Kopi av tråd 108

From Historiske Fjes
Jump to: navigation, search
Canucks     06.04.09 03:35

Hei, og velkommen til den 108. utgaven historiske fjes, fjesleken som aldri sover.

<p>Historiske fjes er en lek hvor en person legger ut et historisk fjes av en person, så spør de andre, og når oppgaven blir løst, så går det videre med at den som løser den tar neste oppgave, og slik holder man på til en har 10 poeng.

Mer om regler, og andre nyttige tips kan leses her.

For andre nybegynnere som kommer innom så er det selvsagt bare å spørre om ting man lurer på om det tekniske, og de fleste fjesletere som har lenger fartidstid vil være behjelpelige med tips, og andre råd. Hvis ikke er det uansett lurt å lese opp tipsene som linkes til i den forrige tråden.

PÅSKETRÅDEN SPESIAL REGLER:

I denne påskeutgaven så skal vi ha en Tema-quiz igjen. Reglene er ganske klare da, vi kjører med andre ord A-kjendiser, og bare det. Altså folk som er kjente for de fleste, men det gjelder selvsagt å finne bilder hvor man ikke kan finne ut hvilken kjendis som serveres. Så her kjører vi med andre ord kun kjente fjes i uvante situasjoner. Det er også viktig å huske på at det som er sett på som en kjendis innenfor ditt miljø ikke garantert er det for alle, så da må du tenke deg om, hvor listen ligger innenfor ditt ekspertise-område.

Førstemann ut.

PS! Husk å tomle åpningsinnlegget.

</p>
Coach     06.04.09 03:44

David Suchet

Canucks     06.04.09 03:45

Coach: David Suchet

Selvsagt riktig :-) hvem andre passer bedre til å starte krimmen enn selveste Hercule Poirot? :-)

Coach     06.04.09 03:49

Canucks: Selvsagt riktig :-) hvem andre passer bedre til å starte krimmen enn selveste Hercule Poirot? :-)

Passet fint den, ja.  Har faktisk sett ham tilstrekkelig mye uten bart til at jeg ikke rakk å tenke på trådtittelen før jeg kjente ham igjen.  Hva han gjør på byggeplassen vet jeg dog ikke, men det er kanskje en film/TV-rolle det også?

Nå får jeg se å grave opp en kjendis, da, har ikke akkurat så mange av dem liggende...  ;-)

Canucks     06.04.09 03:52

Coach: Passet fint den, ja.  Har faktisk sett ham tilstrekkelig mye uten bart til at jeg ikke rakk å tenke på trådtittelen før jeg kjente ham igjen.  Hva han gjør på byggeplassen vet jeg dog ikke, men det er kanskje en film/TV-rolle det også? Nå får jeg se å grave opp en kjendis, da, har ikke akkurat så mange av dem liggende...  ;-)

Fant ikke noen barndomsbilder av ham, og han er nok litt lett gjenkjennlig. Hva han gjør der kan du lese mer om her.

Ellers kreves det litt oppgraving for å finne kjendiser nå, men jeg syntes at vi måtte starte med den, det er tross alt påske nå, så må nok selv rote frem litt flere A-kjendiser.

Coach     06.04.09 03:56

Canucks: Hva han gjør der kan du lese mer om her.

Han verner om lokalmiljøet ja, da er det jo greit å ha juskunnskapene i orden.  ;-)

Kommer med ny kjendis så straks jeg har oppdrevet en passende sådan.

Coach     06.04.09 04:15

OK, da er VGD tilbake fra sin døgnlige kollaps, og her er min siste oppgave for natten.  :-)

Canucks     06.04.09 04:19

Coach: OK, da er VGD tilbake fra sin døgnlige kollaps, og her er min siste oppgave for natten.  :-)

Og det bildet har jeg sett, men hvem? Snakker vi kultur, type skodis eller musiker? og Europa? 

Det første basert på bakrusen, og siggen burde være Jokke, men ligner ikke helt, eller?

(Innlegget ble redigert 06.04.09 04:21)

Coach     06.04.09 04:22

Canucks: Og det bildet har jeg sett, men hvem? Snakker vi kultur, type skodis eller musiker? og Europa?  Det første basert på bakrusen, og siggen burde være Jokke, men ligner ikke helt, eller?

Vi snakker kultur, og både skodis og musiker passer.  Europa stemmer også.  Dog ikke Jokke...

Canucks     06.04.09 04:23

Coach: Vi snakker kultur, og både skodis og musiker passer.  Europa stemmer også.  Dog ikke Jokke...

Skal vi til Nord-Europa og Vest? type Norden og Norge? og lever den fyren som er på bakfylla på det bildet enda? eller en overdosedød?

Coach     06.04.09 04:30

Canucks: Skal vi til Nord-Europa og Vest? type Norden og Norge? og lever den fyren som er på bakfylla på det bildet enda? eller en overdosedød?

Helt til Norge kan vi bevege oss, ja, og fyren er sprell levende!

Coach     06.04.09 04:36

I løpet av de tre første sidene skulle forresten bildet dukke opp, både med og uten fnutter rundt navnet...

Canucks     06.04.09 04:36

Coach: Helt til Norge kan vi bevege oss, ja, og fyren er sprell levende!

Noen spesielle måter å søke frem bildet? I min noe vel, ikke hel klarhet nå ser jeg et meget rart bilde av Kristoffer Schau, og forfall i hodet, er det helt på viddene? eller kan vår norske kjendis sammenlignes? og er det musikken eller skuespillet mannen er mest kjent for?

Coach     06.04.09 04:40

Canucks: Noen spesielle måter å søke frem bildet? I min noe vel, ikke hel klarhet nå ser jeg et meget rart bilde av Kristoffer Schau, og forfall i hodet, er det helt på viddene? eller kan vår norske kjendis sammenlignes? og er det musikken eller skuespillet mannen er mest kjent for?

Bildesøk er nettopp forklart.  Ikke Kristoffer Schau, men du kan si at de driver i samme bransje.  Musikk og skuespill går vel i grunnen hånd i hånd for denne karen, både i samspill og som to forskjellige sider av virksomheten hans.

Canucks     06.04.09 04:42

Coach: Bildesøk er nettopp forklart.  Ikke Kristoffer Schau, men du kan si at de driver i samme bransje.  Musikk og skuespill går vel i grunnen hånd i hånd for denne karen, både i samspill og som to forskjellige sider av virksomheten hans.

Så det er litt komikk over ham da? og litt sprø humor? ikke å finne her? og kjent fra noe på TV nå nylig i Norge? og har han jobbet sammen med Schau? og hatt sitt eget TV-program? 

Coach     06.04.09 04:47

Canucks: Så det er litt komikk over ham da? og litt sprø humor? ikke å finne her? og kjent fra noe på TV nå nylig i Norge? og har han jobbet sammen med Schau? og hatt sitt eget TV-program?

Står ikke der nei, men det er mye komikk over ham, og mer enn litt sprø.  Vært masse på TV, også i egne program (sammen med noen, riktignok), kanskje ikke helt i det siste, men ikke så veldig lenge siden sist.  Kjenner ikke til om han har jobbet sammen med Schau, men han er en del eldre.

Canucks     06.04.09 04:48

Coach: Står ikke der nei, men det er mye komikk over ham, og mer enn litt sprø.  Vært masse på TV, også i egne program (sammen med noen, riktignok), kanskje ikke helt i det siste, men ikke så veldig lenge siden sist.  Kjenner ikke til om han har jobbet sammen med Schau, men han er en del eldre.

Tom Mathisen?

Coach     06.04.09 04:48

PS:  Originalbildet inneholder én person til...

Coach     06.04.09 04:48

Canucks: Tom Mathisen?

Eller?

Canucks     06.04.09 04:50

Herodes Falsk, også kjent som  Kim Bård Roll Hansen fra samme by som deg :-)

(Innlegget ble redigert 06.04.09 04:50)

Coach     06.04.09 04:51

Canucks: Herodes Falsk, også kjent som  Kim Bård Roll Hansen fra samme by som deg :-)

Der, ja!  ...men slett ikke samme by...  ;-p

Vi skulle altså til Inner Drammen denne gangen, og et bilde av en fyr som faktisk bedriver det han pleier, dog med noe mer effektsminke enn vanlig.  :-)

originalbildet står han som så ofte sammen med Tom Mathisen, i denne sammenhengen som "Viggo og Reidar", to av de mindre gjenkjennbare figurene deres, rent utseendemessig, i det minste.

Canucks     06.04.09 04:54

Coach: Der, ja!  ...men slett ikke samme by...  ;-p Vi skulle altså til Inner Drammen denne gangen, og et bilde av en fyr som faktisk bedriver det han pleier, dog med noe mer effektsminke enn vanlig.  :-) På originalbildet står han som så ofte sammen med Tom Mathisen, i denne sammenhengen som "Viggo og Reidar", to av de mindre gjenkjennbare figurene deres, rent utseendemessig, i det minste.

Drammen er Drammen, og dere er begge drammensere.

Lenge siden jeg har sett noe fra disse folkene, og husker bare såvidt og ha sett "Viggo og Reidar". som ja er noe av det mindre kjente av de. En flott oppgave fra Drammen, av en av deres store "sønner" :-)

Coach     06.04.09 05:02

Canucks: Drammen er Drammen, og dere er begge drammensere. Lenge siden jeg har sett noe fra disse folkene, og husker bare såvidt og ha sett "Viggo og Reidar". som ja er noe av det mindre kjente av de. En flott oppgave fra Drammen, av en av deres store "sønner" :-)

Var jo litt artig å komme med noe annet enn et bilde fra "ugjenkjennelig alder", som jeg antar blir det vanligste i denne runden.  Og drammensere har det vel vært heller tynt med i leken, så det var på tide...  :-)

Ellers har du helt rett i at Drammen er Drammen, og det hadde tatt sin tid om jeg skulle gått dit til fots, for å si det sånn.

Nå får jeg se å sove litt her, så får Spuzzum føre leken videre...

Canucks     06.04.09 05:07

Coach: Ellers har du helt rett i at Drammen er Drammen, og det hadde tatt sin tid om jeg skulle gått dit til fots, for å si det sånn. Nå får jeg se å sove litt her, så får Spuzzum føre leken videre...

Du bor nå i Drammen og omegn, Spuzzum derimot, det tar ikke lange tiden å gå gjennom Spuzzum :-) straks ny oppgave for Mr. Moaning, og de andre morgenfuglene, om de ikke har tatt ferie, og sover.

Canucks     06.04.09 05:13

Vi beveger oss videre, og bort fra Greater-Drammen til?

Canucks     06.04.09 08:25

Ser at Bocc. har logget på, så da venter jeg bare på at han melder sin entre med en moaning :-)

Boccherini     06.04.09 08:39

Moaning :-)

Dette ligner på en amerikansk skuespiller, kan det stemme ?

Canucks     06.04.09 08:41

Boccherini: Moaning :-) Dette ligner på en amerikansk skuespiller, kan det stemme ?

Amerikaner stemmer, men ikke noe skuespiller.

Boccherini     06.04.09 08:47

Tatt i betraktning trådtittelen, er vi inne på noe kriminelt ? Wikibildet ?

Canucks     06.04.09 08:48

Boccherini: Tatt i betraktning trådtittelen, er vi inne på noe kriminelt ? Wikibildet ?

kriminelt er vi så absolutt inne på, og ikke wikibildeT, er vel få wikibilder, siden dette tross alt blir en tema-tråd for kun A-kjendiser, og dette er en amerikansk kriminell A-kjendis. Han har riktignok et wikibilde som ligner veldig på dette ser jeg, men hadde jeg brukt det, så tror jeg nok ikke at denne oppgaven hadde vært uløst :-) siden det er snakk om en A-kjendis.

(Innlegget ble redigert 06.04.09 08:50)

Boccherini     06.04.09 08:50

Aha, er det Timothy McVeigh ?

Canucks     06.04.09 08:52

Boccherini: Aha, er det Timothy McVeigh ?

Ja, det er Oklahoma-bombern in person, bildet finner man på side 11 her i tegneform uansett hvordan du søker. I mine øyne er dette en A-kjendis i alle fall.

Så fyr løs med nesten, og husk vi kjører A-kjendiser i denne tråden.

Boccherini     06.04.09 09:00

Canucks     06.04.09 09:00

Boccherini: Ny oppgave

Lukter kjent komponist her? Er ikke wikibilde eller? og skal vi til sentral-Europa eller Italia for å finne komponisten?

Boccherini     06.04.09 09:04

Ikke noe komponist denne gangen, ei heller Wikibilde. Vi skal heller ikke til sentral-Europa eller Italia.

Canucks     06.04.09 09:05

Boccherini: Ikke noe komponist denne gangen, ei heller Wikibilde. Vi skal heller ikke til sentral-Europa eller Italia.

Kulturpersonlighet fra et annet sted i Europa? f.eks Norge eller norden?

Boccherini     06.04.09 09:05

Ikke kulturpersonlighet, men annet sted i Europa er riktig. Ikke Norge eller Norden.

Canucks     06.04.09 09:06

Boccherini: Ikke kulturpersonlighet, men annet sted i Europa er riktig. Ikke Norge eller Norden.

Royale? eller politiker fra Vest-Europa? og nord type de britiske øyer?

Boccherini     06.04.09 09:06

Ikke kongelig, men adelig. De britiske øyer er riktig.

Canucks     06.04.09 09:07

Boccherini: Ikke kongelig, men adelig. De britiske øyer er riktig.

Kjent for noe annet enn å være adelig? på 1800-tallet? og england?

Boccherini     06.04.09 09:09

Canucks: Kjent for noe annet enn å være adelig? på 1800-tallet? og england?

Så absolutt kjent for noe annet enn å være adelig. Fikk med seg litt av 1800-tallet, og England er riktig.

Canucks     06.04.09 09:10

Boccherini: Så absolutt kjent for noe annet enn å være adelig. Fikk med seg litt av 1800-tallet, og England er riktig.

Men mest av 1700-tallet, og ikke kultur, ikke politikk, hmm, skal vi rett og slett til en kjent oppfinner eller vitenskapsmann?

Boccherini     06.04.09 09:12

Ikke oppfinner eller vitenskapsmann.

Canucks     06.04.09 09:14

Boccherini: Ikke oppfinner eller vitenskapsmann.

Men 1700-tallet stemmer? og snakker vi en som var på rett side av loven? eller nok en kriminell? og hva har vi igjen bortsett fra kriminell egnetlig nå. Kultur er ute, politikk er ute, kongefamilien er ute, vitenskap og oppfinner er ute, religion? 

Canucks     06.04.09 09:14

Samt, står hanher?

biermann     06.04.09 09:16

Heisann, hoppsann,

Horatio Nelson, kunne det være?

(Det likner ihvertfall....)

(Innlegget ble redigert 06.04.09 09:19)

Boccherini     06.04.09 09:18

1700-tallet stemmer, ja. Absolutt rett side av loven, og han står på den listen der, ja. Ganske så langt oppe, til og med..

Canucks     06.04.09 09:18

Ser ut som Horatio Nelson ja, passer også bra inn, kjente ham ikke igjen uten hatten :-)

Boccherini     06.04.09 09:18

Poeng til buskmann, Lord Nelson it is !

Canucks     06.04.09 09:20

Boccherini: Poeng til buskmann, Lord Nelson it is !

Når man surrer slik som jeg gjorde, og glemte militær, samt at jeg ikke tenkte uten hatten :-) for det var vel det som fintet meg fint ut, da det ikke er slik man er vant med å se ham. Flott oppgave i så måte :-)

biermann     06.04.09 09:25

A-kjendiser ja, synd jeg brukte opp dette bildet på 80-talls-musikk-quizzen nylig. (Selv om dere kanskje ikke er så mye der, hender det ihvertfall at folk derfra kikker innom på fjeskvissene.)

Ny oppgave kommer snart....

Canucks     06.04.09 09:29

biermann: Ny oppgave kommer snart....

Dere få ha lykke til, nå er det leggetid i Western-Canada. Så får dere kose dere nedover Autobahn med A-kjendiser. 

Boccherini     06.04.09 09:33

Canucks: Når man surrer slik som jeg gjorde, og glemte militær, samt at jeg ikke tenkte uten hatten :-) for det var vel det som fintet meg fint ut, da det ikke er slik man er vant med å se ham. Flott oppgave i så måte :-)

Det var ikke akkurat lett å kjenne ham igjen, for å si det slik..=) Tror jeg hadde brukt noen timer selv..

biermann     06.04.09 09:37

Kalle73     06.04.09 09:45

Det må være Halldis Moren Vesaas, ingen andre har sånne øyne....

malvolio     06.04.09 09:48

De så nok dypt noen ganger :-)

biermann     06.04.09 09:51

Ja, jeg vil tro store deler av kultur-Norge (uansett kjønn) har vært forelskai de øynene...

Kalle73     06.04.09 09:53

Et utrolig varmt menneske som også var lynende intelligent....

NESTE!!!

Nå blir jeg borte for å høre på Viggo Valle....

Boccherini     06.04.09 10:12

Hvem er Viggo Valle ?

Kan den nye mannen tenkes å være Terry Jones ?

biermann     06.04.09 10:37

Eller ihvertfall britisk kultur? Hugh Grant?

Kalle73     06.04.09 11:08

Boccherini: Hvem er Viggo Valle ?

Programleder for Påskelabyrinten på P1.....

Mannen på bildet er britisk, men ikke kultur...

malvolio     06.04.09 11:10

Gordon Brown

malvolio     06.04.09 11:30

Syntes jeg kjente ham igjen og finner bildet dokumentert her, der Brown for øvrig lanseres som "Columbo Villain of the Week" (han er jo temmelig mørk og dyster av seg, passer sikkert godt i en skurkerolle).

[../../../../../../../../ Ny oppgave]

 

biermann     06.04.09 11:42

Lett gjenkjennelig, men A-kjendis? Neppe? (Sjekk linken.....)

malvolio     06.04.09 11:45

biermann: Lett gjenkjennelig, men A-kjendis? Neppe? (Sjekk linken.....)

Skjedde nylig også, er vel så sjelden jeg løser oppgaver nå at jeg glemmer det fra gang til gang. (Sjekket typisk nok Gordon Brown-lenken etter at jeg hadde postet, og så begynte jeg å lese innholdet ...)

Vi prøver igjen.

(Innlegget ble redigert 06.04.09 11:45)

Boccherini     06.04.09 11:56

Ringer ingen bjelle ved første øyekast. Italiensk moteguru ?

Boccherini     06.04.09 11:57

Hehe, en litt morsom sak angående forrige oppgave.

Boccherini     06.04.09 12:03

Det lignet jo litt på Eros Ramazzotti..?

Boccherini     06.04.09 12:06

Møte, uvisst når tilbake.

malvolio     06.04.09 12:07

Boccherini: Hehe, en litt morsom sak angående forrige oppgave.

Ja, de ligner :-). Terry Jones skriver om politikk også.

Mannen på bildet: ikke italiensk moteguru

malvolio     06.04.09 12:08

Boccherini: Det lignet jo litt på Eros Ramazzotti..?

Nå er du mer på riktig spor. Men ikke ham.

mito     06.04.09 12:09

Han her ligner på naboen min, men meg bekjent er det fint lite A-kjendis-faktor over ham. Ikke B eller noe annet i første halvdel av alfabetet heller.

Politikk? Vest-Europa?

malvolio     06.04.09 12:12

mito: Politikk? Vest-Europa?

Vest-Europa, men ikke politikk.

mito     06.04.09 12:15

Musikk altså? Der er mitt A-register pinlig tynt (men det har begynt å bygge seg opp igjen for målgruppen under 10 år). Skulle til å si at bortsett fra håret så lignet det bittelitt på The Boss, men han er vel ikke kjent for slageren "I was - Born in the Wester Europe by the definition of 1769"?

Britiske ø'er?

biermann     06.04.09 12:15

Jose Mourinho? Idrett forøvrig, ihvertfall?

SalvatoreVitale     06.04.09 12:16

Ligner på Paolo Sousa, manager i QPR.

malvolio     06.04.09 12:17

Musikk er riktig, britiske øyer også (og da ikke på Mourinho-måten).

(er altså ikke fotballmanager, selv om han har vært litt inne i sportens verden)

(Innlegget ble redigert 06.04.09 12:18)

malvolio     06.04.09 12:22

mito: Musikk altså? Der er mitt A-register pinlig tynt

Med tanke på at oppgaven er stilt av meg innenfor feltet musikk, ville jeg egentlig tippe at du klarer deg med den delen av A-registeret :-)

biermann     06.04.09 12:24

malvolio: han har vært litt inne i sportens verden)

Har han bedrevet idrett, eller er vi i Elton John-land (investor)?

malvolio     06.04.09 12:25

SalvatoreVitale: Ligner på Paolo Sousa, manager i QPR.

Skjønt når jeg ser etter, så er det en link - men det blir muligens mer forvirrende enn opplysende :-). Vår mann er i hovedsak ikke idrettsmann.

malvolio     06.04.09 12:27

biermann: Har han bedrevet idrett, eller er vi i Elton John-land (investor)?

Han har bedrevet idrett, på et nivå som neppe ville ført til spesielt mye omtale dersom han ikke hadde vært kjent for noe annet.

SalvatoreVitale     06.04.09 12:33

Motorsport?

biermann     06.04.09 12:36

Irland eller UK? Innafor det utvida rocke-begrepet (hvori opptatt alt som ikke er puristisk klassisk, jazz eller folk)?

malvolio     06.04.09 12:39

UK, og innenfor rockebegrepet. Har vært innom motorsport ja.

biermann     06.04.09 13:08

Storhetstid fra 70-tallet? Fortsatt A-kjendis/stjerne?

malvolio     06.04.09 13:10

biermann: Storhetstid fra 70-tallet? Fortsatt A-kjendis/stjerne?

Storhetstid litt senere enn 70-tallet, nå mest kjent for å ha hatt en storhetstid.

biermann     06.04.09 13:23

80-tallet? Mer pop enn rock? Soloartist?

malvolio     06.04.09 13:27

biermann: 80-tallet? Mer pop enn rock?

To rette der ja. Men ikke solo ... 

mohansa     06.04.09 13:52

malvolio: To rette der ja. Men ikke solo ...

Det er jo Andrew Ridgeley jo.

(Innlegget ble redigert 06.04.09 13:53)

biermann     06.04.09 13:57

mohansa: Det er jo Andrew Ridgeley jo.

Akkurat, ja. Wham! var ikke det jeg hørte mest på dengang, men jeg sjekka wikisida hans for en times tid siden. Men leste så raskt at jeg bare registrerte surfing og golf, og så ikke at både motorsport og QPR var nevnt.

malvolio     06.04.09 14:00

mohansa: Det er jo Andrew Ridgeley jo.

Stemmer det, her er artikkelen bildet er hentet fra.
Ser ut til å ha et lykkelig liv, gift med en Bananarama ble han også. Tror han har det vel så greit som George Michael.

mohansa     06.04.09 14:10

biermann     06.04.09 14:13

En ung Maud?

mohansa     06.04.09 14:19

biermann: En ung Maud?

Ingen Maud nei.

biermann     06.04.09 14:27

Det liker jo litt på Amy Winehouse. Kan det være henne eller en annen moderne kulturperson som er dressa opp?

mohansa     06.04.09 14:33

biermann: Det liker jo litt på Amy Winehouse. Kan det være henne eller en annen moderne kulturperson som er dressa opp?

På ingen måte! Vår dame var trygt parkert på seks fot alt da unge Amy ble født.

malvolio     06.04.09 14:37

mohansa: Ingen Maud nei.

Men vi skal til høye royale kretser? I Europa?

mohansa     06.04.09 14:39

malvolio: Men vi skal til høye royale kretser? I Europa?

Hverken royal eller europeisk.

biermann     06.04.09 14:40

mohansa: Vår dame var trygt parkert på seks fot alt da unge Amy ble født.

Egentlig har jeg en klar følelse av at jeg har sett bildet før, men det er jo et kjent fenomen......

Det er et brudebilde? Tatt 1890-1900? Adelig dame, også før bryllupet? (Hva med kulturperson, forresten?)

(Innlegget ble redigert 06.04.09 14:41)

mohansa     06.04.09 14:42

biermann: Det er et brudebilde? Tatt 1890-1900? Adelig dame, også før bryllupet? (Hva med kulturperson, forresten?)

Brudebilde er det nok. Det er i alle fall brudestasen hun har på seg. Bildet er tatt noe senere enn du antyder, men ikke så mye. Hun var ikke adelig, hverken før eller etter bryllupet.

Ikke noe utpreget kulturelt ved henne nei.

(Innlegget ble redigert 06.04.09 14:43)

malvolio     06.04.09 14:43

mohansa: Hverken royal eller europeisk.

Hmm, så da stemte kanskje følelsen av at du var litt unnvikende i svaret på biermanns spørsmål: om det ikke er en "moderne kulturperson" som er dresset opp, hva med en ikke fullt så moderne?

Skal vi til det amerikanske kontinent?

mohansa     06.04.09 14:45

malvolio: Hmm, så da stemte kanskje følelsen av at du var litt unnvikende i svaret på biermanns spørsmål: om det ikke er en "moderne kulturperson" som er dresset opp, hva med en ikke fullt så moderne? Skal vi til det amerikanske kontinent?

Ingen kulturperson av noe slag, og det hun er "dresset opp" i er altså brudekjolen hennes. Skal gi deg rett på "ikke fullt så moderne" i det minste. :-)

Vi skal så absolutt over dammen ja.

biermann     06.04.09 14:46

Siden hun er A-kjendis er hun vel ikke bare kjent for å være gift. Men har ektemannen samme A-status, eller kanskje til og med AA?

(Innlegget ble redigert 06.04.09 14:47)

mohansa     06.04.09 14:48

biermann: Siden hun er A-kjendis er hun vel ikke bare kjent for å være gift. Men har ektemannen samme A-status, eller kanskje til og med AA?

Hun er nok kanskje mest kjent for å være gift, men slett ikke bare for det nei. Jeg vil vel nesten påstå at ektemannen er minst AAA...om ikke enda en A eller to.

biermann     06.04.09 14:50

Eleanor Roosevelt

malvolio     06.04.09 14:51

At Eleanor Roosevelt noen gang hadde vært så pen skulle du ikke fått meg til å tro så lett på  ...

mohansa     06.04.09 14:51

malvolio: At Eleanor Roosevelt noen gang hadde vært så pen skulle du ikke fått meg til å tro så lett på  ...

Nei, det var i grunnen min tanke da jeg valgte dette bildet og. :-)

biermann     06.04.09 14:55

malvolio: At Eleanor Roosevelt noen gang hadde vært så pen skulle du ikke fått meg til å tro så lett på  ...

Tja, se her.

Blitzabella     06.04.09 14:56

biermann: Eleanor Roosevelt

He-he, jeg kom inn da denne oppgaven ble lagt ut og googlet øyeblikkelig Alice Roosevelt , men gikk ikke videre på familien ;)

biermann     06.04.09 15:00

Denne oppgaven tar sikkert noen tvert, men det er så fint bilde at jeg bruker det lell.

malvolio     06.04.09 15:02

biermann: Tja, se her.

Her var et annet pent bilde, men der er hun vel bare fjorten. Kan virke som hun ble mer hesteaktig med årene.
Alice var jo derimot kjent som en stor skjønnhet :-)

malvolio     06.04.09 15:03

Åse Kleveland

biermann     06.04.09 15:07

malvolio: Åse Kleveland

Jepp, markant allerede i russetida...

Stillingen:

2: malvolio, biermann
1: Coach, Canucks, Boccherini, Kalle73, Mohansa

malvolio     06.04.09 15:10

biermann: Jepp, markant allerede i russetida...

Med Saab Sonett.

Ny oppgave.

Boccherini     06.04.09 15:19

Britisk monark, mon tro ?

malvolio     06.04.09 15:22

Boccherini: Britisk monark, mon tro ?

Nei, det vil jeg ikke tro.

Boccherini     06.04.09 15:23

Nei, ved nærmere ettersyn var det ikke spesielt likt noen av de aktuelle..

Tysktalende ?

malvolio     06.04.09 15:25

Boccherini: Tysktalende ?

Ja

Blitzabella     06.04.09 15:29

Forøvrig er førsteinnlegget fortsatt ikke på forsida, så lurer på om det er noen tommelsyndere her.

Boccherini     06.04.09 15:32

Blitzabella: Forøvrig er førsteinnlegget fortsatt ikke på forsida, så lurer på om det er noen tommelsyndere her.

Jeg har syndet !

Boccherini     06.04.09 15:34

Hm, ble herren langt mer kjent senere i livet ?

(Innlegget ble redigert 06.04.09 15:35)

biermann     06.04.09 15:35

Boccherini: Jeg har syndet !

malvolio     06.04.09 15:37

Boccherini: Hm, ble herren langt mer kjent senere i livet ?

Han ville neppe blitt kjendis hvis han hadde dødd i den alder han er på bildet, så det må jeg absolutt svare ja på.

biermann     06.04.09 15:37

Boccherini: Hm, ble herren langt mer kjent senere i livet ?

Og kankje i et helt annet antrekk?

malvolio     06.04.09 15:42

Antrekket var fortsatt uniform, men i en annen stil.

biermann     06.04.09 15:51

En kar som gjorde det "stort" i WW2?

malvolio     06.04.09 15:52

biermann: En kar som gjorde det "stort" i WW2?

Ja.

Boccherini     06.04.09 15:55

Hva i helsike, er det Hasso von Manteuffel ?

malvolio     06.04.09 15:57

Boccherini: Hva i helsike, er det Hasso von Manteuffel ?

Ja, det er det :-)

Tenker du skulle slått hodet i veggen om noen andre hadde tatt denne ...

(Han ligner da til og med, synes jeg i hvert fall. Sammenlign WikibildeT)

(Innlegget ble redigert 06.04.09 15:58)

Boccherini     06.04.09 15:58

Disse møtene kan fullstendig ta knekken på en stakkar..tenk å bruke så lang tid på selveste Hasso.

Repent, indeed.

Boccherini     06.04.09 15:59

malvolio: Han ligner da til og med, synes jeg i hvert fall.

Det ligner som bare pokker, men å gjenkjenne likheten fordrer semi-våken tilstand.

Boccherini     06.04.09 16:06

Coach     06.04.09 16:13

Boccherini: Ny oppgave

Rollebilde av britisk skuespiller?

Coach     06.04.09 16:16

biermann: Repent! Repent!

[../../../../../../../../ Det virket]!

Boccherini     06.04.09 16:16

Skuespiller er riktig, men ikke rollebilde og ikke britisk.

Kalle73     06.04.09 16:17

Dame Eda Everage aka Barry Humphries

Boccherini     06.04.09 16:17

Der kom fasiten fra Kallemann !

biermann     06.04.09 16:19

Les Patterson aka Dame Edna Average aka Bary Humphries

Lett å svare når fasiten ligger der.....

(Innlegget ble redigert 06.04.09 16:20)

Kalle73     06.04.09 16:41

Coach     06.04.09 16:48

Kalle73: NESTE!!!

Nålevende?  USA?  Kultur?  Skuespiller?  Bilde fra 50- eller 60-tallet?

Blitzabella     06.04.09 17:02

Condoleezza Rice ?

Coach     06.04.09 17:17

Blitzabella: Condoleezza Rice ?

Det virker ikke usannsynlig...  men så var det dette med å oppdrive bildet, da, og jeg har en mistanke om at dette ikke regnes som gråskala, på grunn av antydning til fargeskjær...

Blitzabella     06.04.09 17:21

Det så ut til å være riktig. Glem oppgaven jeg la ut ;)

(Innlegget ble redigert 06.04.09 17:22)

Coach     06.04.09 17:34

Blitzabella: Det så ut til å være riktig. Glem oppgaven jeg la ut ;)

Hvis det stemte, så er det da ikke noe i veien for å legge ut ny oppgave?  Men det var kanskje noe tull med den, f. eks. avslørende tekst?  Jeg så det i det minste ikke, i så fall...

Har du forresten en link til hvor du kom over Condi-bildet?

Kalle73     06.04.09 17:37

Condi stemmer!

Blitzabella     06.04.09 17:45

Oppgavesvaret lå inne i bildevieweren oppdaget jeg. Dere får prøve dere på denne i stedet.

Skal prøve å finne bilde med condi og mora igjen.

Coach     06.04.09 17:49

Blitzabella: Dere får prøve dere på denne i stedet.

Hmmm... en vordende politiker, i det minste mer kjent senere?  Europa?  Bilde fra tidlig 70-tall?

Blitzabella     06.04.09 17:51

Condi bildet lå bl.a. inne på Princess Sparkle Pony Photo blog, en blogg spesielt dedikert til Condi og hennes hårfrisyre (den har litt problemer med å finne tema nå som Condi ikke lenger er in office.

Blitzabella     06.04.09 17:53

Vordende politiker er riktig, og det kan godt være bildet er tatt tidlig syttitall. Ikke Europa.

biermann     06.04.09 17:55

Norden? Venstresida?

Blitzabella     06.04.09 17:55

Venstresida er riktig, ikke Norden (eller øvrige Europa).

Coach     06.04.09 17:57

Blitzabella: Condi bildet lå bl.a. inne på Princess Sparkle Pony Photo blog, en blogg spesielt dedikert til Condi og hennes hårfrisyre (den har litt problemer med å finne tema nå som Condi ikke lenger er in office.

Og med tanke på vertskapet i den bloggen, er det vel ikke akkurat noen bombe at du fant bildet...  ;-)

rocket147     06.04.09 17:57

Dette er nok Hilary Clinton?

Blitzabella     06.04.09 18:00

Hillary Rodham da hun var ung og vakker og kapret drømmeprinsen Bill, ja.

(Innlegget ble redigert 06.04.09 18:01)

biermann     06.04.09 18:03

Stillingen:

10:
9:
8:
7:
6:
5:
4:
3:
2: malvolio, biermann, Boccherini, Kalle73,
1: Coach, Canucks, Mohansa, Blitzabella, rocket147

Påsken er ennå lang.....

(Innlegget ble redigert 06.04.09 18:04)

Coach     06.04.09 18:03

Blitzabella: Hillary Rodham da hun var ung og vakker

He he...  ;-)

rocket147     06.04.09 18:07

Coach     06.04.09 18:08

rocket147: Og denne spradebassen er?

Egil Roger Olsen?

biermann     06.04.09 18:08

Drillo?

Jøss, nesten Quizzmania-tempo.

(Innlegget ble redigert 06.04.09 18:09)

rocket147     06.04.09 18:09

Coach: Egil Roger Olsen?

Ja, Drillo frå glansdagane var vel barneskirenn ;-)

Coach     06.04.09 18:17

rocket147: Ja, Drillo frå glansdagane var vel barneskirenn ;-)

På tide at jeg fikk en VIF-spiller fra 60-tallet også, ikke kun Leeds-folk...  ;-)

Hvordan er gjenkjennelsesfaktoren her, da?

rocket147     06.04.09 18:20

Britisk artist, evt skådis?

biermann     06.04.09 18:20

UK, 60-tallet? Kultur, til og med en skuespillers rollebilde?

Coach     06.04.09 18:21

rocket147: Britisk artist, evt skådis?

Bl. a. skådis (dog ikke mest kjent for det), men ikke britisk.

rocket147     06.04.09 18:22

Første innskytelse sa Paul Mc Cartney.

Coach     06.04.09 18:22

biermann: UK, 60-tallet? Kultur, til og med en skuespillers rollebilde?

Ikke UK, men 60-tallet stemmer for bildet, og det er også et rollebilde, dog for en mann som primært er berømt for annet enn skuespilleri.

rocket147     06.04.09 18:23

Ikkje brite, nei...

USA?

Coach     06.04.09 18:23

rocket147: Første innskytelse sa Paul Mc Cartney.

Da traff du ikke med første innskytelse.  ;-)

biermann     06.04.09 18:25

Først og fremst musiker? Hvis det er en Monkee, må det vel være Michael Nesmith?

Coach     06.04.09 18:25

rocket147: Ikkje brite, nei... USA?

Har bodd i USA, i det minste, men er ikke USAsk i utgangspunktet.

Coach     06.04.09 18:26

biermann: Først og fremst musiker? Hvis det er en Monkee, må det vel være Michael Nesmith?

Ikke musiker i det hele tatt, meg bekjent.

rocket147     06.04.09 18:27

Er han av nordisk opprinnelse, kanskje til og med norsk?

biermann     06.04.09 18:27

Coach: Ikke musiker i det hele tatt, meg bekjent.

Men kultur? Fra Europa, opprinnelig?

Coach     06.04.09 18:28

rocket147: Er han av nordisk opprinnelse, kanskje til og med norsk?

Nei.

Coach     06.04.09 18:28

biermann: Men kultur? Fra Europa, opprinnelig?

Her treffer du med alt.  :-)

biermann     06.04.09 18:32

Roman Polanski?

rocket147     06.04.09 18:34

biermann: Roman Polanski?

På vampyrjakt?

Coach     06.04.09 18:36

biermann: Roman Polanski?

Jepp!  Som skuespiller i "The Fearless Vampire Killers" fra 1967.

Originalbildet i det minste litt mer avslørende i forhold til tema...  ;-)

 

(Innlegget ble redigert 06.04.09 18:37)

biermann     06.04.09 18:56

Blir borte en stund og legger derfor ut nok en lett en. Skal gjerne ha navnene på alle, om ikke i rekkefølge.

Boccherini     06.04.09 19:09

Aften.

Famile, New York ?

rocket147     06.04.09 19:13

Kan det vera Kongsberg-kemner Sigurd Ruud med fru Mathilde og sønnene Tormod, Sigmund, Birger, Øyvind og Asbjørn?

Coach     06.04.09 19:15

Boccherini: Famile, New York ?

Berømt og/eller beryktet sådan, av irsk eller italiensk opphav, tenkte jeg også på.  Men kanskje skal vi heller følge raketten til Kongsberg?  I så fall burde vel ikke bildet være så vrient å oppdrive...

rocket147     06.04.09 19:24

Coach: Men kanskje skal vi heller følge raketten til Kongsberg?  I så fall burde vel ikke bildet være så vrient å oppdrive...

Eg er slett ikkje sikker på mitt forslag, og har heller ikkje greidd å søke fram bildet på nettet. Men ca tidsepoke og alder på brørne kan godt stemme.

Coach     06.04.09 20:13

Hva med en musikalsk familie, med opptil flere berømt medlemmer?

Boccherini     06.04.09 20:39

Synes familien Ruud var et meget bra forslag, men finner ikke bildet jeg heller..

biermann     06.04.09 20:44

Tilbake!
Ikke Ruud eller Norge, men en familie er riktig (alle 7 har wikiside). Ikke usannsynlig at bildet kan være tatt i New York.

Verken irsk eller italiensk opphav. En viss musikalitet er involvert.

(Innlegget ble redigert 06.04.09 20:45)

rocket147     06.04.09 20:44

Boccherini: Synes familien Ruud var et meget bra forslag, men finner ikke bildet jeg heller..

Litt fri fantasi kan føre tankane til Asbjørn sin konfirmasjon i 1934 eller deromkring? Men syster Gunvor er ikkje med på bildet??

Boccherini     06.04.09 20:46

Skuespillerfamilie ? Amerikanske ?

biermann     06.04.09 20:46

rocket147: Litt fri fantasi kan føre tankane til Asbjørn sin konfirmasjon i 1934 eller deromkring? Men syster Gunvor er ikkje med på bildet??

Veldig kreativt, synd det er feil.....

biermann     06.04.09 20:47

Boccherini: Skuespillerfamilie ? Amerikanske ?

Tilnærma helt riktig! (Og amerikansk er helt riktig.)

1769     06.04.09 20:47

God kveld!

Grattis til kanutten med seier i forrige, som jo må ha blitt avgjort rimelig fort.

Ettersom ølmannen kalte oppgaven lett vil jeg tro bildet er å finnne på wikipedia. Skal vi til de britiske øyer rundt ca 1900? Er det mer enn én kjendis på bildet?

Se der var han tilbake. Østkysten av USA? Mange innlegg jeg ikke har lest ser jeg... :-)

(Innlegget ble redigert 06.04.09 20:49)

rocket147     06.04.09 20:48

biermann: Veldig kreativt, synd det er feil.....

Til å leva med :-)

Coach     06.04.09 20:48

biermann: Verken irsk eller italiensk opphav. En viss musikalitet er involvert.

Men ikke en syngende mafiatrupp, altså?

biermann     06.04.09 20:49

Coach: Men ikke en syngende mafiatrupp, altså?

Ingen gangstervirksomhet, annet enn på scenen, evt.

(Innlegget ble redigert 06.04.09 20:59)

biermann     06.04.09 20:51

1769: Skal vi til de britiske øyer rundt ca 1900? Er det mer enn én kjendis på bildet?

3 A-kjendiser, vil jeg si, + minst en B-kjendis.

Bildet er tatt noe år etter 1900, USAs østkyst er stedet.

(Innlegget ble redigert 06.04.09 20:51)

Coach     06.04.09 20:51

1769: Grattis til kanutten med seier i forrige, som jo må ha blitt avgjort rimelig fort.

Sjekk antall poengplukkere på sluttabellen. 

Som jeg skrev:  Den ser ut som et juletre ved påsketider...  ;-)

biermann     06.04.09 20:52

Og bildet finnes ihvertfall to steder på wiki, derav ett hovedbilde.

(Skrev at bildet er fra USAs østkyst. Det et jeg i prinsippet ikke, men det er sannsynlig.)

(Innlegget ble redigert 06.04.09 20:58)

Boccherini     06.04.09 21:00

Groucho, Gummo, Minnie (mother), Zeppo, Frenchy (father), Chico and Harpo

Marx.

biermann     06.04.09 21:03

Boccherini: Groucho, Gummo, Minnie (mother), Zeppo, Frenchy (father), Chico and Harpo Marx.

Der kom svaret.

Trodde egentlig 5 gutter + pappas utseende skulle peke raskere i riktig retning, derfor ingen ytterligere hint før jeg stakk, men egentlig vet man aldri hav som er lett og vanskelig i denne leken.....

Boccherini     06.04.09 21:20

Coach     06.04.09 21:22

Boccherini: Ny oppgave

Det så da ut som en forholdsvis løs type...

Sååå...  typograf?  ;-)

 

(Innlegget ble redigert 06.04.09 21:22)

1769     06.04.09 21:22

:-)

Tror jeg holder meg til wiki...

Wikibildet av en europeisk kunstner? Selvportrett?

Boccherini     06.04.09 21:23

Coach: Det så da ut som en forholdsvis løs type...

Vel, han har spilt en forholdsvis løs type, men ingen typograf.

Boccherini     06.04.09 21:24

Ikke Wikibilde/T, og ingen kunstner eller selvportrett. Europeisk er dog riktig.

1769     06.04.09 21:26

Boccherini: Vel, han har spilt en forholdsvis løs type,

Skodis? Som har spilt Don Juan/Casanova?

Kalle73     06.04.09 21:26

Sean Connery?

Coach     06.04.09 21:26

Boccherini: Vel, han har spilt en forholdsvis løs type, men ingen typograf.

Ikke Gutenberg, altså...  ;-)

Skuespiller, var det det du avslørte nå?  Engelspråklig vest-europeer?  Stumfilm, i hovedsak?

Boccherini     06.04.09 21:27

Skodis er riktig. En slags Don Juan/Casanova kan vi vel si, ja..

Boccherini     06.04.09 21:27

Og Kallemann hopper frem fra busken med fasitsvaret !

Sir Sean er riktig, her på sine noget yngre dager..

(Innlegget ble redigert 06.04.09 21:31)

1769     06.04.09 21:28

Kalle73: Sean Connery?

Jeg synes nå heller han lignet Roger Moore...

Kalle73     06.04.09 21:39

Tror jeg tok ham på profilen....

NESTE!!

Enkel, men morsomt bilde...

Coach     06.04.09 21:42

Kalle73: NESTE!! Enkel, men morsomt bilde...

Ikke JK?

biermann     06.04.09 21:43

Jøss, får vår mann inndratt kronen sin? En kar som abdiserer til fordel for en religiøs karriere?

1769     06.04.09 21:44

biermann: Jøss, får vår mann inndratt kronen sin?

Synes det ser ut til at han får tildelt en jeg...

Kalle73     06.04.09 21:44

biermann: Jøss, får vår mann inndratt kronen sin? En kar som abdiserer til fordel for en religiøs karriere?

"Inndratt" kun hvis man tror på gudommelig intervensjon....

(Innlegget ble redigert 06.04.09 21:47)

biermann     06.04.09 21:45

Kalle73: Indratt hvis man tror på gudommelig intervensjon....

Og det gjør man jo.

Er vi før år 500?

Kalle73     06.04.09 21:47

biermann: Er vi før år 500?

Nei, så langt derifra....

1769     06.04.09 21:48

Kalle73: "Inndratt" kun hvis man tror på gudommelig intervensjon....

Tja... Er vi i semimytisk tid?

Europa?

Coach     06.04.09 21:48

Henrik IV eller lignende opplegg?

1769     06.04.09 21:50

Kalle73: Nei, så langt derifra....

Tja. En konge som mistet sitt rike? Guy av Lusignan? Eller er det et wikibilde?

Kalle73     06.04.09 21:50

La meg si det slik da: Herren hadde sine hjelpere....

Kalle73     06.04.09 21:51

1769: Tja. En konge som mistet sitt rike? Guy av Lusignan? Eller er det et wikibilde?

Han mistet mer enn bare riket....

Bildet ligger på Wiki, men ikke på vedkommendes artikkel.

Coach     06.04.09 21:51

Konstantin XI, og herrens hjelpere var ikke spesielt kristne av seg?

1769     06.04.09 21:54

Er vi tilbake ved Mohacs? Ludvik av Ungarn?

Kalle73     06.04.09 21:54

Ikke den sise bysantinske keiser, og medhjelperne var særdeles kristne av seg....

Kalle73     06.04.09 21:56

Jeg vil påstå at mannen er langt mer kjent enn de dere nevner...

Ikke Ludvik av Ungarn.

Coach     06.04.09 21:56

Skal vi senere enn år 1500?  Konge eller keiser i Europa, av nordlig type?

biermann     06.04.09 21:56

Vest-Europa? Før 1400?

Kalle73     06.04.09 21:57

Etter år 1500, konge i det nordlige Europa...

Vest-Europa også...

(Innlegget ble redigert 06.04.09 21:57)

1769     06.04.09 21:57

Karl I av England?

Det ser slik ut.

(Innlegget ble redigert 06.04.09 22:00)

Boccherini     06.04.09 21:58

Det er vel ikke Ludvig XIV ?

Coach     06.04.09 21:58

Etter 1700?  Britiske øyer?

biermann     06.04.09 21:58

Charles I?

Coach     06.04.09 22:00

1769: Karl I av England? Det ser slik ut.

Sånn går det visst når man ikke er puritansk nok...

Kalle73     06.04.09 22:00

Charles I av England stemmer.

Dette henger i National Portrait Gallery.

Coach     06.04.09 22:07

Stillingen?

10:
9:
8:
7:
6:
5:
4:
3: biermann, Boccherini, Kalle73
2: malvolio, Coach
1: Canucks, Mohansa, Blitzabella, rocket147, 1769

Ser ut til at juletreet er tettere i denne tråden...

 

biermann     06.04.09 22:09

Coach: Ser ut til at juletreet er tettere i denne tråden...

Du skal se det blri et halvt påskeegg?

Kalle73     06.04.09 22:11

Eller et glass eggelikør.... (?!?!)

Coach     06.04.09 22:11

biermann: Du skal se det blri et halvt påskeegg?

Ser lovende ut så langt...  ;-)

Kalle73     06.04.09 22:12

Sender forøvrig en takk til Richard Herrmann som en gang i tiden fikk meg interessert i Engelske monarker.....

En snodig gjeng....

Coach     06.04.09 22:12

Kalle73: Eller et glass eggelikør.... (?!?!)

For den saks skyld...  Flere forslag?  :-)

Boccherini     06.04.09 22:13

Kalle73: Sender forøvrig en takk til Richard Herrmann som en gang i tiden fikk meg interessert i Engelske monarker.....

Richard Herrmann, ja..:-)

Coach     06.04.09 22:14

Kalle73: Sender forøvrig en takk til Richard Herrmann

1769     06.04.09 22:17

Kalle73: Sender forøvrig en takk til Richard Herrmann som en gang i tiden fikk meg interessert i Engelske monarker.....

Mer anglofil fyr enn det tror jeg neppe du finner på de britiske øyer en gang. Han skriver godt, men noen ganger er det skikkelig kvalmt å lese de ukritisk rosende vendingene.

Nestemann.

Kalle73     06.04.09 22:18

Coach: ?!?!?

Sportsskalle.....

!!!!!!!

 

biermann     06.04.09 22:18

Kalle73: Sender forøvrig en takk til Richard Herrmann som en gang i tiden fikk meg interessert i Engelske monarker.....

Nå ble jeg nostalgisk. Kan fortsatt høre stemmen hans snakke om ravnene på Tower, pubenes åpninsgtider, Guy Fawkes og Henrik VIIIs koner.....

(Innlegget ble redigert 06.04.09 22:18)

Kalle73     06.04.09 22:18

St. Istvan av Ungarn?

Kalle73     06.04.09 22:19

biermann: Nå ble jeg nostalgisk. Kan fortsatt høre stemmen hans snakke om ravnene på Tower, pubenes åpninsgtider, Guy Fawkes og Henrik VIIIs koner.....

De kan fortsatt høres på NRK Gull....

Og til 1769 kan jeg si at det er fornøyelig underholdning, ikke forelesning...

1769     06.04.09 22:20

Kalle73: St. Istvan av Ungarn?

Så lett ja... Da blir det vel bråk med treneren igjen da...

Det var imidlertid ikke et wikibilde, så du tok ham på rene historie/fjeskunnskaper.

Coach     06.04.09 22:21

Kalle73: Sportsskalle..... !!!!!!!

Man får da bygge oppunder fordommene om seg selv litt iblant, også...  ;-p

Coach     06.04.09 22:22

1769: Så lett ja... Da blir det vel bråk med treneren igjen da...

Jeg klager da ikke på lette oppgaver?  ;-)

Påpekte kun at Ludendorff var lettere gjenkjennelig enn du kanskje trodde...

Boccherini     06.04.09 22:23

Coach: Man får da bygge oppunder fordommene om seg selv litt iblant, også...  ;-p

Kalle73     06.04.09 22:23

1769: Det var imidlertid ikke et wikibilde, så du tok ham på rene historie/fjeskunnskaper.

Bildet ligger på Commonssida hans, men det sjekka jeg først etter at jeg skrev svaret.

Krona er vel cluet...

1769     06.04.09 22:24

Kalle73: Og til 1769 kan jeg si at det er fornøyelig underholdning, ikke forelesning...

Joda, jeg likte spesielt godt "seks skudd ved stengetid". Det var bare beskrivelsen av britene som universets frelsere gjennom alle tider som ble litt tu møtsj. Hvis ikke det hadde vært for dem så hadde vi alle snakket spansk/fransk/tysk etc. I dag lærer vi i stedet engelsk...

Coach     06.04.09 22:25

Kalle73: Krona er vel cluet...

1769     06.04.09 22:26

Kalle73: Krona er vel cluet...

Det har du rett i, så jeg forsøkte å finne en fremstilling hvor det ikke var så synlig at korset hadde fått seg en kakk. :-)

Kalle73     06.04.09 22:30

Hehe.... Stefanskronen er vel et av de største bevisene på et kulturhistorisk artefakt sin enorme nasjonsbyggende kraft....

Nestemann er en fyr jeg kommer til å savne....

Kalle73     06.04.09 22:31

Blir borte om 5 min. til fordel for filmtitting....

Blitzabella     06.04.09 22:33

Guttorm Hansen

1769     06.04.09 22:34

Kalle73: Blir borte om 5 min. til fordel for filmtitting....

Europeisk kulturpersonliget? Dressen så jo litt britisk ut, så det er kanskje en britisk komiker?

1769     06.04.09 22:35

Blitzabella: Guttorm Hansen

Stemmer det... Så langt i fra en britisk komiker det vel er fysisk mulig å komme.

Nei, nå var jeg stygg. Han skrev jo en bok om trønderskrøner...

(Innlegget ble redigert 06.04.09 22:37)

Blitzabella     06.04.09 22:36

1769: Stemmer det... Så langt i fra en britisk komiker det vel er fysisk mulig å komme.

Nah, hadde han ikke humoristisk sans, han da ?

Kalle73     06.04.09 22:37

Det stemmer.

Les denne, det var ganske bra fortalt....

1769     06.04.09 22:38

Blitzabella: Nah, hadde han ikke humoristisk sans, han da ?

You tell me. Jeg er nok for ung til å huske hans eventuelle gullkorn fra presidentstolen.

Coach     06.04.09 22:40

Her går det unna, gitt...

Vi får forsøke å holde følge:

10:
9:
8:
7:
6:
5:
4: Kalle73
3: biermann, Boccherini
2: malvolio, Coach, Blitzabella
1: Canucks, Mohansa, rocket147, 1769

Blitzabella     06.04.09 22:41

Og hvem har vi så her da ?

Coach     06.04.09 22:43

Blitzabella: Og hvem har vi så her da ?

Det er vel ikke Adolf som kunstnerspire?  Kanskje heller en blivende maktfaktor i østligere deler av Europa?

1769     06.04.09 22:45

Blitzabella: Og hvem har vi så her da ?

Norsk, sultende kulturpersonlighet anno 1890?

Blitzabella     06.04.09 22:46

Coach: blivende maktfaktor i østligere deler av Europa?

er korrekt. Dermed utgår norsk og kulturpersonlighet.

Coach     06.04.09 22:46

1769: Norsk, sultende kulturpersonlighet anno 1890?

Jeg får vel skrive "Knut Hamsun", jeg da, sånn for ordens skyld...  ;-)

Coach     06.04.09 22:47

Josef Stålmann?

Blitzabella     06.04.09 22:48

Stalin er korrekt. Og her er hele bildemontasjen.

(Innlegget ble redigert 06.04.09 22:49)

Coach     06.04.09 22:50

Blitzabella: Stalin er korrekt. Og her er hele bildemontasjen.

Var faktisk noe kjent med blikket hans når jeg klarte å få høy nok synsvinkel i forhold til skjermen...  ;-)

Coach     06.04.09 22:56

I neste oppgave gjør jeg et forsøk på å sette meg inn i situasjonen til trådens småbarnsforeldre...

1769     06.04.09 22:59

Vi er vel i Guds eget land? Ble hun mer berømt i større utgave, eller er hun kanskje berømt fordi gjentatte besøk på etablissementet i bakgrunnen har gjort til at hun er den Desidert Største Utgaven som har satt sine ben på det amerikanske kontinent etter juratiden?

Blitzabella     06.04.09 23:00

Heh - det må være en av tullene til 1769 :)

biermann     06.04.09 23:00

Får tro dette er et menneske som ble mer kjent som voksen? Og at voksen defineres som over 20 år? Er vi i USA?

1769     06.04.09 23:01

Blitzabella: Heh - det må være en av tullene til 1769 :)

De klarer aldri å sitte i ro lenge nok til at man får festet To bånd i håret deres.

Coach     06.04.09 23:02

Vi er i USA, ja.  Berømt i større utgave, men ikke som følge av overdreven burgerspising.  Mest kjent fra rundt 20-års-alder og utover.

Insane2     06.04.09 23:03

Sarah Michelle Gellar?

biermann     06.04.09 23:05

Insane2: Sarah Michelle Gellar?

Ikke si at hun er en uekte blondine?!

rocket147     06.04.09 23:05

Skudd frå hofta: Jennifer Aniston

Blitzabella     06.04.09 23:05

Skuespillerinne eller sport ?

Canucks     06.04.09 23:05

Det er Gellar ja, kommer dessverre inn for sent her.

Coach     06.04.09 23:06

Insane2: Sarah Michelle Gellar?

Ja!  "Buffy"s aller første TV-rolle, og bildet ER faktisk fra en Burger King-reklame!  :-)

Altså helt motsatt av Polanski-oppgaven:  Her skulle vi fram til en som er kjent for å jakte på vampyrer, men ikke driver med det på oppgavebildet.  ;-)

biermann     06.04.09 23:08

Insane2: Sarah Michelle Gellar?

Skudd i blinde, eller kjente du igjen melketennene?

1769     06.04.09 23:09

Der satt det en fulltreffer rett i min akilles i alle fall... :-)

Blitzabella     06.04.09 23:13

Insane2: Sarah Michelle Gellar?

har jeg faktisk aldri hørt om. Blandet navnet sammen med Sarah Jessica Parker og trodde det var henne Insane mente.   

(Innlegget ble redigert 06.04.09 23:13)

biermann     06.04.09 23:15

Bra sprang forresten; fra Josef S. til Buffy The Vampire Slayer.....

Coach     06.04.09 23:15

Blitzabella: har jeg faktisk aldri hørt om. Blandet navnet sammen med Sarah Jessica Parker og trodde det var henne Insane mente.

Les og lær!  :-)

Kan ellers nevne at middagsdiskusjonen også tjente den hensikt å kamuflere at bildet er hentet fra en TV-reklame...  ;-)

Blitzabella     06.04.09 23:17

Stillingen:

10:
9:
8:
7:
6:
5:
4: Kalle73
3: biermann, Boccherini, Coach
2: malvolio, , Blitzabella
1: Canucks, Mohansa, rocket147, 1769, Insane2

Canucks     06.04.09 23:18

Coach: Kan ellers nevne at middagsdiskusjonen også tjente den hensikt å kamuflere at bildet er hentet fra en TV-reklame...  ;-)

Søk på burger kid hadde også gitt treff på første side, hun lå forøvrig i mine planer om å brukes uansett som lissepasning til deg om det var nødvendig :-) nå skal det sies at dessverre for sent. Spent på om Alan Jackson eller Dolly Parton kommer nå, der stopper min køntrikunnskap :-) utover det kjenner jeg ikke til flere navn i de baner.

1769     06.04.09 23:19

Kjendisfaktoren har vært høy her i dag. Nå kunne jeg riktignok ikke navnet på vampyr-dødaren, men jeg skulle vel klart å koblet dersom bildet hadde vært noe ferskere.

For øvrig er sjangeren søt jente/idiotisk plott en uutgrunnelig kilde til inntekter for slitne manusforfattere.

Insane2     06.04.09 23:20

biermann: Skudd i blinde, eller kjente du igjen melketennene?

Tok et bildesøk og fant dette bildet (litt ned på siden).

Canucks     06.04.09 23:21

1769: Kjendisfaktoren har vært høy her i dag

Og det er godt, siden temaet tross alt skal tilsi nettopp det :-)

Ellers gledelig at Leterinnen har funnet gleden av å komme tilbake litt nå i påsketråden.

Insane2     06.04.09 23:22

Ny ungdom. Men ikke hverken Alan Jackson eller Dolly Parton, desverre.

1769     06.04.09 23:22

Gandhi?

1769     06.04.09 23:23

Canucks: Og det er godt, siden temaet tross alt skal tilsi nettopp det :-)

Hadde ikke lest innledningen din. Flott at jeg selv valgte ut St. Stefan da. :-)

Insane2     06.04.09 23:23

1769: Gandhi?

Nei.

Canucks     06.04.09 23:24

1769: Hadde ikke lest innledningen din. Flott at jeg selv valgte ut St. Stefan da. :-)

Det er derfor vi har høy kjendisfaktor, sånn for å gjøre deg oppmerksom. Er litt pausefaktor over det, men jeg ønsket meg en tema-quiz med ugjenkjennelige A-kjendiser som det går frem av åpningen min :-)

Canucks     06.04.09 23:25

Insane2: Nei.

Asiat? eller Amerika? også syd for Rio Grande? Ikke noen køntri-artist? for da kan jeg bare melde pass automatisk :-)

Samt, er det han, eller hun?

(Innlegget ble redigert 06.04.09 23:26)

Insane2     06.04.09 23:27

Canucks: Asiat? eller Amerika? også syd for Rio Grande? Ikke noen køntri-artist? for da kan jeg bare melde pass automatisk :-) Samt, er det han, eller hun?

En gutt er det, ellers er det helbom.

rocket147     06.04.09 23:28

Canucks: Spent på om Alan Jackson eller Dolly Parton kommer nå, der stopper min køntrikunnskap :-)

Da har du gått glipp av ein del....

1769     06.04.09 23:28

Det kunne også minne litt om Carl Switzer, men han er vel neppe A-kjendis nok. :-)

Skal vi til India eller dalstroka innafor?

Ikke Asia nei... Europeisk jøde da? Vitenskap?

(Innlegget ble redigert 06.04.09 23:29)

rocket147     06.04.09 23:29

Nelson Mandela?

Canucks     06.04.09 23:29

Insane2: En gutt er det, ellers er det helbom.

Så ikke Asia, eller det amerikanske kontintent, skal vi til Europa, og en som ble kjent gjennom politikk eller kultur i voksen alder? selv om fyren ikke ser alt for europeisk ut egentlig.

Coach     06.04.09 23:29

Canucks: Søk på burger kid hadde også gitt treff på første side, hun lå forøvrig i mine planer om å brukes uansett som lissepasning til deg om det var nødvendig :-)

Ikke kun "Burger King", da, får vel ha med navnet hennes i søket for at det skal gi treff?  For øvrig gjennom et slikt søk jeg kom over bildet, etter at jeg hadde lest om denne reklamefilmen i wikiartikkelen hennes.  Kjente ikke særlig til det fra før av, så det spørs om jeg hadde snappet opp den pasningen så fort...  ;-)

Insane2     06.04.09 23:30

1769: Ikke Asia nei... Europeisk jøde da? Vitenskap?

Også helbom.

Insane2     06.04.09 23:30

rocket147: Nelson Mandela?

Nei.

rocket147     06.04.09 23:31

Insane2: Nei.

Ikkje Mandela, men rett kontinent?

Canucks     06.04.09 23:31

Coach: Ikke kun "Burger King", da, får vel ha med navnet hennes i søket for at det skal gi treff?  For øvrig gjennom et slikt søk jeg kom over bildet, etter at jeg hadde lest om denne reklamefilmen i wikiartikkelen hennes.  Kjente ikke særlig til det fra før av, så det spørs om jeg hadde snappet opp den pasningen så fort...  ;-)

Sa da ikke burger king, men burger kid, søk på Burger Kid, for det er en unge, og Burger der, gir treff på førstesiden, burger king kid som også ville vært logisk gir treff på side 2 :-) 

Insane2     06.04.09 23:31

Canucks: Så ikke Asia, eller det amerikanske kontintent, skal vi til Europa, og en som ble kjent gjennom politikk eller kultur i voksen alder? selv om fyren ikke ser alt for europeisk ut egentlig.

Ikke Europa heller. Men kjent for pilitikk i voksen alder. En link til kultur er det også.

1769     06.04.09 23:31

Tja, da gjenstår vel bare Afrika og Oseania. Afrikansk kulturpersonlighet?

Insane2     06.04.09 23:32

rocket147: Ikkje Mandela, men rett kontinent?

Helt rett.

Canucks     06.04.09 23:32

rocket147: Da har du gått glipp av ein del....

Nei, er bare at køntri ikke appelerer til meg, har hørt mer, men greier ikke å like sjangern, og det andre har navnene bortsett fra de to finnes ikke engang i hjernebarken min. 

Blitzabella     06.04.09 23:32

Haile Selassie I ?

Insane2     06.04.09 23:33

1769: Tja, da gjenstår vel bare Afrika og Oseania. Afrikansk kulturpersonlighet?

Afrika, men ingen kulturpersonlighet. Selv om det som sagt er en link til kultur.

Canucks     06.04.09 23:33

Insane2: Helt rett.

Afrikaner kjent fra idrettens verden? eller?

Coach     06.04.09 23:33

Bildet fra før 1900?

Insane2     06.04.09 23:35

Blitzabella: Haile Selassie I ?

Jada. Det er riktig.
Eller Ras Tafari som han visst egentlig het. Her er bildet

 

(Innlegget ble redigert 06.04.09 23:38)

Coach     06.04.09 23:41

1769: For øvrig er sjangeren søt jente/idiotisk plott en uutgrunnelig kilde til inntekter for slitne manusforfattere.

En svært presis observasjon, Nappe!  ;-)

Men skylder deg å føye til at i akkurat dette tilfellet mangler både det idiotiske plottet og den slitne manusforfatteren.  Anbefaler deg å gå til anskaffelse av denne moderne kulturskatten når familiens yngre medlemmer har vokst på seg en del år. 

Vedder begge shift-knappene mine på at du kommer til å bli overrasket...  ;-)

 

(Innlegget ble redigert 06.04.09 23:41)

Blitzabella     06.04.09 23:42

Jeg har et problem nå med at bildene jeg nå laster ned ikke vil opplastes til bildeprogrammene jeg bruker (finner ikke fil) - men jeg jobber med å løse problemt....

Canucks     06.04.09 23:43

Coach: Men skylder deg å føye til at i akkurat dette tilfellet mangler både det idiotiske plottet og den slitne manusforfatteren.  Anbefaler deg å gå til anskaffelse av denne moderne kulturskatten når familiens yngre medlemmer har vokst på seg en del år.

Her er jeg enig, Kanutten som selvsagt liker serien, uten at jeg vil betegne meg som en Buffy-nerd, men at hun er Gooner i tillegg, er jo positivt :-) eller hva? 

Blitzabella     06.04.09 23:46

Canucks     06.04.09 23:48

Blitzabella: Her

Karl Marx før han annla enda mer skjegg?

Blitzabella     06.04.09 23:48

Nei, ikke Marx.

Canucks     06.04.09 23:49

Blitzabella: Nei, ikke Marx.

Drev han innenfor noe politisk? og er mer kjent med mer skjegg? eller med en annen uniform av noe slag? 

1769     06.04.09 23:50

Han har jeg i alle fall sett før...

Blitzabella     06.04.09 23:53

Canucks: Drev han innenfor noe politisk? og er mer kjent med mer skjegg? eller med en annen uniform av noe slag?

3 x Nei

Coach     06.04.09 23:54

Canucks: men at hun er Gooner i tillegg, er jo positivt :-) eller hva?

Den lysskye horde fikk satt tenna henne i henne til slutt, altså...  :-(

PS:  Aner ikke hvorfor filnavnet er "Insane"...  ;-p

rocket147     06.04.09 23:55

tastatursnubling....

(Innlegget ble redigert 06.04.09 23:55)

Canucks     06.04.09 23:55

Blitzabella: 3 x Nei

Kulturpersonlighet? fra Europa?

Blitzabella     06.04.09 23:55

Og før du logger av må du trå til for damen  weedman tråden som trenger din hjelp.

(Innlegget ble redigert 06.04.09 23:57)

Blitzabella     06.04.09 23:55

Europa, ikke kulturpersonlighet (i streng forstand ihvertfall)

Canucks     06.04.09 23:56

Coach: Den lysskye horde fikk satt tenna henne i henne til slutt, altså...  :-( PS:  Aner ikke hvorfor filnavnet er "Insane"...  ;-p

Hehe :-) Hun kjemper nok for det gode fortsatt, vi kjemper mot spurver med kanoner :-)

Canucks     06.04.09 23:57

Blitzabella: Europa, ikke kulturpersonlighet (i streng forstand ihvertfall)

Idrett, og oppfinner av noe? Vest og Sentral?

rocket147     06.04.09 23:57

Blitzabella: ikke kulturpersonlighet (i streng forstand ihvertfall)

Noko meir utvida kulturbegrep? Idrettsmann?

Coach     06.04.09 23:58

Canucks: vi kjemper mot spurver med kanoner :-)

Snedig formulering, det skal du ha...  ;-)

Blitzabella     06.04.09 23:59

Ikke idrett. Dere kan gjerne se bort fra dette med kultur, men han har nok hatt innflytelse den veien.

Sentral-Europa, en slags "oppfinner" var han vel kanskje...

(Innlegget ble redigert 07.04.09 00:01)

Coach     07.04.09 00:00

Blitzabella: Og før du logger av må du trå til for damen  weedman tråden som trenger din hjelp.

Er det Nappes hjelp hun trenger, ettersom spørsmålet var rettet til ham?  (internlinken fungerte forresten fint hos meg før du tok den vekk igjen...)

Er det for øvrig "mindre skjegg" som er cluet med vår nye mann?

Canucks     07.04.09 00:01

Da røyk Stanley ut. 

(Innlegget ble redigert 07.04.09 00:01)

Canucks     07.04.09 00:02

Skudd i blinde på Sigmund Freud?

(Innlegget ble redigert 07.04.09 00:03)

Blitzabella     07.04.09 00:02

Hverken noe spesielt mer eller mindre skjegg vil jeg si.

Og ja, 1769 må vennligst opplyse damen i den andre tråden hvor man finner disse konfrontasjonsterapautene.

(Innlegget ble redigert 07.04.09 00:07)

Canucks     07.04.09 00:04

Tyskspråkelig fyr, og annen vitenskap, om ikke oppfinner? i en utøvende form? hvor han er banebrytende på en måte?

Blitzabella     07.04.09 00:04

Canucks: Skudd i blinde på Sigmund Freud?

Her gjelder det å skyte i blinde ja, stang inn !

1769     07.04.09 00:06

Blitzabella: Her gjelder det å skyte i blinde ja, stang inn !

Evt. leve i blinde. Jeg tror jeg har lagt ut det bildet før en gang... :-)

Canucks     07.04.09 00:06

Blitzabella: Her gjelder det å skyte i blinde ja, stang inn !

Det lignet såpass mye ja, men fant aldri det bildet selv :)

Når du nevnte det terapi-greiene tenkte jeg på psykolog, og idrett har jo en relevans til slikt også, og oppfinner på en måte kan jo stemme.

Straks ny oppgave da.

1769     07.04.09 00:08

Joda:

1769 [211] 06.10.06 10:27
Ny oppgave:

http://img182.imageshack.us/my.php?image=bilde54yb0.jpg

Sorte_Baron [463] 06.10.06 10:40
Prøver meg med Friedrich Engels. Egentlig synes jeg personen vi skal frem til ser amrikansk ut, men prøver med engels først.

1769 [212] 06.10.06 10:45
Engels er ikke riktig. Mannen er ikke amerikaner. Han er meget kjent, men du må forestille deg ham eldre, da de mest kjente bildene av ham er i en eldre utgave.

franzsigel [773] 06.10.06 10:52
Fryktelig irriterende. Har sett akkurat det bildet for meget kort tid siden. Men står helt stille hvem det kan være. Politiker?
1769 [213] 06.10.06 10:57
franzsigel skrev:
Fryktelig irriterende. Har sett akkurat det bildet for meget kort tid siden. Men står helt stille hvem det kan være. Politiker?
____
Jeg tror du målbærer frustrasjonen til alle som deltar aktivt i disse trådene (i alle fall undertegnede). Etterhvert har man gått igjennom så mange ansikter at man mener å ha sett alle sammen før. Mannen er ikke en politiker, ei heller militær, men jeg tør påstå at dersom jeg hadde lagt ut et bilde av vedkommende 20 år eldre ville svaret kommet i løpet av ett minutt.

franzsigel [774] 06.10.06 11:01
La oss prøve oss litt på nasjonalitet da. Den berømte magefølelsen brumler russer...
Alexani [8381] 06.10.06 11:01
Kan det være Karl Marx?


Alexani - it's no fun till someone dies
1769 [214] 06.10.06 11:03
Alexani skrev:
Kan det være Karl Marx?
___
Han var vel så definitivt en politiker? :-) Men å se for seg mannen med grått skjegg hjelper.
1769 [215] 06.10.06 11:04
franzsigel skrev:
La oss prøve oss litt på nasjonalitet da. Den berømte magefølelsen brumler russer...
_____
Nei, du må nok et lite stykke lenger vestover.
Alexani [8383] 06.10.06 11:09
Magefølelsen sier Tyskland. Ikke en politiker eller militær. Da er det vel kanskje en vitenskapsmann eller kunstner?


Alexani - it's no fun till someone dies
1769 [216] 06.10.06 11:13
Alexani skrev:
Magefølelsen sier Tyskland. Ikke en politiker eller militær. Da er det vel kanskje en vitenskapsmann eller kunstner?
____
Tyskland er ikke riktig. Vitenskapsmann derimot....

1769 [217] 06.10.06 11:33
Ettersom det går litt tregt her tenkte jeg at jeg skulle teste teorien min om at svaret kommer i løpet av ett minutt dersom mannen avbildes litt eldre:

http://img172.imageshack.us/my.php?image=55te3.jpg

franzsigel [775] 06.10.06 11:35
Sigmund Freud

Canucks     07.04.09 00:10

Haha, ser at det ble tenkt ganske likt som det jeg gjorde angående Marx selv ja :-)

Vi går uansett tilbake til skolebenken igjen.

1769     07.04.09 00:13

Arnold Schwarzenegger?

biermann     07.04.09 00:13

Fortsatte han sin kunstneriske karriere? Forutsatt at det er gutten til venstre som er målet. Bildet fra ca. 1955?

Canucks     07.04.09 00:14

1769: Arnold Schwarzenegger?

Ja :-) Var vel litt for enkel, men bildet var såpass koselig, at jeg ikke kunne dy meg, i likhet med ølmannens bilde av Kleveland fra tideligere.

1769     07.04.09 00:15

Når det er høykultur så går det greit... Det var verre med buffy...

Blitzabella     07.04.09 00:15

Og etter en time la du det kjente bildet av ham - akseptabel tid for løsning av oppgaver var visst en annen den gang enn nå ;)

Og nesten tre år siden den oppgaven ble lagt ut, skummelt som tida går eller...

Coach     07.04.09 00:17

Blitzabella: Og ja, 1769 må vennligst opplyse damen i den andre tråden hvor man finner disse konfrontasjonsterapautene.

Var det forresten helt tilfeldig at dette terapeut-spørsmålet dukket opp akkurat nå, eller har du skaffet deg et ekstra nick igjen?  ;-)

1769     07.04.09 00:17

Blitzabella: Og nesten tre år siden den oppgaven ble lagt ut, skummelt som tida går eller...

Veldig skummelt å tenke på at det har gått så lang tid at jeg ikke engang husker fjes jeg har lagt ut selv.

Ny oppgave om ett minutt.

Canucks     07.04.09 00:19

Blitzabella: Og nesten tre år siden den oppgaven ble lagt ut, skummelt som tida går eller...

Nå har vel metodene og teknikkene for fjesleting blitt bedre på de tre årene vil jeg tro? uten at jeg var en del av letingen før rundt juletider selv :)

1769     07.04.09 00:19

Blitzabella     07.04.09 00:20

Coach: Var det forresten helt tilfeldig at dette terapeut-spørsmålet dukket opp akkurat nå, eller har du skaffet deg et ekstra nick igjen?  ;-)

Jeg har ingenting med det spørsmålet å gjøre - det var tilfeldig at jeg fikk øye på det akkurat da jeg hadde lagt ut Freud, så det var ikke ment som noe hint heller da jeg nevnte det.

Men jeg håper jo Nappe tar seg tid til å svare denne damen snart ;)

1769     07.04.09 00:21

Blitzabella: Men jeg håper jo Nappe tar seg tid til å svare denne damen snart ;)

Hva dreier dette seg om egentlig. Har du en link?

Canucks     07.04.09 00:21

1769: Værsågod.

Denne får kunstekspertene ta seg av, og hvem på bildet skal man ha navnet på? 

Coach     07.04.09 00:21

1769: Værsågod.

Er det hovedsaklig den minst bekledde du er interessert i (hva nå det skulle innebære...)?

1769     07.04.09 00:22

Coach: Er det hovedsaklig den minst bekledde du er interessert i (hva nå det skulle innebære...)?

Jepp. Jeg skal ha navnet på den nakne mannen.

Canucks     07.04.09 00:22

1769: Har du en link?

[ http://tiny.cc/MkyMM Here you go.]

Coach     07.04.09 00:22

Blitzabella: Jeg har ingenting med det spørsmålet å gjøre - det var tilfeldig at jeg fikk øye på det akkurat da jeg hadde lagt ut Freud, så det var ikke ment som noe hint heller da jeg nevnte det.

Muligens divine intervention igjen, altså...  vært en del tilløp til det her i det siste.  ;-)

Blitzabella     07.04.09 00:23

Det er en dame som har stilt spørsmål til tegn i tråd nr. 103, den ligger nest øverst på historie nå.

Coach     07.04.09 00:23

Canucks: Here you go.

Helt på slutten av tråden!  :-)

Canucks     07.04.09 00:23

1769: Jepp. Jeg skal ha navnet på den nakne mannen.

Og den nakne mannen er ikke en bibelsk person som Jesus Kristiansen eller noe?

1769     07.04.09 00:24

Canucks: Here you go.

Hahaha!

Jeg vet om en i USA. Og han glemmer jeg aldri navnet på...

1769     07.04.09 00:24

Canucks: Og den nakne mannen er ikke en bibelsk person som Jesus Kristiansen eller noe?

Nei, dette er midt i din gate. :-)

Canucks     07.04.09 00:25

1769: Hahaha! Jeg vet om en i USA. Og han glemmer jeg aldri navnet på...

Hehe, ikke tilfeldigvis en mr. Lehman? :)

Coach     07.04.09 00:26

1769: Når det er høykultur så går det greit... Det var verre med buffy...

Du fikk forresten med deg min anbefaling til deg i forrige innleg om temaet?

Kanskje ziogan, biermann og undertegnede får spleise på et lynkurs i moderne kulturhistorie til deg, for her er det tydeligvis skralt...  ;-)

Canucks     07.04.09 00:26

1769: Nei, dette er midt i din gate. :-)

Idrett i oldtiden? type Pheidippides?

1769     07.04.09 00:27

Canucks: Idrett i oldtiden? type Pheidippides?

Akkurat...

Hans siste ord (vi har seiret) står under bildet.

(Innlegget ble redigert 07.04.09 00:28)

Canucks     07.04.09 00:27

Det var han ja :-)

Coach     07.04.09 00:27

Pheidippides?

Edit:  Ja, ja.  Andreplass i maraton, ikke værst det heller...  ;-)

 

(Innlegget ble redigert 07.04.09 00:28)

biermann     07.04.09 00:27

Pheidippides

Tre sjeler, en tanke (synd noen sjeler (og nettforbindelser) er treigere enn andre).

(Innlegget ble redigert 07.04.09 00:29)

Canucks     07.04.09 00:28

1769: Akkurat...

Et meget generøst hint fra din side, var vel ikke så mange andre av oldtidens idrettsmenn det kunne være :-) 

Blitzabella     07.04.09 00:30

Er jeg den eneste her som aldri har hørt om Pheidippides ??

Coach     07.04.09 00:31

Blitzabella: Er jeg den eneste her som aldri har hørt om Pheidippides ??

Trolig.  Les og lær igjen!  ;-)

1769     07.04.09 00:32

Blitzabella: Er jeg den eneste her som aldri har hørt om Pheidippides ??

For å være ærlig så husket jeg ikke navnet hans jeg heller. Men historien har vel du også fått med deg?

biermann     07.04.09 00:32

Blitzabella: Er jeg den eneste her som aldri har hørt om Pheidippides ??

Hadde ikke navnet i hodet, men myten om det første maratonløpet er ikke helt ukjent.

Canucks     07.04.09 00:34

Hadde navnet hans i hodet faktisk :-) Da det ikke er så lenge siden jeg var innom siden hans, men husket ikke bildet, men når idrett mer eller mindre var bekreftet var det kort å slenge inn forslag uten å sjekke, og tror ølmannen også med god forbindelse ville slitt med å være før meg, for jeg rakk jo ganske mye før han kom med svaret :-)

Her kommer uansett neste, og det er mannen jeg vil ha navnet på.

Coach     07.04.09 00:35

Coach: Du fikk forresten med deg min anbefaling til deg i forrige innleg om temaet? Kanskje ziogan, biermann og undertegnede får spleise på et lynkurs i moderne kulturhistorie til deg, for her er det tydeligvis skralt...  ;-)

Nappe fortsetter å unnvike forsøkene mine på konfrontasjonsterapi mot hans manglende populærkulturelle dannelse, ser jeg...  ;-p

1769     07.04.09 00:36

Karl Marx på utflukt med familien sin?

Canucks     07.04.09 00:36

1769: Karl Marx på utflukt med familien sin?

Det var min tanke også :-) men nei.

Blitzabella     07.04.09 00:37

1769: Men historien har vel du også fått med deg?

Antagelig...men den var kommet skummelt langt bak i hjernebarken så den sto ikke akkurat klart for meg.

Da jeg så ham beskrevet som "budbærer", trodde jeg først vi skulle til en sånn "skyt budbæreren" historie.

Coach     07.04.09 00:39

Canucks: Her kommer uansett neste, og det er mannen jeg vil ha navnet på.

Minner litt om Jens Bjørneboe på sitt mer skjeggete, men verken tidsmessig eller rommessig passer vel settingen...

Canucks     07.04.09 00:40

Coach: Minner litt om Jens Bjørneboe på sitt mer skjeggete, men verken tidsmessig eller rommessig passer vel settingen...

Det er nok ikke ham heller.

biermann     07.04.09 00:40

En kulturell person? I Frankrike?

1769     07.04.09 00:40

Er vi i Sør-Europa rundt 1870?

Vitenskapsmann?

(Innlegget ble redigert 07.04.09 00:41)

Canucks     07.04.09 00:41

biermann: En kulturell person? I Frankrike?

Ikke kulturell, og ikke Frankrike.

Canucks     07.04.09 00:41

1769: Er vi i Sør-Europa rundt 1870? Kulturpersonlighet?

Eneste som stemmer er rundt 1870.

Canucks     07.04.09 00:42

1769: Vitenskapsmann?

Så absolutt.

biermann     07.04.09 00:43

USA? Naturvitenskap?

Canucks     07.04.09 00:45

biermann: USA? Naturvitenskap?

USA stemmer også, men ikke naturvitenskap.

Coach     07.04.09 00:46

Oppfinner?  HF-fyr?

Canucks     07.04.09 00:48

Må komme med en retning, vi skal faktisk til en av ungene, da jeg ble litt lurt av navnet, og det er den midterste av ungene vi skal til. Det er riktignok en likhet mellom far og sønn i sine eldre dager også, selv om det ikke er helt likt :-)

Oppfinner skal vi til.

(Innlegget ble redigert 07.04.09 00:48)

1769     07.04.09 00:48

Edison?

Canucks     07.04.09 00:49

1769: Edison?

Ikke Edison.

Coach     07.04.09 00:51

Canucks: Ikke Edison.

Nei, da hadde det vel vært rart å avkrefte naturvitenskap...

Oppfinnelse gjort etter 1900?

biermann     07.04.09 00:51

Alexander Graham Bell?

Men da er vel ca. 1860 mer riktig?

(Innlegget ble redigert 07.04.09 00:54)

1769     07.04.09 00:52

Hva med Alexander Graham Bell?

Her tenker vi likt i alle fall...

Og riktig var det også... Det verste var at jeg googlet ham i forbindelse med Freud-oppgaven. Da var det vel tid for køyen... :-)

(Innlegget ble redigert 07.04.09 00:53)

Canucks     07.04.09 00:52

Coach: Nei, da hadde det vel vært rart å avkrefte naturvitenskap... Oppfinnelse gjort etter 1900?

Nei, før.

Canucks     07.04.09 00:53

biermann: Alexander Graham Bell?

Stemmer. Ble lurt først, da det er faren hans som er den eldre herremannen, og han er en av disse sønnene :-) noe jeg fikk rettet opp før den ble løst.

Canucks     07.04.09 00:56

1769: Og riktig var det også... Det verste var at jeg googlet ham i forbindelse med Freud-oppgaven. Da var det vel tid for køyen... :-)

Noe jeg også gjorde, og da jeg kom over bildet :-)

Canucks     07.04.09 00:57

biermann: Men da er vel ca. 1860 mer riktig?

Ja, mer riktig med 1860, da jeg som sagt ble litt lurt først mtp. far og sønn, men 1870-tallet var da ikke direkte usentralt for Bell :)

Bildet er tatt ca. 1852 ser jeg også.

(Innlegget ble redigert 07.04.09 00:58)

Coach     07.04.09 01:01

1769: Da var det vel tid for køyen... :-)

Ja, nå har du vært oppe så lenge at man skulle tro noen hadde bitt deg...  ;-)

biermann     07.04.09 01:02

Canucks     07.04.09 01:03

Coach: Ja, nå har du vært oppe så lenge at man skulle tro noen hadde bitt deg...  ;-)

Sikkert fordi at han var slem mot denne skjønnheten, og derfor ikke får beskytelsen :)

Canucks     07.04.09 01:04

biermann: Og denne karen?

Tilbake i Norge igjen? vi skyter Alf Prøysen i blinde? siden du har holdt deg til de områder.

Canucks     07.04.09 01:05

Fyren kunne jo også vært Leif Juster? mitt andre skudd i blinde. Norge i alle fall?

biermann     07.04.09 01:08

Det første skuddet traff perfekt!

Canucks     07.04.09 01:10

biermann: Det første skuddet traff perfekt!

Har virkelig stilt inn siktet bra nå :-) 

Nå må jeg nok bruke litt tid til å hoste opp en ny oppgave, siden den vel kom litt brått på.

Canucks     07.04.09 01:13

Da går vi videre.

biermann     07.04.09 01:15

Canucks: siden du har holdt deg til de områder.

Eller der dette bare min andre oppgave fra hjemtraktene (den forrige var min aller første oppgave, Trygve Andersen). Men skal jobbe med saken, kanskje det kommer flere hedmarkinger snart....

Coach     07.04.09 01:16

Poengene flyr avgårde, og Canucks tar annet hvert for øyeblikket (fint om noen kontrollregner, da det som sagt går svært fort unna her for tiden):

10:
9:
8:
7:
6:
5:
4: Kalle73, biermann, Canucks
3: Boccherini, Coach, Blitzabella
2: malvolio, 1769
1: Mohansa, rocket147, Insane2

Canucks     07.04.09 01:16

biermann: Eller der dette bare min andre oppgave fra hjemtraktene (den forrige var min aller første oppgave, Trygve Andersen). Men skal jobbe med saken, kanskje det kommer flere hedmarkinger snart....

Hehe, jeg inbillte meg at det var flere hedemarkinger fra dine kanter, og derfor jeg slang inn forslaget på Prøysen :-)

 

Canucks     07.04.09 01:17

Coach: Poengene flyr avgårde, og Canucks tar annet hvert for øyeblikket (fint om noen kontrollregner, da det som sagt går svært fort unna her for tiden):

Kanutten er i slaget, men med en god dose flaks har jeg nok hatt :-) 

Tror nok ikke jeg kan holde på med annenhver så mye lenger nå, men er oppe i 4 poeng jeg også nå. Er jo så jevnt som det går ann nå, og meget spennende. Samt at Leterinnen endelig har funnet tilbake igjen, i denne A-kjendisversjonen.

Coach     07.04.09 01:20

Canucks: Da går vi videre.

Arve Tellefsen er muligens i nærheten av å være så gammel , så han er det vel ikke (men det lignet nok til å kunne være faren hans)...

Canucks     07.04.09 01:21

Coach: Arve Tellefsen er muligens i nærheten av å være så gammel , så han er det vel ikke (men det lignet nok til å kunne være faren hans)...

Det er nok ikke noen Tellefsen her :)

biermann     07.04.09 01:23

Men er det i det hele tatt en musiker, eller en kar som bare poserer?

Canucks     07.04.09 01:24

biermann: Men er det i det hele tatt en musiker, eller en kar som bare poserer?

Litt musikk, og han var nok interessert i det, men han hadde neppe vært mye mer kjent enn oss, hadde det ikke vært for noe annet.

Coach     07.04.09 01:27

Canucks: Sikkert fordi at han var slem mot denne skjønnheten, og derfor ikke får beskytelsen :)

biermann     07.04.09 01:30

USA og annen kultur? Kan bildet være tatt på 30-tallet?

Canucks     07.04.09 01:32

biermann: USA og annen kultur? Kan bildet være tatt på 30-tallet?

USA stemmer, ikke annen kultur, og det kan være, men jeg vet ikke.

Edit: ser ut som det er tatt litt før i følge teksten, uten at jeg kan garantere noe, da jeg ikke vet om bildet er tatt da.

(Innlegget ble redigert 07.04.09 01:34)

Coach     07.04.09 01:34

Kjent i yngre alder, eller er rett og slett ikke utseendet hans like kjent som navnet hans?  Vitenskap/oppfinneri igjen?  Født før 1880?

Canucks     07.04.09 01:35

Coach: Kjent i yngre alder, eller er rett og slett ikke utseendet hans like kjent som navnet hans?  Vitenskap/oppfinneri igjen?  Født før 1880?

Navnet hans er nok mer kjent enn utseendet hans, oppfinneri stemmer også, og født før 1880 likeså, og er nok mest kjent i voksen alder, og gjennom sitt liv som voksen.

(Innlegget ble redigert 07.04.09 01:35)

biermann     07.04.09 01:38

Likner litt på Henry Ford?

Coach     07.04.09 01:39

Oppfinneri på 1900-tallet denne gang?  Født før 1870?  Naturvitenskaplig anlagt?

Canucks     07.04.09 01:39

biermann: Likner litt på Henry Ford?

Og det er Henry Ford.

Coach     07.04.09 01:41

Canucks: Og det er Henry Ford.

Og poengene deles ut på samlebånd...  ;-)

10:
9:
8:
7:
6:
5: biermann
4: Kalle73, Canucks
3: Boccherini, Coach, Blitzabella
2: malvolio, 1769
1: Mohansa, rocket147, Insane2

Canucks     07.04.09 01:42

Coach: Og poengene deles ut på samlebånd...  ;-)

Hehe, ingenting som fjesleterhumor :-)

Ellers er jeg snart på vei ut i sommervarmen her nå, vil bare se på oppgaven til ølmannen, å slenge ut et forslag i blinde om det er noe vits :)

(Innlegget ble redigert 07.04.09 01:45)

biermann     07.04.09 01:49

Insane2     07.04.09 01:50

USA? Skuespiller? Bilde fra rundt 1960?

mohansa     07.04.09 01:51

Kirk Douglas?

Canucks     07.04.09 01:52

Mitt skudd i blinde går på John Wayne?

biermann     07.04.09 01:53

Skuespiller, ja. USA, nei. Bilde fra 1960, neppe veldig feil.

Kirk Douglas, nei.

Og denne gangen bommet Kanuttens vådeskudd, ikke John Wayne heller.

(Innlegget ble redigert 07.04.09 01:54)

Coach     07.04.09 01:54

mohansa: Kirk Douglas?

Han har vel ennå mer markant hake?  ;-)

Canucks     07.04.09 01:55

Siste vådeskuddet mitt, er at du er frekk nok til at etter at jeg våget på Juster, til at det faktisk er ham? så da sier vi Leif Juster, og med det forsvinner jeg ut. Så om det skulle være riktig, lite trolig, så får en annen kjøre videre.

Coach     07.04.09 01:56

Har William Shatner hatt sånn sveis noen gang?

biermann     07.04.09 01:57

Canucks: Siste vådeskuddet mitt, er at du er frekk nok til at etter at jeg våget på Juster,

Kunne nok vært frekk nok, men Juster hadde neppe noen gang så flott hår.

Insane2     07.04.09 01:57

Får gjette litt: Robert Mitchum?

Insane2     07.04.09 01:58

Coach: Har William Shatner hatt sånn sveis noen gang?

Det skal du ikke se bort ifra, men han er det ikke... :-)

biermann     07.04.09 02:00

Insane2: Det skal du ikke se bort ifra, men han er det ikke... :-)

Det har du rett i (ikke Shatner), men Mitchum er det heller ikke (kunne nok likne litt).

Coach     07.04.09 02:00

Insane2: Det skal du ikke se bort ifra

Ser faktisk ut til at han har hatt samme sveisen hele livet...

Coach     07.04.09 02:01

Europeisk skuespiller?  Nord, i så fall?  Engelskspråklig?  Hovedsaklig film eller TV, og mer velkjent i høyere alder?

Insane2     07.04.09 02:03

Michael Douglas, da?

(Innlegget ble redigert 07.04.09 02:03)

biermann     07.04.09 02:05

Coach: Europeisk skuespiller?  Nord, i så fall?  Engelskspråklig?  Hovedsaklig film eller TV, og mer velkjent i høyere alder?

Det ble stort sett riktig. Mest kjent fra film, samt litt fra annen kultur.

Om ham er mest velkjent som ung eller gammel, er vel avhengig av hvem du spør. Men det blir enten eller (hadde dårlig med roller som middelaldrende).

(Innlegget ble redigert 07.04.09 02:05)

biermann     07.04.09 02:09

Insane2: Michael Douglas, da?

Ikke USA, som nevnt.

Coach     07.04.09 02:11

Født før 1930, og stadig i live?  Og fortsatt aktiv som skuespiller?  Britisk, nærmere bestemt engelsk?

Insane2     07.04.09 02:11

Får gjette litt mer: Ian McKellen?

biermann     07.04.09 02:14

Coach: Født før 1930, og stadig i live?  Og fortsatt aktiv som skuespiller?  Britisk, nærmere bestemt engelsk?

Ikke født før 1930. Ikke lenger aktiv som skuespiller (pga. eget dødsfall). Ikke britisk og ikke Ian McKellen.

Coach     07.04.09 02:16

Skulle bildet tilfeldigvis befinne seg på wikisiden hans (på engelsk)?

Coach     07.04.09 02:18

Richard Harris
biermann     07.04.09 02:18

Coach: Skulle bildet tilfeldigvis befinne seg på wikisiden hans (på engelsk)?

Jepp, det er ikke verre.

Og Richard Harris er det, nå mest kjent som Albus Dumbledore, vil jeg tro. Var også stor på 60-tallet og hadde en stor hit (nr. 2 på Billboard) med "Mac Arthur Park" i 1968.

(Innlegget ble redigert 07.04.09 02:21)

Insane2     07.04.09 02:21

Richard Harris

Alt for treig...

(Innlegget ble redigert 07.04.09 02:21)

Coach     07.04.09 02:24

Insane2: Får gjette litt mer: Ian McKellen?

Feil film, Insane!  :-)

Kjente riktignok ikke igjen Humlesnurr i yngre dager jeg heller, men et wikibildesøk på irske filmskuespillere gjorde nytten, i mer tradisjonell fjesleterstil enn hva vi har blitt vant til i denne tråden...  ;-)

biermann     07.04.09 02:24

The Field er forresten en veldig bra film, men ikke så trivelig akkurat.

(Innlegget ble redigert 07.04.09 02:33)

Insane2     07.04.09 02:29

biermann: The Field er forresten en veldig bra fil, men ikke så trivelig akkurat.

Sikkert bra. Mye fint folk med iallfall.

Coach     07.04.09 02:37

Canucks     07.04.09 02:38

Kristen Kreuk?

Coach     07.04.09 02:39

Canucks: Kristen Kreuk?

Langt derifra...  ;-)

Canucks     07.04.09 02:40

Coach: Langt derifra...  ;-)

En mann? og er Black Adder relevant her? :-)

(Innlegget ble redigert 07.04.09 02:40)

Coach     07.04.09 02:43

Canucks: En mann?

Nei, ikke langt ifra, da...  ;-) 

Og ikke noe Blackadder, at jeg legger den ut i hans fravær er rett og slett for å spare ham for flere levende, populærkulterelle vederstyggeligheter...

Canucks     07.04.09 02:44

Coach: Nei, ikke langt ifra, da...  ;-)  Og ikke noe Blackadder, at jeg legger den ut i hans fravær er rett og slett for å spare ham for flere levende, populærkulterelle vederstyggeligheter...

Vil det si en som har spilt mot Kreuk? men på motsatt side skjønnheten fra Vancouver? og skuespiller stemmer vel?

og levende N-amerika

Insane2     07.04.09 02:45

Victoria Pratt?

Canucks     07.04.09 02:47

Insane2: Victoria Pratt?

Er hun A-kjendis da? 

Coach     07.04.09 02:47

Canucks: Vil det si en som har spilt mot Kreuk? men på motsatt side skjønnheten fra Vancouver? og skuespiller stemmer vel? og levende N-amerika

Ikke noe Kreuk-tilknytning jeg kjenner til, var egentlig ikke noe spesielt hint i "langt derifra", muligens en forvirrende formulering, hun befinner seg i det minste litt i samme bransje.

Levende bekreftet jeg nettopp, Nord-Amerika stemmer også.

På bildet er hun i det minste i en rolle, som skuespiller, men det er ikke det hun primært driver med.

Canucks     07.04.09 02:48

Coach: Levende bekreftet jeg nettopp, Nord-Amerika stemmer også. På bildet er hun i det minste i en rolle, som skuespiller, men det er ikke det hun primært driver med.

Annen kultur? som musikk? og fra USA?

Insane2     07.04.09 02:48

Canucks: Er hun A-kjendis da?

Akkurat det kan vel diskuteres... :-)

Coach     07.04.09 02:49

Insane2: Victoria Pratt?

Ikke Victoria Pratt, og jeg tror hun er en del mer kjent for de fleste, hvis Canucks lurte på det.

Coach     07.04.09 02:50

Canucks: Annen kultur? som musikk? og fra USA?

Primært musikk, ja.  USA stemmer.

Canucks     07.04.09 02:51

Coach: Primært musikk, ja.  USA stemmer.

Pop eller rock? er det køntri stikker jeg bare ut igjen :-)

biermann     07.04.09 02:51

Det er ikke Grace Jones?

Coach     07.04.09 02:53

Canucks: Pop eller rock? er det køntri stikker jeg bare ut igjen :-)

Pop og dalstroka deromkring, kan vi si.  Yngre enn Grace Jones, men nå har i det minste biermann truffet riktig hudfarge!  :-)

Canucks     07.04.09 02:54

Coach: Pop og dalstroka deromkring, kan vi si.  Yngre enn Grace Jones, men nå har i det minste biermann truffet riktig hudfarge!  :-)

Janet Jackson?

Canucks     07.04.09 02:56

Eller Beyonce Knowles?

Coach     07.04.09 02:56

Canucks: Janet Jackson?

Yngre!

Coach     07.04.09 02:56

Canucks: Eller Beyonce Knowles?

Nå er du i riktig generasjon, i det minste.  :-)

Canucks     07.04.09 02:57

Rihanna?

biermann     07.04.09 02:58

Mel B. (eller er hun for gammel igjen?)

Glemt det, USA var det,....

(Innlegget ble redigert 07.04.09 03:00)

Coach     07.04.09 02:59

Canucks: Rihanna?

Nope!  Og hun er vel ikke USAsk, heller...

Coach     07.04.09 02:59

biermann: Mel B. (eller er hun for gammel igjen?)

Litt for gammel, og alt for britisk...  ;-)

Canucks     07.04.09 03:00

Christina Milian?

Coach     07.04.09 03:00

Canucks: Christina Milian?

Nei, ikke henne heller...

Canucks     07.04.09 03:02

Nå begynner jeg personlig å gå tom for afroamerikanske musikere.

Canucks     07.04.09 03:02

Alicia Keys?

Coach     07.04.09 03:03

Canucks: Nå begynner jeg personlig å gå tom for afroamerikanske musikere.

Du var ikke så langt unna med Millian, synes jeg, og sjangermessig traff du fint der.  Denne damen har så vidt jeg forstår solgt atskillig mer...

Coach     07.04.09 03:04

Canucks: Alicia Keys?

Nei.  Kan gi dere et generøst hint:  Hun benytter et artistnavn som kun består av ett ord...

Coach     07.04.09 03:08

Coach: Hun benytter et artistnavn som kun består av ett ord...

Og dette er faktisk rett og slett fornavnet hennes, men det har i seg selv en historisk/kulturell link til Afrika...

biermann     07.04.09 03:10

OK da, Kelis?

mohansa     07.04.09 03:11

Aaliyah?

...skjønt hun er jo død, så hun burde vel ikke være noen grunn til å ville skåne Nappe for. :-)

(Innlegget ble redigert 07.04.09 03:12)

Coach     07.04.09 03:12

biermann: OK da, Kelis?

Sorry!  ;-)

Mer mainstream pop/R&B enn henne, hvis jeg skal forsøke på musikkanalyse...

Coach     07.04.09 03:13

mohansa: Aaliyah? ...skjønt hun er jo død, så hun burde vel ikke være noen grunn til å ville skåne Nappe for. :-)

Nope!  Dog rollefiguren på bildet jo minner en del om "Queen of the Damned"... 

Og vår dame er som sagt levende.

biermann     07.04.09 03:14

Coach: Mer mainstream pop/R&B enn henne, hvis jeg skal forsøke på musikkanalyse...

Javel, sier ikke meg stort. Kjenner ikke musikken til disse, bare navnene fra media. Kan det være en annen fra Destinys Child?

mohansa     07.04.09 03:15

Coach: Nope!  Dog rollefiguren på bildet jo minner en del om "Queen of the Damned"...

Det var den filmen som fikk meg til å forsøke et skudd i blinde ja.

Prøver igjen:

Amerie?
Canucks     07.04.09 03:16

mohansa: Amerie?

Her kommer det navnene jeg ikke engan har hørt om ja :-)

mohansa     07.04.09 03:17

Eller Ashanti?

Coach     07.04.09 03:17

biermann: Javel, sier ikke meg stort. Kjenner ikke musikken til disse, bare navnene fra media. Kan det være en annen fra Destinys Child?

Ikke noen skjebne-unge.  Og heller ikke Amerie.  Navnet kan som sagt sterkt knyttes til Afrika på historisk/kulturelt (og ta gjerne med politisk og etnisk) vis...

Canucks     07.04.09 03:20

Der to vel Monrad den, har vel hørt om henne, men ikke helt mitt bord, da min kunnskap om dette er nesten like tynt som i Country.

Coach     07.04.09 03:21

mohansa: Eller Ashanti?

Jepp!  Og etter salgstall å dømme skulle hun vel i det minste kvalifisere greit som A-kjendis?

Det demoniske oppgavebildet er fra en gjesterolle i dere-vet-hva.  Mye snacks å hente derfra, gitt, men muligens greit å skåne Nappe for mer på så kort tid...  ;-)

Canucks     07.04.09 03:22

Coach: Jepp!  Og etter salgstall å dømme skulle hun vel i det minste kvalifisere greit som A-kjendis?

Hun er nok A-kjendis, men om hun er det, så vil jeg lett si at AdamsTheLegend er A-kjendis også.

Coach     07.04.09 03:28

Canucks: Hun er nok A-kjendis, men om hun er det, så vil jeg lett si at AdamsTheLegend er A-kjendis også.

Er helt enig med deg i at Tony the drinker er A-kjendis, det var jo det jeg prøvde å presisere på slutten av forrige tråd, at du ikke burde begrense denne tråden til kjendiser alle har hørt om, ettersom det da hadde ekskludert stort sett samtlige idrettsfolk...  :-)

Canucks     07.04.09 03:31

Coach: Er helt enig med deg i at Tony the drinker er A-kjendis, det var jo det jeg prøvde å presisere på slutten av forrige tråd, at du ikke burde begrense denne tråden til kjendiser alle har hørt om, ettersom det da hadde ekskludert stort sett samtlige idrettsfolk...  :-)

Det finnes uansett begrensinger for det, men AdamsTheLegend er en ordentlig legende, og kan vel skryte av en flottere kariere enn de fleste som kun har iklet på seg den blendahvite drakten. 

Coach     07.04.09 03:35

Canucks: Det finnes uansett begrensinger for det, men AdamsTheLegend er en ordentlig legende, og kan vel skryte av en flottere kariere enn de fleste som kun har iklet på seg den blendahvite drakten.

Det er (får man innrømme) noe i det du sier der, og som jeg har påpekt:  Adams er definitivt kvalifisert for denne tråden.  Selv om man kan risikere å støte på fotballignoranter som ikke har hørt om ham (mora mi, for eksempel...)  ;-)

Canucks     07.04.09 03:38

Coach: Det er (får man innrømme) noe i det du sier der, og som jeg har påpekt:  Adams er definitivt kvalifisert for denne tråden.  Selv om man kan risikere å støte på fotballignoranter som ikke har hørt om ham (mora mi, for eksempel...)  ;-)

Jeg tenkte på ham for pausetråden, men da fant jeg aldri noe bilde av ham, som var ukjennelig nok, og Premier League skulle hatt flere som Adams, Bould og Dixon mener nå jeg, ja til og med flere som Gazza, eller eller Vinnie Jones. Jeg foretrekker disse typene over Ronaldoer any day.

mohansa     07.04.09 03:38

Coach: Det er (får man innrømme) noe i det du sier der, og som jeg har påpekt:  Adams er definitivt kvalifisert for denne tråden.  Selv om man kan risikere å støte på fotballignoranter som ikke har hørt om ham (mora mi, for eksempel...)  ;-)

Tony hvem? ;-)

Neste oppgave, og det er faktisk ikke Tony Adams.

Insane2     07.04.09 03:38

Coach: (mora mi, for eksempel...)  ;-)

Mora di høres ut som ei fornuftig dame ;-)

Canucks     07.04.09 03:39

mohansa: Tony hvem? ;-) Neste oppgave, og det er faktisk ikke Tony Adams.

En som var stjerne i sine yngre dager i idrett? fra UK? siden du har snakket om avgrensinger tideligere.

mohansa     07.04.09 03:41

Canucks: En som var stjerne i sine yngre dager i idrett? fra UK? siden du har snakket om avgrensinger tideligere.

En tidligere idrettsstjerne stemmer, men ikke UK. Føljetongen min omkring hvor jeg tilbrakte de siste to ukene er lagt på is inntil denne tråden er over og jeg ikke lenger trenger å forholde meg til A-kjendiser. De planlagte oppgavene i den føljetongen er nok et stykke unna å kvalifisere til deltagelse her.

Coach     07.04.09 03:41

mohansa: Tony hvem? ;-)

Hvem er det du prøver å antyde at du er nå?!?!?  :-O

Øst-Europa, individuell idrett, OL-gull?

Canucks     07.04.09 03:42

Denne idrettskvinnen får dere uansett kose dere med, det er mat-tid i Kanutt-land, så ramler jeg vel innom etterpå. Enjoy.

Som hjelp kan jeg fyre løs med sentral-Europa? og friidrett?

Coach     07.04.09 03:42

Irena Szewinska?

mohansa     07.04.09 03:42

Coach: Hvem er det du prøver å antyde at du er nå?!?!?  :-O Øst-Europa, individuell idrett, OL-gull?

:-)

Ikke øst-Europa, men drev en individuell idrett, og faktisk aldri noe OL-gull...sjokkerende nok.

(Innlegget ble redigert 07.04.09 03:44)

mohansa     07.04.09 03:43

Canucks: Som hjelp kan jeg fyre løs med sentral-Europa? og friidrett?

Friidrett og Sentral-Europa stemmer ja.

mohansa     07.04.09 03:44

Coach: Irena Szewinska?

Njet!

Coach     07.04.09 03:45

Tyskspråklig?  Løpsidrett?  VM-gull?

mohansa     07.04.09 03:47

Coach: Tyskspråklig?  Løpsidrett?  VM-gull?

Ikke tyskspråklig! Løpsøvelse stemmer, og hun har tatt VM-gull.

Coach     07.04.09 03:48

Jarmila Kratochvílová

mohansa     07.04.09 03:50

Coach: Jarmila Kratochvílová

Stemmer utmerket! Den en gang så mannhaftige innehaveren av den fortsatt gjeldende (og 26 år gamle) verdensrekorden på 800 meter for kvinner(?).

(Innlegget ble redigert 07.04.09 03:51)

mohansa     07.04.09 03:53

Yndig liten dame, eller hva? :-)

Coach     07.04.09 03:54

mohansa: Stemmer utmerket! Den en gang så mannhaftige innehaveren av den fortsatt gjeldende (og 26 år gamle) verdensrekorden på 800 meter for kvinner(?).

Stemmer det, den står fortsatt.  Ikke engang det nye kenyanske fenoménet Pamela Jelimo ser ut til å være i stand til å holde høy 400m-fart helt inn på dobbel distanse.  Hva kan det komme av...

Og hun ser faktisk atskillig mer kvinnelig ut i dag, ja, utfra oppgavebildet.  ;-)

Coach     07.04.09 04:39

Uff, ekstra lang kl. 4-siesta for VGD i natt...  Er det noen her fortsatt?

Insane2     07.04.09 04:43

Coach: Er det noen her fortsatt?

Jeg er her, men hvor lenge jeg blir her er ikke godt å vite ;-)

Canucks     07.04.09 04:43

Kanutter er her sånn halveis nå, men om Monrad er her, så blir det vel til at jeg mest trolig hjelper ham, og kun slenger ut forslag i blinde :-) 

Coach     07.04.09 04:51

OK, da kommer det straks ny oppgave.

Ser forresten ut til at jeg også har fått litt blod på tann (beklager formuleringen, Nappe):

10:
9:
8:
7:
6:
5: biermann, Coach
4: Kalle73, Canucks
3: Boccherini, Blitzabella
2: malvolio, 1769, Mohansa
1: rocket147, Insane2

Nå er det to på hver poengsum fra en til fem.  Bortimot mistenkelig systematisk.  Kan noen kontrollere at dette ikke er vrøvl og fanteri?

Canucks     07.04.09 04:52

Det er 3 på 2 poeng da :-)

Coach     07.04.09 04:57

Canucks: Det er 3 på 2 poeng da :-)

Nettopp!  Vrøvl og fanteri, altså!  Dog kun i brødteksten, ikke i utregningen (får vi satse på...)  ;-)

Var litt tynt i arkivet nå, men kom over dette bildet under serverpausen.

Insane2     07.04.09 04:58

Geronimo?

Canucks     07.04.09 04:58

En meiguo-ren? anno 1850 politiker?

Coach     07.04.09 04:59

Insane2: Geronimo?

Yiiihaaa!!!

Ikke engang "siviliserte" klær klarte å kamuflere ham, nei...

Canucks     07.04.09 05:01

Defintivit ikke mitt bord, da jeg kun har hørt navnet, og der stopper det for min kunnskap om den fyren, men var vel beregnet på Insane. Det her blir som den skuespillerinnen i pausetråden for vedkommende omtrent.

(Innlegget ble redigert 07.04.09 05:05)

Insane2     07.04.09 05:02

Coach: Ikke engang "siviliserte" klær klarte å kamuflere ham, nei...

Cowboys & indians vet du... :-)

Insane2     07.04.09 05:05

Burde vel egentlig svart med Sitting Bull, men i stedet blir det denne karen.

Canucks     07.04.09 05:07

Insane2: Burde vel egentlig svart med Sitting Bull, men i stedet blir det denne karen.

Skulle tro Køntri? stemmer det? hvis ikke annen kultur som skuespill?

Insane2     07.04.09 05:08

Canucks: Skulle tro Køntri? stemmer det? hvis ikke annen kultur som skuespill?

Begge deler, faktisk :-)

Coach     07.04.09 05:08

Canucks: men var vel beregnet på Insane.

Var egentlig ikke beregnet på noen bestemte, rett og slett det "første og beste" jeg kom over!  :-)

Og så er han jo muligens tidenes aller mest berømte indianerhøvding, og passet dermed fint inn i tråden.  Ansiktstrekkene sa vel rimelig tydelig at det ikke var snakk om en hvit mann, på tross av gevantene, så så veldig snedig kamuflert var han nok imidlertid ikke...

Canucks     07.04.09 05:10

Coach: Og så er han jo muligens tidenes aller mest berømte indianerhøvding, og passet dermed fint inn i tråden.  Ansiktstrekkene sa vel rimelig tydelig at det ikke var snakk om en hvit mann, på tross av gevantene, så så veldig snedig kamuflert var han nok imidlertid ikke...

Indianerhøvdinger er jeg helt grønn på uansett, så du kunne like godt servert meg 3. keeperen til Mjøndalen anno 1967, og det hadde vært mer kjentskap for min del.

Coach     07.04.09 05:10

Det er vel ikke selveste Johnny Cash fra en litt snedig vinkel?

Coach     07.04.09 05:12

Vent litt...  Willie Nelson?

Insane2     07.04.09 05:12

Coach: Det er vel ikke selveste Johnny Cash fra en litt snedig vinkel?

Ikke Johnny Cash.

Insane2     07.04.09 05:13

Coach: Vent litt...  Willie Nelson?

Jada,det er det. :-)

Canucks     07.04.09 05:14

Har i alle fall hørt om han :-) men da kan vi vel regne med en ny ball til Insane, så jeg kan vel bare sitte og se på det her.

(Innlegget ble redigert 07.04.09 05:14)

Coach     07.04.09 05:27

Canucks: Har i alle fall hørt om han :-) men da kan vi vel regne med en ny ball til Insane, så jeg kan vel bare sitte og se på det her.

Som sagt var ikke Geronimo tenkt på som noen ball til Insane, jeg visste jo ikke at du var historisk handicapet på temaet "indianerhøvdinger"...  ;-)

Jeg hadde egentlig tenkt til å legge meg etter at nevnte høvding ble løst, men så hoppet plutselig den ellers meget skjulte countrykjenneren i meg fram og kjente igjen en usedvanlig kortfrisert Willie.  Så da har vel stillingen blitt denne(?):

10:
9:
8:
7:
6: Coach
5: biermann
4: Kalle73, Canucks
3: Boccherini, Blitzabella
2: malvolio, 1769, Mohansa, Insane2
1: rocket147

Neste oppgave skulle, etter hva jeg har lest i denne tråden, passe for dere begge...  ;-)

Insane2     07.04.09 05:30

Jodie Foster?

Coach     07.04.09 05:30

Insane2: Jodie Foster?

Nei.

Insane2     07.04.09 05:36

Ellen DeGeneres?

Om ikke det er riktig, USA? skuespiller?

Coach     07.04.09 05:37

Insane2: Ellen DeGeneres? Om ikke det er riktig, USA? skuespiller?

Ikke henne.  USA stemmer, og skuespiller stemmer litt.

Insane2     07.04.09 05:40

SAnger / musiker? Fortsatt i live?

Coach     07.04.09 05:41

Insane2: SAnger / musiker? Fortsatt i live?

Jepp!

Coach     07.04.09 05:51

Her ble det tyst, gitt! 

Bildet dukker opp på første side ved søk på navn pluss "young", så vet dere det...

Insane2     07.04.09 05:56

Coach: Her ble det tyst, gitt!

Jeg har sittet og fundert på hvem det kan være.... Det værste er hun (for det er vel ei jente), virker veldig kjent..

Insane2     07.04.09 06:06

Født før 1950? En annen av en lang liste som har dukket opp i BtVS?

x26x     07.04.09 06:07

Det er da for i svarte Dolly Parton. Hvem kunne tro det?

Coach     07.04.09 06:11

x26x: Det er da for i svarte Dolly Parton. Hvem kunne tro det?

Og der kom det en inn fra sidelinjen i Insanes egen bakgård!  ;-p

Den 13 år gamle platedebutanten Dolly Parton, som etter hva som er blitt skrevet her også skulle falle inn under Kanuttens country-ekspertise.  Men han tok seg visst en pause, og gærningen tenkte for komplisert.  ;-)

Bildet, med signatur, befinner seg ca. midt på denne siden.

Coach     07.04.09 06:15

Så gjør jeg x26x oppmerksom på at vi har A-kjendiser som spesialtema i akkurat denne tråden, og at poenget for oppgaveutlegger blir å legge ut rimelig lite gjenkjennelige bilder av sådanne (som jeg altså nettopp gjorde med Dolly).  :-)

x26x     07.04.09 06:16

Jepp, jeg vet. Må bare prøve å hoste opp noe. Tar noen minutter.

Insane2     07.04.09 06:19

Såpass ja.... Vel, da er det antakelig på tide å sove et par-tre timer :-)
Riktignok har jeg aldri sett noen bilder av henne fra tiden før hun gikk over til RCA, men dette var for dårlig :-(
Sove, sove, sove osv....

x26x     07.04.09 06:28

Den neste er den lille lyse pjokken her.

Coach     07.04.09 06:31

Insane2: Sove, sove, sove osv....

Det er på høy overtid for meg også, egentlig.  Så da overlater jeg morgenkvisten til x26x, og de neste som ramler innom, med denne oppdaterte stillingen:

10:
9:
8:
7:
6: Coach
5: biermann
4: Kalle73, Canucks
3: Boccherini, Blitzabella
2: malvolio, 1769, Mohansa, Insane2
1: rocket147, x26x

Og et tips til oppgavestilleren:  Blir du fraværende en stund uten at oppgaven er løst, kan det være lurt å fortelle om hvordan bildet greit kan oppdrives.  Altså om det befinner seg på Wiki, hvilken treffside det dukker opp på ved Google bildesøk på navn (med eller uten anførselstegn) eller om det er bestemte ord som bør legges til i søket i tillegg til navnet.  Disse mer obskure bildene av A-kjendiser er jo ikke alltid så lett tilgjengelige...

God natt, og på gjenfjes!  :-)

x26x     07.04.09 06:37

Ok, da kan jeg si at dette ikke er et Wiki bilde, samt at man må søke med "young" + navn.

Jeg må ut med hunden en tur, men ramler innom utover:)

 

Canucks     07.04.09 06:38

Her forsvant jeg fordi jeg tok det som en selvfølge at det ikke var noe jeg kunne løst, hintet ditt i innlegget hadde jeg avslørt med en gang, og hadde søkt på Dolly med en gang, siden du sa begge kjenner. Dine kryptiske hint går mer inn etterhvert nå.

Til vår nye herremann? er det en europeer? som senere ble kjent i idretten?

x26x     07.04.09 06:40

Ingen av delene, sorry.

x26x     07.04.09 06:42

Bare å spørre på noen 10-minutter til, før jeg går tur med "dyret".

Canucks     07.04.09 06:46

Hmm, annen kultur? politikk? Nord-Amerikaner? og kvinne da? 

x26x     07.04.09 06:48

Nord-Amerikaner og innen kultur. Mannsperson.

Kan tilføye at når man søker på "young" + navn, så dukker bildet opp på side to i Google søk.

(Innlegget ble redigert 07.04.09 06:49)

Canucks     07.04.09 06:49

x26x: Nord-Amerikaner og innen kultur. Mannsperson.

USA, lever den dag i dag? skodis eller filmens verden? 

x26x     07.04.09 06:49

I levende live, og i filmens verden ja.

Canucks     07.04.09 06:51

Bildet tatt etter 1950? og fortsatt aktiv? vunnet Oscar eller golden globe? som skuespiller eller resigør?

(Innlegget ble redigert 07.04.09 06:51)

x26x     07.04.09 07:02

Bildet antar jeg er tatt tett før 1950. Mannen er fortsatt aktiv i sitt virke.

Regissør. og motatt 4 academy award nominasjoner, samt andre høye utmerkelser.

Canucks     07.04.09 07:05

motatt 4? som director? ikke vunnet? og etter 1990?

(Innlegget ble redigert 07.04.09 07:05)

Canucks     07.04.09 07:10

Clint Eastwood har jo 4 nominasjoner, kan det være han?

x26x     07.04.09 07:12

Fra wiki : xxx has recieved four Academy Award nominations.

Mer står det ikke, men personen har bl.a. vunnet Palm d`Or, og mottat en Golden Lion, Samt Cesar award for best Foreign Film, og en Legion of Honor.

 

x26x     07.04.09 07:12

Canucks: Clint Eastwood har jo 4 nominasjoner, kan det være han?

nope.

Canucks     07.04.09 07:13

David Lynch?

x26x     07.04.09 07:14

Canucks: David Lynch?

korrekt. Åssen kom du fram?

Canucks     07.04.09 07:15

Eller Michael Mann?

Canucks     07.04.09 07:15

x26x: korrekt. Åssen kom du fram?

Jeg fant aldri bildet, men ""has received four Academy Award nominations" site:wikipedia.org"

Ga meg treff på 3 personer, og Lynch og Mann er eneste jeg vel si er A-kjendiser, sistnevnte er totalt ukjent for meg.

x26x     07.04.09 07:17

Ok:) Fantastisk regissør.

 Satt på hytta sykemeldt med et skadet kne i 2 mnd'er i vinter og så igjennom hele Twin Peaks. Herlig!

(Innlegget ble redigert 07.04.09 07:19)

Canucks     07.04.09 07:21

x26x: Ok:) Fantastisk regissør.  Satt på hytta sykemeldt med et skadet kne i 2 mnd'er i vinter og så igjennom hele Twin Peaks. Herlig!

En flott regisør, skal være enig i det :) Søkte på ham for lenge siden, men fant ALDRI bildet, og slo han derfor fra meg igjen, han var en av de første som droppet i hodet når jeg startet å tenke på regissører. 

Straks ny oppgave.

Canucks     07.04.09 07:23

x26x     07.04.09 07:23

Ok, jeg stikker ut med hunden nå. Dropper innom utover.

rocket147     07.04.09 08:01

Patrick Swayze?

Canucks     07.04.09 08:02

rocket147: Patrick Swayze?

Nei.

rocket147     07.04.09 08:03

Idrett?

Canucks     07.04.09 08:03

rocket147: Idrett?

Oui.

rocket147     07.04.09 08:05

Ein ung Wayne Gretzky?

x26x     07.04.09 08:06

Mark Hughes?  Kjakepartiet er riktig, men...

Canucks     07.04.09 08:09

Hverken Gretzky eller Hughes.

x26x     07.04.09 08:10

Fotballspiller eller manager?

Europeer eller amerikaner?

Innen ballidrett?

(Innlegget ble redigert 07.04.09 08:10)

Canucks     07.04.09 08:12

x26x: Fotballspiller eller manager? Europeer eller amerikaner? Innen ballidrett?

Både fotballspiller og manager, samt europeer, og da sier vel ballidrett seg selv?

x26x     07.04.09 08:13

Skjønte at det måtte være det. Er noe kjent med det ansiktet.

Canucks     07.04.09 08:13

x26x: Skjønte at det måtte være det. Er noe kjent med det ansiktet.

Det er så absolutt noe kjent med det :-)

Boccherini     07.04.09 08:23

Moaning.

Kan det være Glenn Hoddle ?

Canucks     07.04.09 08:24

Boccherini: Moaning. Kan det være Glenn Hoddle ?

Ja, det er Glenda. Tydeligvis er det noe ødeleggende i luften på de kanter av London som har skapt slikt :-) 

Boccherini     07.04.09 08:26

Canucks: Tydeligvis er det noe ødeleggende i luften på de kanter av London som har skapt slikt :-)

Huff, ja..:-)

Canucks     07.04.09 08:28

Boccherini: Huff, ja..:-)

En annen tideligere "legende" hos laget som ikke har vunnet serien siden produksjonene fremdeles gikk i svart og hvitt :-) Altså omtrent når dinosaurer vandret rundt, og ting var godt og dødt i følge Nappe :-)

x26x     07.04.09 08:31

Hoddle var det ja. Canucks er du Gooner, er du ikke?

Canucks     07.04.09 08:32

x26x: Hoddle var det ja. Canucks er du Gooner, er du ikke?

Jo, jeg er det, og derfor syntes jeg at Glenda og hans musikk måtte ut til folket :-)

Boccherini     07.04.09 08:39

x26x     07.04.09 08:41

Bare dere ikke mobber hockey sveisen...hehe!

biermann     07.04.09 09:09

Den nye karen må vel være en britisk kulturpersonlighet?

G'morn forresten.

(Innlegget ble redigert 07.04.09 09:10)

Boccherini     07.04.09 09:12

Ikke britisk og ikke nevneverdig kulturell.

Boccherini     07.04.09 09:15

biermann: G'morn forresten.

Jøss, de hadde til og med fått med seg den sortlandske varianten :-)

biermann     07.04.09 09:27

Fransk politiker?

Boccherini     07.04.09 09:28

biermann: Fransk politiker?

Det kan man nok kalle en god tier :-)

Canucks     07.04.09 09:30

Charles de Gaulle

Boccherini     07.04.09 09:31

Canucks: Charles de Gaulle

Mais oui !

Canucks     07.04.09 09:32

Boccherini: Mais oui !

Da var det min tur til å buske :-)

Må se hva jeg skal gi dere da.

biermann     07.04.09 09:33

Canucks: Charles de Gaulle

Det må nok kalles fjesblindhet. De Gaulle er en for stor A-kjendis til at jeg i det hele tatt tenkte på ham.

Canucks     07.04.09 09:35

biermann: Det må nok kalles fjesblindhet. De Gaulle er en for stor A-kjendis til at jeg i det hele tatt tenkte på ham.

I så måte helt i tråd med denne trådens tema :-) Den gjør at du må tenke litt outside the box. Er helt enig, derfor jeg gjorde det utradisjonelle valget å søke på De Gaulle+painting :) 

Straks ny oppgave, må bare finne en.

Canucks     07.04.09 09:47

Boccherini     07.04.09 09:50

Hm..hvem er nå dette da ? Amerikaner, senere president ?

Canucks     07.04.09 09:52

Boccherini: Hm..hvem er nå dette da ? Amerikaner, senere president ?

Ikke Amerikaner, og ikke senere president.

biermann     07.04.09 09:58

Brite? Kobling til koloniene?

Canucks     07.04.09 09:58

biermann: Brite? Kobling til koloniene?

Nei. 

Boccherini     07.04.09 09:59

Det er jo noe kjent med ham..europeer ? Politiker ?

Canucks     07.04.09 10:00

Boccherini: Det er jo noe kjent med ham..europeer ? Politiker ?

Europeer er han, ikke politiker.

(Innlegget ble redigert 07.04.09 10:00)

Boccherini     07.04.09 10:01

Norden ? Kultur ?

Canucks     07.04.09 10:01

Boccherini: Norden ? Kultur ?

Nei.

biermann     07.04.09 10:02

Øst-Europa og vitenskap? Kan bildet være tatt sånn ca. 1910?

Canucks     07.04.09 10:04

biermann: Øst-Europa og vitenskap? Kan bildet være tatt sånn ca. 1910?

Finnes en link til vitenskapen, men ingen vitenskapsmann, ikke Øst-Europa, og ikke rundt 1910 ca.

Boccherini     07.04.09 10:06

Mulig det er ønsketenking, men puslet han på under WWII ? Vest-Europeer ?

biermann     07.04.09 10:07

Ny oppfinner? Sentral-Europa, etter 1910 (30-tallet kanskje)?

Canucks     07.04.09 10:08

Boccherini: Mulig det er ønsketenking, men puslet han på under WWII ? Vest-Europeer ?

Det er nok ønsketenkning, men Vest-Europeer stemmer.

Boccherini     07.04.09 10:08

Benelux/Frankrike ?

Canucks     07.04.09 10:09

biermann: Ny oppfinner? Sentral-Europa, etter 1910 (30-tallet kanskje)?

Ikke etter 1910, heller før for bildet. Ingen oppfinner.

Canucks     07.04.09 10:09

Boccherini: Benelux/Frankrike ?

Vi skal til BeNeLux.

malvolio     07.04.09 10:12

Canucks: Vi skal til BeNeLux.

Hva med bare Ne?

Canucks     07.04.09 10:13

malvolio: Hva med bare Ne?

Bare Ne er nok lurt ja.

biermann     07.04.09 10:18

Noen form for anvendt vitenskap?

Canucks     07.04.09 10:20

biermann: Noen form for anvendt vitenskap?

Tja, vi kan vel si det, men er ikke vitenskapen i seg selv som er tingen her.

biermann     07.04.09 10:21

Er boerne eller koloniene involvert? Eller er det en kar som flytta ut og ble kjent i et annet land?

malvolio     07.04.09 10:22

Pioner?

Canucks     07.04.09 10:22

biermann: Er boerne eller koloniene involvert? Eller er det en kar som flytta ut og ble kjent i et annet land?

Nei, ikke noe slikt er innvolvert, og han ble kjent i sitt eget land, og flyttet ikke ut.

Canucks     07.04.09 10:23

malvolio: Pioner?

Tja, ikke helt, men ikke helt borti gata det heller. 

Kan si at Nappe neppe hadde vært glad i denne fyren hadde han vært amerikaner :-) og litt mindre kjent.

(Innlegget ble redigert 07.04.09 10:23)

malvolio     07.04.09 10:26

Gerard Philips?

Canucks     07.04.09 10:26

malvolio: Gerard Philips?

Nei, men du er veldig, veldig nærme :-)

malvolio     07.04.09 10:27

Hva med broren da, Anton Philips?

Canucks     07.04.09 10:28

malvolio: Hva med broren da, Anton Philips?

Det var bedre ja :-) Den andre av grunnleggerne av Philips.

Vurderte lenge å gjøre det til en der jeg tok med begge to brødrene.

Med det sier jeg god natt.

(Innlegget ble redigert 07.04.09 10:29)

biermann     07.04.09 10:31

Er ikke den oppgaven litt på kanten? Sjølsagt et svært kjent navn, men skulle vi ikke holde oss til personer der også fjeset i utgangspunktet er kjent. (Det er jo ofte vi har oppgaver med kjente navn, men der vi vanligvis ikke har noe ansikt å koble navnet til.)

Canucks     07.04.09 10:34

biermann: Er ikke den oppgaven litt på kanten? Sjølsagt et svært kjent navn, men skulle vi ikke holde oss til personer der også fjeset i utgangspunktet er kjent. (Det er jo ofte vi har oppgaver med kjente navn, men der vi vanligvis ikke har noe ansikt å koble navnet til.)

Nå vil jeg si at Nappe brøt den meget fint med Marathon-oppgaven selv, om det var slik. Jeg trodde bare det gjalt å kjøre A-kjendiser, ikke nødvendigvis at ansiktene er veldig kjente i seg selv. For Marathon er jo også en meget kjent. Ellers gjelder jo det også andre oppgaver i så måte, hvor navnene er kjente nok, men ikke ansiktene. 

Vi har jo også for å snu på det hadde A-kjendiser med kjente ansikter i uvante posisjoner også i hovedtråden.

Mener ikke at den er på kanten i så måte, da Philips er såpass kjent, og fyren er godt forankret blant de mest kjente nederlenderne.

Og nå er det god natt.

(Innlegget ble redigert 07.04.09 10:34)

biermann     07.04.09 10:46

Canucks: Nå vil jeg si at Nappe brøt den meget fint med Marathon-oppgaven selv, om det var slik. Jeg trodde bare det gjalt å kjøre A-kjendiser, ikke nødvendigvis at ansiktene er veldig kjente i seg selv.

Sant det. Jeg legger meg flat.

(Men synes det er morsommere om oppgaven er en person som man egentlig kjenner utseendet til, eller et navn man kjenner godt.)

(Innlegget ble redigert 07.04.09 10:49)

Canucks     07.04.09 10:49

biermann: Sant det. Jeg legger meg flat.

Tja, ser jeg skrev kjente fjes selv i åpningsinnlegget, burde spesifisert til kjente personer :-) og ikke nødvendigvis de mest kjente fjesene. 

Det er jo også vanskelig å vite hva som er et kjent fjes for en person, f.eks Nappe kjente jo ikke til frk. Gellar sitt fjes, og jeg kjente ikke denne indianern til Coach, så det blir jo også veldig vanskelig. 

Jeg kjente riktignok selv ansiktet til Anton som jeg valgte selv, men enig i at det kanskje ikke er det mest kjente ansiktet i verden, da det glir litt inn i mengden på mange måter.

Men nå får jeg prøve å sove, så får malvolio hoste opp et nytt fjes for deg, og andre som kommer inn senere.

(Innlegget ble redigert 07.04.09 10:50)

1769     07.04.09 10:55

Canucks: Kan si at Nappe neppe hadde vært glad i denne fyren hadde han vært amerikaner :-) og litt mindre kjent.

God morgen!

Jeg har da aldri vært negativ til amerikanske businessmenn? Med mindre de lever selvsagt...

For øvrig vil jeg si at Pheidippides er svært mye mer kjent enn brødrene Philips, men det beror selvsagt på øyet som ser. Om to hundre år vil man fremdeles huske Pheidippides, mens folk vil se spørrende på deg om du skulle nevne Cristiano Ronaldo.

(Innlegget ble redigert 07.04.09 10:56)

Canucks     07.04.09 11:03

1769: Jeg har da aldri vært negativ til amerikanske businessmenn? Med mindre de lever selvsagt... For øvrig vil jeg si at Pheidippides er svært mye mer kjent enn brødrene Philips, men det beror selvsagt på øyet som ser. Om to hundre år vil man fremdeles huske Pheidippides, mens folk vil se spørrende på deg om du skulle nevne Cristiano Ronaldo.

Det er vel det at kategorien er såpass stor du utrykte deg mot en eller annen gang :-)

Ellers, navnet Pheidippides tror jeg ikke er noe mer kjent enn Philips-brødrene, og vil ei heller bli det. Marathon vs. selskapet Philips, der er nok Marathon mer kjent. 

Sakens kjerne her var nok mer noe annet, altså biermann er slik jeg forstår ham enig i at begge er A-kjendiser, jeg mener da at Pheidippides kvalifiserer til en A-kjendis, og vil gjøre det, men saken var å putte ansiktet på ham. Uansett hvilket ansikt du hadde valgt, så hadde folk her slitt med å putte ansiktet hans, da det ikke er så kjent. Var det ølmannen siktet til, og nå burde jeg virkelig, virkelig sove, men jeg har vel det at jeg må svare på ting :-)

Så det står ikke på om Pheidippides er kjent eller ikke gjennom Marathon, men altså kjente fjes, for A-kjendiser er dem begge.

(Innlegget ble redigert 07.04.09 11:04)

malvolio     07.04.09 11:13

Og hvis dere lurer på hvorfor det tar så lang tid å få ny oppgave, er det fordi jeg har sjekket hvem som har vært gitt siden sist jeg var innom ...

Kan vel være litt forskjellig som oppfattes å være på kanten, avhengig av personlige interesser osv. Han her var med i kåringen av tidenes mest kjente nederlender (vant dog ikke ...), så burde vel kunne kvalifisere, men det er jo også et typisk eksempel på at "navnet" (Philips) er mye mer kjent enn "mannen". Tror ikke jeg personlig ville brukt ham i en A-kjendisrunde, men det er jo individuelt.

Men døgnflue-sangerinner synes jeg i hvert fall IKKE er A. Jeg husker ikke navnet nå engang, bare noen minutter etter at jeg leste oppgaven. Fjas.

malvolio     07.04.09 11:18

Ny oppgave er derfor en [../../../../../../../../ person dere bør ha hørt om].

Canucks     07.04.09 11:19

malvolio: Kan vel være litt forskjellig som oppfattes å være på kanten, avhengig av personlige interesser osv. Han her var med i kåringen av tidenes mest kjente nederlender (vant dog ikke ...), så burde vel kunne kvalifisere, men det er jo også et typisk eksempel på at "navnet" (Philips) er mye mer kjent enn "mannen". Tror ikke jeg personlig ville brukt ham i en A-kjendisrunde, men det er jo individuelt.

Det er fordi at han var på den kåringen at jeg også brukte nettopp ham, samt det at Nappe tideligere hadde levert en oppgave som på mange måter kan sammenlignes i den form at navnet bak, og ansiktet ikke er nøvendigvis like kjent som selve tingen, men for meg så mener jeg at han var såpass kjent at han kunne brukes, men er nok helt i grenseland. Det skal jeg være enig i.

Ellers, antar jeg det er Ashanti-oppgavent til Coach du sikter til? hva artist anngår, eller er det noen andre jeg ikke har fått med meg? 

Canucks     07.04.09 11:19

malvolio: Ny oppgave er derfor en [../../../../../../../../ person dere bør ha hørt om].

VGD? :-) 3. gangen det her, eller?

Kanutten som gjør nok et forsøk på å sove.

biermann     07.04.09 11:19

For å gjenta meg sjøl, kjent utseende, men neppe noen A-kjendis....

Canucks     07.04.09 11:21

biermann: For å gjenta meg sjøl, kjent utseende, men neppe noen A-kjendis....

Da slenger jeg inn et skudd i blinde på Jo Christian Oterhals før jeg kanskje greier å sove :-)

malvolio     07.04.09 11:22

biermann: For å gjenta meg sjøl, kjent utseende, men neppe noen A-kjendis....

Nå begynner jeg å tro at jeg blir sabotert :-).

Nytt forsøk

biermann     07.04.09 11:24

Kan det være ur-Kanutten? Anne Cath.?

malvolio     07.04.09 11:25

Canucks: Ellers, antar jeg det er Ashanti-oppgavent til Coach du sikter til? hva artist anngår, eller er det noen andre jeg ikke har fått med meg?

Hvis du mener det var det vedkommende het, så tror jeg på det. Det var en syngedame (etter hva jeg forstår) med ett navn på A. Neppe noe godt tegn i utgangspunktet, ett navn og ikke kongelig...
Skal prøve å huske det mer enn to minutter denne gangen, men lover ikke noe :-)

ziogan     07.04.09 11:26

Salvador Allende, om jeg ikke er for sen?

malvolio     07.04.09 11:26

biermann: Kan det være ur-Kanutten? Anne Cath.?

Det kan nok ikke det.

malvolio     07.04.09 11:26

ziogan: Salvador Allende, om jeg ikke er for sen?

Og der var han! Neida, det var ikke for sent. Du tok ham på håret regner jeg med?

biermann     07.04.09 11:31

malvolio: Neppe noe godt tegn i utgangspunktet, ett navn og ikke kongelig...

Vil nå gjøre unntak for noen grekere og romere også, samt Morse.

malvolio     07.04.09 11:34

biermann: Vil nå gjøre unntak for noen grekere og romere også, samt Morse.

Så klart, men det viser jo bare enda tydeligere hvor stor fallhøyden er når man prøver seg på sånt :-)

Stillingen:
10:
9:
8:
7:
6: Coach, Canucks
5: biermann
4: Kalle73, Boccherini
3: Blitzabella, malvolio
2: 1769, Mohansa, Insane2
1: rocket147, x26x, ziogan

ziogan     07.04.09 11:38

Håret ja, hehe :-)

Hvem er mannen til høyre da? Noen ville kanskje vært lykkeligere om de aldri hadde hørt om ham...

Ikke wikibilde så vidt meg bekjent, men jeg skal ikke være vanskelig, så spør i vei!

malvolio     07.04.09 11:39

David Bowie?

ziogan     07.04.09 11:41

malvolio: David Bowie?

Hahaha, den fortjener en tommel :-) Nei, med andre ord...

biermann     07.04.09 11:43

Norske småpunkere på 50-tallet?

De som ville hatt det bedre om de ikke hadde hørt om karen, er det slike folk som meg (altså snille, lovlydige mennesker), eller er det de stygge gutta? Dvs. på hvilken side av gjerdet (stakittet) hører vår mann hjemme?

mohansa     07.04.09 11:46

ziogan: Hvem er mannen til høyre da? Noen ville kanskje vært lykkeligere om de aldri hadde hørt om ham...

Nils Arne Eggen!

De to andre er forøvrig (noe mindre kjente) Hallvard Morken og Morten Krokdal.

(Innlegget ble redigert 07.04.09 11:47)

malvolio     07.04.09 11:46

ziogan: Nei, med andre ord...

Han lignet da ... men jeg føler da også at jeg har sett dette bildet før, og jeg får noen sånn kriminelle vibrasjoner. Så politikk da kanskje?

ziogan     07.04.09 11:47

biermann: Norske småpunkere på 50-tallet?

Norsk er riktig, og 50-tallet høyst sannsynlig også. De to andre er ikke så vesentlige. Om man elsker eller hater mannen har kanskje mest å gjøre med hvilken landsdel man kommer fra.

ziogan     07.04.09 11:48

mohansa: Nils Arne Eggen!

Riktig!

Som man nok kanskje ikke er så glad i med mindre man har invadert Russland og frøset godt på hjemveien :-)

(Innlegget ble redigert 07.04.09 11:48)

malvolio     07.04.09 11:48

mohansa: Nils Arne Eggen!

*Der* var det jeg hadde sett det bildet ja :-)

mohansa     07.04.09 11:53

ziogan     07.04.09 11:56

Norden igjen? Kultur?

Boccherini     07.04.09 11:57

Fristet til å tippe Richard Dean Anderson, men jeg lar det være..

Boccherini     07.04.09 11:57

Jan Garbarek ?

mohansa     07.04.09 11:57

Boccherini: Jan Garbarek ?

Ja, der var han sannelig på plass alt.

Slik så forresten bildet ut før jeg fant frem saksa.

(Innlegget ble redigert 07.04.09 11:58)

biermann     07.04.09 12:00

mohansa: Slik så forresten bildet ut før jeg fant frem saksa.

Fant fram? Ser ut som du klipte den bort ;-)

Boccherini     07.04.09 12:06

mohansa     07.04.09 12:10

Boccherini: Ny oppgave

Ny kulturkar? Europa?

Boccherini     07.04.09 12:11

Europa er riktig, men ikke kultur.

1769     07.04.09 12:11

En aldrende kriger? Stor K?

Boccherini     07.04.09 12:12

Aldrende må vel kunne sies å være riktig, men ingen kriger. Dog overtok han etter en "kriger".

mohansa     07.04.09 12:12

1769: Stor K?

Det var da veldig intime spørsmål da. :-)

mohansa     07.04.09 12:15

Boccherini: Aldrende må vel kunne sies å være riktig, men ingen kriger. Dog overtok han etter en "kriger".

Politikk? Anthony Eden for eksempel?

Boccherini     07.04.09 12:16

mohansa: Politikk? Anthony Eden for eksempel?

Meget nære ! Men ingen sigar..

1769     07.04.09 12:16

Attlee?

Boccherini     07.04.09 12:16

Attlee it is !

biermann     07.04.09 12:17

Clement Attlee

Bra jeg ikke røyker....

(Innlegget ble redigert 07.04.09 12:18)

mohansa     07.04.09 12:19

Boccherini: Attlee it is !

Akkurat! Så du skulle ha mannen som tok over når Churchill gikk av første gang, ikke han som tok over da han avsluttet statsministerkarrieren. Jaja, man var da inne på temaet i det minste.

Boccherini     07.04.09 12:21

mohansa: Akkurat! Så du skulle ha mannen som tok over når Churchill gikk av første gang, ikke han som tok over da han avsluttet statsministerkarrieren.

Ja, jeg kunne jo skrevet midlertidig, men det får da være måte på hinting..:-)

1769     07.04.09 12:24

Boccherini     07.04.09 12:26

Oh-oh-oh-oh !

En lettsindig og lettkledd Claus Stauffenberg i en ledig stund i Tunisia ?

1769     07.04.09 12:31

Boccherini: En lettsindig og lettkledd Claus Stauffenberg i en ledig stund i Tunisia ?

Du er ikke så veldig langt ifra for å si det slik...

Flystasjon     07.04.09 12:31

Filmskuespiller eller forfatter?

1769     07.04.09 12:31

Flystasjon: Filmskuespiller eller forfatter?

Ingen av delene.

Boccherini     07.04.09 12:32

Haha, er det Hans Jokke Marseille ?

biermann     07.04.09 12:33

1769: Du er ikke så veldig langt ifra for å si det slik...

Tysker, altså? Etter Krigen? (Ser ut som han har tilbragt en god del tid kun i shorts.)

1769     07.04.09 12:33

Det er jokkemannen ja.

Mer kjent med dette bildet (link unødvendig).

 

(Innlegget ble redigert 07.04.09 12:34)

malvolio     07.04.09 12:34

Boccherini: En lettsindig og lettkledd Claus Stauffenberg i en ledig stund i Tunisia ?

Boccherini går i overdrive ...
(og der var oppgaven løst)

(Innlegget ble redigert 07.04.09 12:34)

Boccherini     07.04.09 12:35

Det må jeg si, hvorfor har ikke jeg tenkt på det tidligere i denne runden..makan til slendrian ! Lukt i spaghettikakebua og bli der, felegnikker !

1769     07.04.09 12:35

Og fy skam til dere alle sammen. Dere så jo fasiten før dere trykket på linken!

biermann     07.04.09 12:38

Jeg for min del har allerede brukt Kurt som oppgave (riktignok før han ble avatar), men vi får se hva som kommer fra dere andre etterhvert.

mohansa     07.04.09 12:40

biermann: Jeg for min del har allerede brukt Kurt som oppgave (riktignok før han ble avatar), men vi får se hva som kommer fra dere andre etterhvert.

Ikke kvalifiserer vel herr Jerusalem som A-kjendis, og i tillegg får jeg nok litt trøbbel med regelen om å unngå fiktive personer, så dere er nok trygge for avataroppgaver fra meg.

Kalle73     07.04.09 12:41

Stillingen:
10:
9:
8:
7:
6: Coach, Canucks, Boccherini
5: biermann
4: Kalle73
3: Blitzabella, malvolio, Mohansa, 1769
2: Insane2
1: rocket147, x26x, ziogan

1769     07.04.09 12:43

Kalle73: Stillingen:

Dagen er i ferd med å innhente natten ser jeg...

malvolio     07.04.09 12:46

biermann: Jeg for min del har allerede brukt Kurt som oppgave (riktignok før han ble avatar), men vi får se hva som kommer fra dere andre etterhvert.

Min avatar er også et bilde jeg brukte som oppgave en gang i tiden, og han er nok ingen A-kjendis (bortsett fra om man spurte ham selv). Men det kan jo være hyggelig å se at han er blid en gang i mellom også

Boccherini     07.04.09 12:48

mohansa     07.04.09 12:48

malvolio: Min avatar er også et bilde jeg brukte som oppgave en gang i tiden, og han er nok ingen A-kjendis (bortsett fra om man spurte ham selv). Men det kan jo være hyggelig å se at han er blid en gang i mellom også

Kunne jo nesten se ut som han brukte samme optiker som min avatar. :-)

1769     07.04.09 12:49

Prins Karl av Wales?

Boccherini     07.04.09 12:49

Ikke Prins Kalle av Wales.

1769     07.04.09 12:50

Men kan det være faren hans da? Prins Filip av Edinburg?

(Innlegget ble redigert 07.04.09 12:50)

Boccherini     07.04.09 12:51

Ikke Philip heller. Men det er en kongelig en, såpass kan jeg innrømme..

malvolio     07.04.09 12:51

Boccherini: Ikke Prins Kalle av Wales.

Men skal vi til den yrkesgruppen i hvert fall?

(det skulle vi. Kan det være en ide å dra bort fra de britiske øyer?)

(Innlegget ble redigert 07.04.09 12:52)

Kalle73     07.04.09 12:52

Er det bare å følge kongerekka bakover?

biermann     07.04.09 12:53

Boccherini: Men det er en kongelig en, såpass kan jeg innrømme..

Kanskje litt eldre enn de nevnte (bilde tatt ca. 1910)? Men Vest-Europa?

malvolio     07.04.09 12:53

Kunne jo minne om George VI ...

1769     07.04.09 12:53

Det går fortere å gjette enn å lete. George V?

Kalle73     07.04.09 12:54

Edward den 8.?

malvolio     07.04.09 12:54

Da skynder jeg meg å få nevnt Edward VIII (skjønt Kalle slo meg der ...)

(Innlegget ble redigert 07.04.09 12:55)

Boccherini     07.04.09 12:56

Jeg ville nok tatt steget fra Dover og over til fastlandet, var jeg dere..

Boccherini     07.04.09 12:56

Vest-Europa er riktig.

Kalle73     07.04.09 12:56

Da skulle vi vel ha dekket alle?

Silly Billy var for gammel til å bli tatt bilde av...

Kalle73     07.04.09 12:57

Er det en av disse sykelige belgierne?

Boccherini     07.04.09 12:57

Ikke belgier.

malvolio     07.04.09 12:58

Boccherini: Ikke belgier.

Ble han regjerende monark?

biermann     07.04.09 12:59

Sverige? Gustav V?

Boccherini     07.04.09 12:59

malvolio: Ble han regjerende monark?

Si !

Boccherini     07.04.09 12:59

biermann: Sverige? Gustav V?

Nej.

malvolio     07.04.09 13:00

Umberto II?

mohansa     07.04.09 13:00

Juan Carlos?

Boccherini     07.04.09 13:00

mohansa: Juan Carlos?

Fryktelig nære nok en gang..

Boccherini     07.04.09 13:00

Ikke Berto II.

biermann     07.04.09 13:01

Alfonso 13

mohansa     07.04.09 13:01

Alfonso XIII
Kalle73     07.04.09 13:01

Alfonso den 12.?

malvolio     07.04.09 13:01

Alfonso XIII?

Boccherini     07.04.09 13:01

Alfonso 13 er riktig :-)

1769     07.04.09 13:03

Boccherini: Alfonso 13 er riktig :-)

Jeg trodde han var født med bart jeg, akkurat som George V ser ut til å ha vært med skjegg...

mohansa     07.04.09 13:03

Boccherini: Alfonso 13 er riktig :-)

Begynner å få en liten følelse av å ikke ha marginene helt med meg i dag. :-)

ziogan     07.04.09 13:04

malvolio: Min avatar er også et bilde jeg brukte som oppgave en gang i tiden, og han er nok ingen A-kjendis (bortsett fra om man spurte ham selv). Men det kan jo være hyggelig å se at han er blid en gang i mellom også

Det var det han het, ja! Hadde tenkt å bruke ham ifm min 4. oppgave i runde 100, men husket ikke navnet...

Boccherini     07.04.09 13:06

1769: Jeg trodde han var født med bart jeg, akkurat som George V ser ut til å ha vært med skjegg...

Ja, denne innavlen kan umulig være sunn i lengden..

malvolio     07.04.09 13:07

Boccherini: Alfonso 13 er riktig :-)

Der fikk vi en kvadruppel-Alfonso kl. 13.01 :-)

Kalle73     07.04.09 13:07

Nå synes jeg vi er på tynn is angående A-kjendisstatus......

Men nyere tids monarker fra store, veletablerte europeiske land har kanskje A-status uansett?

Boccherini     07.04.09 13:09

Kalle73: Men nyere tids monarker fra store, veletablerte europeiske land har kanskje A-status uansett?

Jeg er av denne oppfatning, ja, men det er muligens litt på kanten i denne sammenheng..?

Kalle73     07.04.09 13:09

Boccherini: Ja, denne innavlen kan umulig være sunn i lengden..

mohansa     07.04.09 13:09

Kalle73: Nå synes jeg vi er på tynn is angående A-kjendisstatus......

Den tanken streifet i grunnen meg og, men han var vel i det minste A-kjendis i sin samtid selv om han kanskje ikke er like hyppig omtalt nå til dags.

Boccherini     07.04.09 13:13

Når det er sagt, så er vel Hans-Joachim Marseille muligens gjennom isen hva A-kjendiser angår..:-)

biermann     07.04.09 13:13

Kalle73     07.04.09 13:14

Kurt Foss og Reidar Bøe?

biermann     07.04.09 13:15

Kalle73: Kurt Foss og Reidar Bøe?

De nære ting!

Har du plata?

(Innlegget ble redigert 07.04.09 13:16)

Kalle73     07.04.09 13:17

Nei, men husker den godt....

Som sagt før har jeg en nokså fotografisk hukommelse, men det er problemet med å linke navn til bildene.....

Og forøvrig kan dette i "real life" være en forbannelse....

(Innlegget ble redigert 07.04.09 13:21)

Kalle73     07.04.09 13:22

biermann     07.04.09 13:24

Ernst Rolf?

Boccherini     07.04.09 13:25

En ung Sinatra ?

Kalle73     07.04.09 13:25

biermann: Ernst Rolf?

Nei.

Ikke ung Sinatra heller.

(Innlegget ble redigert 07.04.09 13:25)

malvolio     07.04.09 13:28

Så la oss begynne litt mindre spesifikt: kultur?

Kalle73     07.04.09 13:29

malvolio: Så la oss begynne litt mindre spesifikt: kultur?

Så absolutt!

Boccherini     07.04.09 13:29

USA-Amerika ?

biermann     07.04.09 13:31

Krimforfatter som poserer som sin helt?

malvolio     07.04.09 13:32

Kalle73: Så absolutt!

Musikk?

Kalle73     07.04.09 13:34

Ikke amerikaner. Forfatter, men ikke krim...

Skreiv til musikk også...

(Innlegget ble redigert 07.04.09 13:34)

Kalle73     07.04.09 13:35

En av mine personlige favoritter kan jeg tillegge....

malvolio     07.04.09 13:35

Vest-Europa?

Boccherini     07.04.09 13:37

Opera ?

Kalle73     07.04.09 13:37

malvolio: Vest-Europa?

Jada...

biermann     07.04.09 13:37

Romaner, noveller, essays og lyrikk? Eller bare noe av dette?

Kalle73     07.04.09 13:38

Boccherini: Opera ?

Det skulle tatt seg ut..... Dvs.: NEI!

Boccherini     07.04.09 13:40

Brite ?

Kalle73     07.04.09 13:41

biermann: Romaner, noveller, essays og lyrikk? Eller bare noe av dette?

Noveller og dikt han er kjent for...

Ikke brite....

(Innlegget ble redigert 07.04.09 13:43)

biermann     07.04.09 13:43

Norden?

Kalle73     07.04.09 13:44

Jepp!

Boccherini     07.04.09 13:45

Norsk, sågar ?

Kalle73     07.04.09 13:46

Sågar norsk ja....

malvolio     07.04.09 13:46

Svensk?

(ikke det ...)

(Innlegget ble redigert 07.04.09 13:46)

Boccherini     07.04.09 13:46

Johan Falkberget ?

Boccherini     07.04.09 13:47

Nei, Jakob Sande ?

Kalle73     07.04.09 13:47

Ikke Falkberget...

Kalle73     07.04.09 13:47

Boccherini: Nei, Jakob Sande ?

Selvsagt er det Jakob Sande..... Trur eg....

(Innlegget ble redigert 07.04.09 13:50)

malvolio     07.04.09 13:50

Flott oppgave (og flott dikter)

Kalle73     07.04.09 13:51

Forøvrig sitter jeg her og smiler av at begge mine favorittdiktere har fått plass i denne runden...

Boccherini     07.04.09 13:52

Sande og ?

Kalle73     07.04.09 13:54

Halldis såklart!

Boccherini     07.04.09 13:55

Åja, Halldis, ja :-)

Ny oppgave

biermann     07.04.09 13:55

Kalle73: Halldis såklart!

Og det er vel en slags link mellom de to også, var ikke Jakop Sande svært forelska i Halldis Moren?

Kalle73     07.04.09 13:56

biermann: Og det er vel en slags link mellom de to også, var ikke Jakop Sande svært forelska i Halldis Moren?

Man VET ingenting, men det påstås at begge hadde et godt øye til den andre...

malvolio     07.04.09 13:57

Her er til og med bildene på samme side :-)
(Her skriver de i hvert fall at han var forelsket i henne. Ville jo ikke vært så rart det ...)

(Innlegget ble redigert 07.04.09 13:58)

Kalle73     07.04.09 13:57

Den nye karen var en sværing...

Amerikansk skuespiller?

Boccherini     07.04.09 14:04

Kalle73: Den nye karen var en sværing...

Og større skulle han bli..

Ikke amerikansk, og heller ingen skuespiller.

malvolio     07.04.09 14:09

Boccherini: heller ingen skuespiller.

Men var han klar over det? :-)

Europa? Idrettsmann kanskje?

Kalle73     07.04.09 14:09

Aha--- Luciano Pavarotti

Boccherini     07.04.09 14:09

Pavarotti er riktig !

Kalle73     07.04.09 14:20

Boccherini     07.04.09 14:23

Den tredje favorittdikteren din ?

Kalle73     07.04.09 14:26

Hehe... Nei. Han fins det få bilder av og alle er lett gjenkjennelige, siden han var en brite fra Stratford.

Dette er ingen dikter...

Boccherini     07.04.09 14:27

Så ut som en velbygd gosse. Idrett ?

malvolio     07.04.09 14:34

Da kan jo jeg ta den geografisk-fysiognomiske tilnærmingen: Nord-Europa?

Kalle73     07.04.09 14:37

Boccherini: Så ut som en velbygd gosse. Idrett ?

Han var velbygd, og det fikk han bruk for, men ikke på idrettsbanen....

Og vi er i Nord-Europa...

Boccherini     07.04.09 14:37

I krigen ?

biermann     07.04.09 14:38

Mens jeg tar kronologien: Bilde fra ca. 1910?

Svenske, forresten?

malvolio     07.04.09 14:38

Endog Norden?

Kalle73     07.04.09 14:40

Stillingen:
10:
9:
8:
7: Boccherini
6: Coach, Canucks, biermann, Kalle73
5:
4:
3: Blitzabella, malvolio, Mohansa, 1769
2: Insane2
1: rocket147, x26x, ziogan

Kalle73     07.04.09 14:41

Bildet er nok fra en stund før 1910. Vi er i Norden, men ingen svenske. Ikke deltatt i noen krig.

malvolio     07.04.09 14:44

Fridtjof Nansen?

Kalle73     07.04.09 14:46

Nansen stemmer!

biermann     07.04.09 14:47

Kalle73: Nansen stemmer!

Uten bart, nå står ikke verden til påske! Dvs. at vi bare har en dag igjen.

malvolio     07.04.09 14:56

Tro hva som mangler her da?

Boccherini     07.04.09 14:57

Den haka kan da bare tilhøre Mussolini ?

malvolio     07.04.09 15:04

Boccherini: Den haka kan da bare tilhøre Mussolini ?

Ja, han kan prøve seg på en annen look så mye han bare vil, men så lenge han holder på å stikke ut haka på den måten så avslører han seg HVER GANG.

Mussolini er riktig!

malvolio     07.04.09 15:08

Hvilket betyr:

10:
9:
8: Boccherini
7:
6: Coach, Canucks, biermann, Kalle73
5:
4: malvolio
3: Blitzabella, Mohansa, 1769
2: Insane2
1: rocket147, x26x, ziogan

Kalle73     07.04.09 15:17

Bildeteksten: This photograph shows Benito Mussolini, full-length portrait, seated on boat, facing left, wearing summer suit, Rome, 1920.

 

Boccherini     07.04.09 15:24

Eh, det var ny oppgave og, ja..et øyeblikk.

Boccherini     07.04.09 15:31

Ny oppgave,

Gakker nå, men denne burde gå greit. Hvis ikke blir jeg fornærmet.

1769     07.04.09 15:44

Ørene så veldig Max Manus ut...

biermann     07.04.09 15:56

Noe med munnen også, men jeg finner ikke bildet. Kanskje det er en av de andre motstandsfolka, virker som slike ører spredte seg i miljøet?

Kalle73     07.04.09 17:08

Det er nok Max Manus...

1769     07.04.09 17:54

Det ser slik ut. Gi meg noen minutter så skal jeg legge ut en ny.

1769     07.04.09 18:02

Hvem har tatt på seg matrosdressen?

biermann     07.04.09 18:07

Det er en matrosgutt? Som vokste opp til å bli litt mer fokusert, kanskje på politikk i sitt vest-europeiske land?

1769     07.04.09 18:10

biermann: Som vokste opp til å bli litt mer fokusert, kanskje på politikk i sitt vest-europeiske land?

Fokusert ble han nok, men ikke spesielt politisk fokusert. Vest-Europa er ikke riktig.

biermann     07.04.09 18:14

1769: Vest-Europa er ikke riktig

...men Europa, og en kulturell person? Vanskelig med slike bilder, men kan det være tatt i 1890 eller litt før?

1769     07.04.09 18:15

biermann: kan det være tatt i 1890 eller litt før?

Litt etter den tid. Ikke kultur. Europa er riktig.

Han forandret ikke utseende så mye fra dette til wikibildet, selv om han der naturligvis er noe eldre.

(Innlegget ble redigert 07.04.09 18:16)

biermann     07.04.09 18:23

Kan det være prins John, sønn av George V?

Nei, Vest-Europa var jo feil. Men døde han ung? Kanskje i WW1? Kjente foreldre?

(Innlegget ble redigert 07.04.09 18:25)

1769     07.04.09 18:27

biermann: Men døde han ung? Kanskje i WW1? Kjente foreldre?

Ikke spesielt kjente foreldre. Resten er rett.

Coach     07.04.09 18:28

biermann: Vil nå gjøre unntak for noen grekere og romere også, samt Morse.

Hvem, sa du?  Endeavour?  ;-)

1769     07.04.09 18:29

Altså en ikke-vest-europeisk kvadruppel A-kjendis som døde ung i første verdenskrig... Dersom du lurer på om han har vært med før, så er svaret fire-fem.

biermann     07.04.09 18:34

Alexei Nikolaevich? Eller regnes ikke den hendelsen som en del av WW1?

1769     07.04.09 18:38

biermann: Alexei Nikolaevich? Eller regnes ikke den hendelsen som en del av WW1?

Det er nok ikke han. Vår gutt ble en del eldre.

Dessuten hadde han vel berømte foreldre?

(Innlegget ble redigert 07.04.09 18:38)

biermann     07.04.09 18:40

1769: Dessuten hadde han vel berømte foreldre?

Det kan man si. Multi-tasking er ikke min greie, tydeligvis..... (bra jeg ikke er forelder).

biermann     07.04.09 18:45

Finnes det noen barndomsbilder av Gavrilo Princip?

Prøver å jobbe og svare samtidig, og har litt tomt hode; skal vi til Øst-Europa?

(Innlegget ble redigert 07.04.09 18:47)

1769     07.04.09 18:46

For øvrig må du opp noen hakk i kjendisstatus. Vi skal mer på Einstein-, Napoleon- og Michelangelo-nivå.

Gjelder også i forhold til Princip. Du tenker for komplisert.

Ikke østeuropeer.

(Innlegget ble redigert 07.04.09 18:49)

Canucks     07.04.09 18:51

Manfred von Richthofen?

biermann     07.04.09 18:51

Manfred von Richthofen har vel dukka opp noen ganger, samt en rekke andre i familien?

(Så var det dette med å utbrodere svar.... Men jeg fortjente uansett ikke poeng for denne.)

(Innlegget ble redigert 07.04.09 18:52)

1769     07.04.09 18:52

Canucks: Manfred von Richthofen?

Er helt riktig.

Canucks     07.04.09 18:55

1769: Er helt riktig.

Har vel "litt" kjent familie, i alle fall for oss fjesletere :-) som har vært borti halve slekta hans, og vel så det, men det er vel kanskje ikke som A-kjendiser å regne.

Gi meg litt tid, og denne gangen skal jeg garantere at det ikke blir noe tvil om kjendisstatusen, slik som Philips.

Ellers som sist jeg løste ham, riktignok med et annet ukjennelig bilde i pausetråden la jeg ut denne. Så da får dere kose dere med denne i mens :-)

(Innlegget ble redigert 07.04.09 18:57)

1769     07.04.09 18:56

Canucks: Har vel "litt" kjent familie, i alle fall for oss fjesletere :-)

Joda, for oss så, men neppe for mannen i gata. :-)

mohansa     07.04.09 19:01

Canucks: Manfred von Richthofen?

Herre! Når skal man lære seg til å levere et råtips på førsteinnskytelsen? Det var faktisk det første navnet som slo meg da oppgaven ble lagt ut, men av en eller annen grunn la jeg tanken fra meg og gikk og handlet i stedet.

Coach     07.04.09 19:07

1769: Joda, for oss så, men neppe for mannen i gata. :-)

I likhet med din avatar...  Hørte jeg fortsatt noe mumling om moderne "ikke-tilstrekkelig-A-kjendiser", eller var det rett og slett skingrende krystall som lød i bakgrunnen?  ;-)

Canucks     07.04.09 19:12

Neste. 

 

biermann     07.04.09 19:15

Coach: Hvem, sa du?  Endeavour?  ;-)

Er klar over at Morse har et fornavn, men det har til og med Cicero (Marcus Tullius Cicero, men hvem vet vel det? Ikke jeg ihvertfall, måtte sjekke wiki.).

Canucks     07.04.09 19:15

Coach: I likhet med din avatar...  Hørte jeg fortsatt noe mumling om moderne "ikke-tilstrekkelig-A-kjendiser", eller var det rett og slett skingrende krystall som lød i bakgrunnen?  ;-)

Er vel litt forskjellige oppfatninger av hva som er A-kjendiser utfra preferanser, som f.eks for meg er Philips en A-kjendis, men blir vel litt forskjellig, og det kan selvsagt altså diskuteres, så lenge man ikke bare kjører trippel-A her, men det har nå vært A-kjendiser jevnt over mener jeg for noen og en hver.

1769     07.04.09 19:15

Ronald Reagan?

Coach     07.04.09 19:16

Canucks: Neste.

Vådeskudd:  John F. Kennedy?  Eller annen politiker?

Canucks     07.04.09 19:16

1769: Ronald Reagan?

Nei, og Reagan har jeg servert i pausetråden :-)

Canucks     07.04.09 19:17

Coach: Vådeskudd:  John F. Kennedy?  Eller annen politiker?

Ikke JFK, ikke politiker.

1769     07.04.09 19:17

Coach: Hørte jeg fortsatt noe mumling om moderne "ikke-tilstrekkelig-A-kjendiser", eller var det rett og slett skingrende krystall som lød i bakgrunnen?  ;-)

Jeg har ikke mumlet noe i denne omgangen jeg. :-)

Coach     07.04.09 19:17

Canucks: Er vel litt forskjellige oppfatninger av hva som er A-kjendiser utfra preferanser, som f.eks for meg er Philips en A-kjendis, men blir vel litt forskjellig, og det kan selvsagt altså diskuteres, så lenge man ikke bare kjører trippel-A her, men det har nå vært A-kjendiser jevnt over mener jeg for noen og en hver.

Men hvem er egentlig Jokke Marseille?  ;-P

biermann     07.04.09 19:17

Ny kar (?): Boy George?

Canucks     07.04.09 19:18

Coach: Men hvem er egentlig Jokke Marseille?  ;-P

Hans Joachim(Jokke) Marseille :)

Canucks     07.04.09 19:18

biermann: Ny kar (?): Boy George?

Kar, men ikke Boy George.

(Innlegget ble redigert 07.04.09 19:19)

Coach     07.04.09 19:21

1769: Jeg har ikke mumlet noe i denne omgangen jeg. :-)

Nei, var kanskje heller litt dårlig innsiktede kommentarer om en populærkulturell klassiker  (vi hadde forresten en del moro på din bekostning i forhold til det i natt, sånn hvis du orker å lese gjennom tråden)...  ;-)

Har dog noe å lære malvolio om begrepet "døgnflue", men han er visst ikke her for øyeblikket...  :-)

1769     07.04.09 19:21

Amerikaner? Kultur? Nålevende?

biermann     07.04.09 19:21

Beholdt han det elegante håret inn i voksenalderen? Kultur-kar, skuespiller nærmere bestemt?

mohansa     07.04.09 19:22

Canucks: Kar, men ikke Boy George.

Boy George er vel uansett i grenselandet hva kar angår, og i alle fall langt mindre mandig enn Kratochvilova som jeg la ut tidligere. :-)

Den nye gutten: Kulturkjendis? USAner?

Canucks     07.04.09 19:23

Coach: Har dog noe å lære malvolio om begrepet "døgnflue", men han er visst ikke her for øyeblikket...  :-)

Det går vel på interessefelter her, og populærkulturen, og pop-historien krysser ikke like godt for enkelte, selv så står jeg dårligere stillt på en del av de eldre, som f.eks ene favorittforfatteren til Kalle, som jeg kun kjenner i navn, men ikke er i nærheten av å dytte noe hode på, så det gjør det litt vanskelig som sagt med det, men er ikke uenig i at det er A-kjendiser, bare så det er sagt.

Coach     07.04.09 19:23

Canucks: Hans Joachim(Jokke) Marseille :)

Det sier meg jo så mye mer (bortsett fra at han er Nappes avatar)...  ;-)

Skal vi til en utøver av eller offer for kriminalitet?  Bildet fra før 1940?

Canucks     07.04.09 19:23

1769: Amerikaner? Kultur? Nålevende?

Jeg tror du blir glad for svarene egentlig, Amerikaner, kultur, men ikke nålevende.

Canucks     07.04.09 19:24

biermann: Beholdt han det elegante håret inn i voksenalderen? Kultur-kar, skuespiller nærmere bestemt?

Det kan man si :-) ikke skodis.

Coach     07.04.09 19:24

Jim Morrison eller annen musiker?

Canucks     07.04.09 19:25

mohansa: Den nye gutten: Kulturkjendis? USAner?

USAner stemmer bra.

Canucks     07.04.09 19:25

Coach: Jim Morrison eller annen musiker?

musiker stemmer.

Coach     07.04.09 19:25

Elvis Presley?

mohansa     07.04.09 19:25

Elvis Presley?

 

To sjeler, en tanke ser jeg.

(Innlegget ble redigert 07.04.09 19:26)

1769     07.04.09 19:25

Installasjonskunst er vel neppe aktuelt her.

Film? Skuespiller? Marlon Brando?

Canucks     07.04.09 19:26

Coach: Det sier meg jo så mye mer (bortsett fra at han er Nappes avatar)...  ;-) Skal vi til en utøver av eller offer for kriminalitet?  Bildet fra før 1940?

ikke offer for krim,tatt etter 1940.

Ellers, det andre har jeg på en måte kommentert i et annet innlag hva kjendiser angår, og interessefelt.

Canucks     07.04.09 19:26

mohansa: Elvis Presley?   To sjeler, en tanke ser jeg.

Men begge tenker feil.

Canucks     07.04.09 19:27

1769: Installasjonskunst er vel neppe aktuelt her. Film? Skuespiller? Marlon Brando?

Brando vurderte jeg faktisk :-) 

Men vi er som sagt ikke i filmens verden.

1769     07.04.09 19:27

Johnny Cash?

(Innlegget ble redigert 07.04.09 19:27)

Canucks     07.04.09 19:27

1769: Johnny Cash?

Nei.

Coach     07.04.09 19:28

Canucks: Men begge tenker feil.

Tenkte vi riktig tid og/eller sjanger?  Eller er Joey Ramone nærmere?

biermann     07.04.09 19:29

Coach: Elvis Presley?

Hva, Elvis er jo skuespiller! Har du glemt mesterverk som Girls! Girls! Girls! og Blue Hawai?

Canucks     07.04.09 19:29

Coach: Tenkte vi riktig tid og/eller sjanger?  Eller er Joey Ramone nærmere?

Joey Ramone er nok nærmere, men feil, selv om vår fyr riktignok var innom veldig mange sjangre.

Tiddsriktig er nok "Kongen" nærmere.

(Innlegget ble redigert 07.04.09 19:30)

Coach     07.04.09 19:29

biermann: Hva, Elvis er jo skuespiller! Har du glemt mesterverk som Girls! Girls! Girls! og Blue Hawai?

Hvordan kunne jeg overse det...  ;-)

1769     07.04.09 19:31

Hva med Bill Haley?

biermann     07.04.09 19:31

Gitarist? Sanger også, ikke bare musiker?

Canucks     07.04.09 19:31

1769: Hva med Bill Haley?

Nei.

Coach     07.04.09 19:32

Canucks: Joey Ramone er nok nærmere

Tidsmessig også?  Bildet fra 50-tallet?  Primært kjent som del av en gruppe?

mohansa     07.04.09 19:32

Roy Orbison?

1769     07.04.09 19:33

Enn Frank Sinatra? Han har vel vært nevnt noen ganger nå... :-)

Canucks     07.04.09 19:33

biermann: Gitarist? Sanger også, ikke bare musiker?

Gitarist stemmer bra, samt sanger, og det er musikken som han er kjent for.

Coach     07.04.09 19:33

Syd Barrett?
Canucks     07.04.09 19:33

Coach: Tidsmessig også?  Bildet fra 50-tallet?  Primært kjent som del av en gruppe?

Se endringen, Elvis er nok nærmere tidsmessig, ikke 50-tallsbilde.

Canucks     07.04.09 19:34

Ikke Sinatra, ikke Orbison, og ikke Barrett.

Kalle73     07.04.09 19:34

Dean Martin?

Canucks     07.04.09 19:35

Ikke Dean Martin heller.

Litt film er det forresten på vår fyr, men det er nå musikken som er hans status.

(Innlegget ble redigert 07.04.09 19:35)

Coach     07.04.09 19:35

Coach: Primært kjent som del av en gruppe?

Og denne da?  Carlos Santana, forresten?

Canucks     07.04.09 19:36

Coach: Og denne da?  Carlos Santana, forresten?

Han er kjent både i band, og alene, men er vel mest kjent alene, ikke Santana.

Coach     07.04.09 19:38

Canucks: ikke Santana.

Nei, han er vel egentlig mexicansk, også...

Er vi i country-land, igjen, eller kanskje heller rock?

1769     07.04.09 19:38

Høy og mørk som voksen også? Eller liten, tykk og skallet? Evt. blond? For alt jeg vet så kan jo Jerry Lee Lewis ha farget håret...

Obs... Ha lever visst ennå... :-)

(Innlegget ble redigert 07.04.09 19:41)

Canucks     07.04.09 19:39

Coach: Nei, han er vel egentlig mexicansk, også... Er vi i country-land, igjen, eller kanskje heller rock?

Vi er blandt annet i rocke-land, jeg serverer country-artister etter at du har tatt Dolly? :-) 

 

Canucks     07.04.09 19:39

1769: Høy og mørk som voksen også? Eller liten, tykk og skallet? Evt. blond? For alt jeg vet så kan jo Jerry Lee Lewis ha farget håret...

Mørk i alle fall, og ikke tykk og skallet. Ikke Jerry Lee Lewis.

Kalle73     07.04.09 19:41

Jerry Garcia?

Canucks     07.04.09 19:41

Kalle73: Jerry Garcia?

Nei, vil si vi skal opp et par hakk.

mohansa     07.04.09 19:42

Lou Reed?

Canucks     07.04.09 19:43

mohansa: Lou Reed?

Mer kjent enn Lou Reed også.

biermann     07.04.09 19:43

Duane Allman?

1769     07.04.09 19:44

Link Wray? Har aldri hørt om ham, men mørk var han jo...
biermann     07.04.09 19:44

mohansa: Lou Reed?

Dere avliver mye folk her!

Coach     07.04.09 19:44

1769: Obs... Ha lever visst ennå... :-)

Tro det eller ei...  ;-)

Født før 1935?  Død før 1990?  Stort navn (bl. a.) på 50- og 60-tallet?  Står bildet tilfeldigvis i wikiartikkelen hans?

Canucks     07.04.09 19:44

biermann: Duane Allman?

Som sagt, mer kjent, så nei.

biermann     07.04.09 19:45

Frank Zappa!

Canucks     07.04.09 19:45

1769: Link Wray? Har aldri hørt om ham, men mørk var han jo...

Nei, og tro meg, du har hørt om denne fyren, hvis ikke så lurer jeg faktisk på dine musikalske kjennskap.

Kalle73     07.04.09 19:45

Hovedsaklig gitarist?

Eller mest kjent som vokalist?

Canucks     07.04.09 19:45

biermann: Frank Zappa!

Ja, ikke like lett gjenkjennlig uten barten? :-)

Coach     07.04.09 19:46

Canucks: Nei, og tro meg, du har hørt om denne fyren, hvis ikke så lurer jeg faktisk på dine musikalske kjennskap.

Er det virkelig fortsatt noe å lure på?  ;-)

biermann     07.04.09 19:46

Canucks: Ja, ikke like lett gjenkjennlig uten barten? :-)

Puuuh! Ville vært pinlig om denne glapp også.......

1769     07.04.09 19:47

biermann: Frank Zappa!

Hadde hørt navnet, men jeg ante ikke hvordan han så ut...

Og ja, musikkunnskapene står det meget dårlig til med... :-)

mohansa     07.04.09 19:47

biermann: Dere avliver mye folk her!

Hehe! Godt poeng. Sånn går det når man stresser såpass med å lempe ut tips at man glemmer å skru på hjernen først. :-)

Canucks     07.04.09 19:47

biermann: Puuuh! Ville vært pinlig om denne glapp også.......

Stor fan?

Canucks     07.04.09 19:48

1769: Hadde hørt navnet, men jeg ante ikke hvordan han så ut... Og ja, musikkunnskapene står det meget dårlig til med... :-)

Ante ikke hvordan han så ut, vil si at fyrens utseende er noe av det mer kjente som finnes der ute. 

Bildet er å finne her.

Samt det er vel også et par som har denne avataren på VGD.

Kalle73     07.04.09 19:48

1769: Og ja, musikkunnskapene står det meget dårlig til med... :-)

HER har du forresten et up-and-coming band....

biermann     07.04.09 19:49

Canucks: Stor fan?

Har noen plater, men ikke fan lengre. På 70-tallet, derimot.

Canucks     07.04.09 19:49

Coach: Er det virkelig fortsatt noe å lure på?  ;-)

Når man ikke kjenner utseendet til Frank Zappa, da er det vel ganske avgjort for min del :-)

Coach     07.04.09 19:49

1769: Hadde hørt navnet, men jeg ante ikke hvordan han så ut...

Og der fikk vi bekreftet at musikkunnskapene ikke var noe å lure på, ja...  ;-)

Canucks     07.04.09 19:50

biermann: Har noen plater, men ikke fan lengre. På 70-tallet, derimot.

Aha, var godt at du tok den, hadde vært pinlig om Nappe uten det snev av musikkhistorie hadde tatt denne :-)

Canucks     07.04.09 19:51

Coach: Og der fikk vi bekreftet at musikkunnskapene ikke var noe å lure på, ja...  ;-)

Er vel i alle fall ikke tvil om at dette er en A-kjendis, muligens for Nappe :-) men for alle andre så må vel dette tilhøre Trippel-A.

Coach     07.04.09 19:53

Canucks: Er vel i alle fall ikke tvil om at dette er en A-kjendis, muligens for Nappe :-) men for alle andre så må vel dette tilhøre Trippel-A.

I grunnen småpinlig at jeg ikke tenkte på ham selv, ja...  Som Monrad sier; det kommer fort en del stress inn i bildet når man føler at man definitivt bør vite hvem fyren er.  :-)

mohansa     07.04.09 19:54

Canucks: Er vel i alle fall ikke tvil om at dette er en A-kjendis, muligens for Nappe :-) men for alle andre så må vel dette tilhøre Trippel-A.

Jøssda! Tror problemet lå i at Zappa havner i samme kategorien som Alfonso XIII, altså folk en mistenker for å ha vært født med bart.

Canucks     07.04.09 19:54

Coach: I grunnen småpinlig at jeg ikke tenkte på ham selv, ja...  Som Monrad sier; det kommer fort en del stress inn i bildet når man føler at man definitivt bør vite hvem fyren er.  :-)

Spesielt mtp. forslagene deres, mange av de var langt unna Zappa hva kjendissfaktor anngår, og ja, et kjent fenomen. 

Synd du ikke var her når Glenda ble servert, selv om jeg tror du hadde tatt Glenda på 2 sekunder :-) 

biermann     07.04.09 19:55

Canucks     07.04.09 19:55

mohansa: Jøssda! Tror problemet lå i at Zappa havner i samme kategorien som Alfonso XIII, altså folk en mistenker for å ha vært født med bart.

Og derfor valgte jeg ham, takket være det født med bart, lette litt etter Marlon Brando først, men gikk etterhvert over til Zappa, takket være nettopp det.

Canucks     07.04.09 19:56

biermann: Engel?

Maud? eller annen geistlig?

biermann     07.04.09 19:59

Canucks: Maud? eller annen geistlig?

Og når ble Maud ordinert? (Ikke Maud Angelica du tenker på?)

Ingen geistlig, nei.

Kalle73     07.04.09 20:00

Britisk? Bilde fra 20-tallet?

Canucks     07.04.09 20:01

biermann: Og når ble Maud ordinert? (Ikke Maud Angelica du tenker på?) Ingen geistlig, nei.

Norsk kulturpersonlighet?

Med det så forsvinner jeg for å kjøpe inn two-four, og gjør meg klar for kamp.

 

biermann     07.04.09 20:01

20-tallet er riktig, men ikke britisk.

Og ingen norsk kulturperson. Men kulturelle linker er det til henne.

(Innlegget ble redigert 07.04.09 20:02)

Coach     07.04.09 20:04

biermann: Og når ble Maud ordinert?

He he...  ;-P

Får spørre om kongelig, jeg da, som jeg antar Kanutten hadde til hensikt å spørre om...  (sliter med antydning til latterkrampe her nå)  ;-)

biermann     07.04.09 20:06

Canucks: Med det så forsvinner jeg for å kjøpe inn two-four, og gjør meg klar for kamp.

2"/4"-plank? Kamp? Nå ble jeg bekymra....

biermann     07.04.09 20:07

Coach: Får spørre om kongelig, jeg da,

Ikke kongelig, denne damen, men.....

1769     07.04.09 20:07

Wallis Simpson?

biermann     07.04.09 20:09

1769: Wallis Simpson?

Hun var vel neppe så ung på 20-tallet? Ingen kongelig forbindelse, men det var et slags hint likevel.

Coach     07.04.09 20:09

biermann: 2"/4"-plank? Kamp? Nå ble jeg bekymra....

En helt vanlig kveld på "lokkalet" i Greater Spuzzum...  ;-)

Adelig da, siden hun ikke er kongelig?  I live?  Europa i det hele tatt, og av vestlig type?  Kan bildet tenkes å være fra en skoleforestilling?

biermann     07.04.09 20:10

Coach: Adelig da, siden hun ikke er kongelig?  I live?  Europa i det hele tatt, og av vestlig type?  Kan bildet tenkes å være fra en skoleforestilling?

Alt dette er feil, faktisk. (Og det hjalp vel en del, skulle jeg tro.)

1769     07.04.09 20:12

USA? Jackie Kennedy?

biermann     07.04.09 20:14

Ikke USA.

1769     07.04.09 20:16

Hmmm... Sør-Amerikansk presidentfrue...? :-)

1769     07.04.09 20:17

Joda, Eva Peron.

biermann     07.04.09 20:17

1769: Sør-Amerikansk presidentfrue...? :-)

Og ikke bare det..... 1769 har sjølsagt rett.

(Innlegget ble redigert 07.04.09 20:18)

Coach     07.04.09 20:19

1769: Joda, Eva Peron.

Ja, man gikk jo tom for kjente kvinner ved navn King etterhvert, men tenkte man til presidentfruer av den grunn?  Neida...

biermann     07.04.09 20:20

Coach: Ja, man gikk jo tom for kjente kvinner ved navn King etterhvert, men tenkte man til presidentfruer av den grunn?  Neida...

Jeg renkte vel egentlig på at hun etterhvert fikk en slags kongelig status blant folk. (Er vel det nærmeste de har vært en dronning i Argentina?

Rengte?? Hvem bytta ut t'en jeg skrev?

(Innlegget ble redigert 07.04.09 20:21)

Canucks     07.04.09 20:21

biermann: 2"/4"-plank? Kamp? Nå ble jeg bekymra....

Her.

"two-four: a case of 24 beer (it is common in Canada for "beer" to represent both individual and multiple servings)."

:-)

Så lærte vi noe i dag også, og fotballkamp, så ikke noe planker her, så da var det kjøpt inn, og man nærmer seg kamp, og da forsvinner jeg vel snart igjen. 

(Innlegget ble redigert 07.04.09 20:22)

Canucks     07.04.09 20:23

Coach: En helt vanlig kveld på "lokkalet" i Greater Spuzzum...  ;-)

Eller drikke øl, og se fotball som vi andre kaller det :-)

biermann     07.04.09 20:24

Canucks: da forsvinner jeg vel snart igjen.

Med 24 øl er det vel en viss mulighet for det, ja?

Coach     07.04.09 20:25

Canucks: Eller drikke øl, og se fotball som vi andre kaller det :-)

Ikke noe plankedæljing, altså?  Nedtur...

1769     07.04.09 20:25

Mens Kanutten er på vei ned i sin fireogtyve kan dere andre prøve å tenke dere hvem dette er. Han så IKKE likedan ut som voksen. :-)

biermann     07.04.09 20:25

Canucks: Her.

Sitat fra artikkkelen: "Many people in Montreal distinguish between the words marry and merry"

Det tror jeg man gjør andre steder også, har jeg hørt rykter om.....

Kalle73     07.04.09 20:26

Hvis det var snakk om "to-toms-fire" og fotball, så hadde det vel blitt litt som DETTE....

Canucks     07.04.09 20:26

biermann: Med 24 øl er det vel en viss mulighet for det, ja?

Tviler på at det blir en hel kasse på undertegnede alene, slikt har jeg ikke gjort siden russetiden :-) 

Canucks     07.04.09 20:29

Coach: Ikke noe plankedæljing, altså?  Nedtur...

Nei, her blir det Arsenal-kamp, og opptur.

Så da logger jeg ut igjen, og starter med en Keith's. Eneste dugandes øl her borte.

biermann     07.04.09 20:30

Kalle73: Hvis det var snakk om "to-toms-fire" og fotball, så hadde det vel blitt litt som DETTE....

Repent!

Fikk en assosiasjon til Spider Stacy og Waxie's Dargle. (Låta som gjorde at jeg oppdaga Pogues.)

biermann     07.04.09 20:32

1769: Han så IKKE likedan ut som voksen. :-)

La han seg ut i midjen? Mr. Creosot?

Eller bytta han bare antrekk, og tok på seg forskerfrakken?

Kalle73     07.04.09 20:32

"What's the similarity between american beer and makin' love in a canoe?"

1769     07.04.09 20:34

biermann: La han seg ut i midjen? Mr. Creosot? Eller bytta han bare antrekk, og tok på seg forskerfrakken?

Han la seg vel ut litt ja, men han holdt fast eller sågar forsterket antrekket. Ingen forsker, med andre ord.

1769     07.04.09 20:35

Kalle73: "What's the similarity between american beer and makin' love in a canoe?"

Klassiker... :-)

biermann     07.04.09 20:39

1769: Han la seg vel ut litt ja, men han holdt fast eller sågar forsterket antrekket.

Militær kar, altså? Vest-Europa, og på høyden i WW1?

1769     07.04.09 20:41

biermann: Militær kar, altså? Vest-Europa, og på høyden i WW1?

Dropp Vest-Europa så er du der.

Det avhenger vel kanskje av hva du mener med høyden, men hva gjelder hans militære karriere så stemmer det i alle fall...

(Innlegget ble redigert 07.04.09 20:43)

Coach     07.04.09 20:43

Paul von Hindenburg?

1769     07.04.09 20:44

Coach: Paul von Hindenburg?

Nå blir det vel kjeft av treneren igjen...

Hindenburg er riktig, men du kjente ham vel glatt igjen...? :-)

1769     07.04.09 20:49

Stillingen

10:
9:
8: Boccherini
7: Coach, Canucks, biermann
6: Kalle73
5: 1769
4: malvolio
3: Blitzabella, Mohansa
2: Insane2
1: rocket147, x26x, ziogan

Coach     07.04.09 20:49

1769: Nå blir det vel kjeft av treneren igjen... Hindenburg er riktig, men du kjente ham vel glatt igjen...? :-)

Nei, både han og Ludendorff er nok atskillig lettere gjenkjennelige i voksen alder.  Men jeg tenkte ganske fort at du dreiv med noe artigheter i den retning når det ble snakk om en ikke-vesteuropeisk militærperson fra WWI, som også nådde høyt på et annet felt...  ;-)

Og, som jeg har prøvd å fortelle deg før:  Jeg klagde da slett ikke på at Ludendorff var "for enkel", jeg påpekte kun at han var atskillig lettere gjenkjennelig på refleks enn hva du tilsynelatende trodde...  :-)

Dere får gi meg litt tid på neste oppgave, har noe å ordne først, og ingen oppgave klar.

biermann     07.04.09 20:51

Coach: har noe å ordne først,

Ølsalget er stengt.....

biermann     07.04.09 20:56

!769: Denne konfrontasjonsterapien som det spørres om i 103-tråden og som du sa du kjente til fra USA. Er det noe slikt som denne snutten?

Boccherini     07.04.09 21:02

Aften !

Noe nytt siden sist ?

Kalle73     07.04.09 21:04

Klippet som ligger på topp er dårlig, bare halve sketsjen jo!

Velg det lenger ned på lista til høyre som heter "Argument clinic"....

Kalle73     07.04.09 21:04

Boccherini: Noe nytt siden sist ?

Jep!

Håper du kan svaret på mitt innlegg av kl 20:32?

biermann     07.04.09 21:06

Boccherini: Noe nytt siden sist ?

Tja, Frank Zappa er født uten bart, det drikkes øl i Kanada; ellers vet jeg ikke.

biermann     07.04.09 21:07

Kalle73: Klippet som ligger på topp er dårlig, bare halve sketsjen jo! Velg det lenger ned på lista til høyre som heter "Argument clinic"....

Beklager, så ikke gjennom hele. (Er så fryktelig dårlig lyd på denne PC'en.)

Boccherini     07.04.09 21:07

Kalle73: Håper du kan svaret på mitt innlegg av kl 20:32?

Løsaktigheter close to water ? =)

Boccherini     07.04.09 21:10

biermann: Tja, Frank Zappa er født uten bart, det drikkes øl i Kanada; ellers vet jeg ikke.

=)

Aner vi en forside i papir-VG ?

Kalle73     07.04.09 21:12

For de som vil ha litt ALTERNATIV påskerkrim.....

Boccherini     07.04.09 21:21

Ingen ny oppgave ?

1769     07.04.09 21:24

Boccherini: Ingen ny oppgave ?

Vi venter på treneren. Han er ute etter øl.

Boccherini     07.04.09 21:28

I garasjen ? Ølsalget er da stengt for lengst..

biermann     07.04.09 21:28

I mellomtida kan vi jo ta en test (ikke bruk Exif-vieweren). Hvem?

1769     07.04.09 21:29

Boccherini: I garasjen ? Ølsalget er da stengt for lengst..

Sånn går det når man har snudd døgnet. Treneren er på Vancouver-tid, vet du... :-)

Coach     07.04.09 21:29

Kalle73: For de som vil ha litt ALTERNATIV påskerkrim.....

Og ikke en gang Kalles bidrag i tråden er nå helt Buffy-frie...  Hvordan skal dette gå?  ;-)

Ny oppgave straks, uten øl...

1769     07.04.09 21:29

Kompisen til Treholt?

Feil, - kompisen til kompisen til Treholt. Lopatin. :-)

Boc var før jeg redigerte. Ett lekepoeng til ham og ett leke-gult-kort til meg.

(Innlegget ble redigert 07.04.09 21:32)

Boccherini     07.04.09 21:30

Lopatin ?

biermann     07.04.09 21:31

1769: Kompisen til Treholt?

Ja (Lopatin), trodde det skulle bli en OK oppgave, men fant ut at den ble for lett sjøl om de to hovedpersonene ble klipt vekk.

Boccherini     07.04.09 21:35

1769: Boc var før jeg redigerte. Ett lekepoeng til ham og ett leke-gult-kort til meg.

Snakker vi et kvart ordentlig-poeng ? =)

Coach     07.04.09 21:38

Boccherini: Snakker vi et kvart ordentlig-poeng ? =)

Det tror jeg mito synes er helt greit å slippe å føre opp i all-time-statistikken...  ;-)

Nestemann ut er veldig død, men det spørs om han hadde blitt invitert i bursdagselskap hos Nappe av den grunn...

1769     07.04.09 21:39

Coach: Nestemann ut er veldig død, men det spørs om han hadde blitt invitert i bursdagselskap hos Nappe av den grunn...

</div> </div> </div>

Enrico Dandolo? :-)
biermann     07.04.09 21:40

Boccherini: Snakker vi et kvart ordentlig-poeng ? =)

Holder det med en tommel, eller vil du ha en fandango også?

1769     07.04.09 21:41

Mehmed II

(ble jeg nettopp spilt ball til?)

(Innlegget ble redigert 07.04.09 21:42)

Blitzabella     07.04.09 21:41

Glem det :)

(Innlegget ble redigert 07.04.09 21:41)

Coach     07.04.09 21:41

1769: Enrico Dandolo? :-)

Nei, ikke han gitt...  ;-)

Kalle73     07.04.09 21:41

DETTE er kanskje noe for Treneren?

Er den nye mannen Dracula?

Boccherini     07.04.09 21:44

biermann: Holder det med en tommel, eller vil du ha en fandango også

En slik fandango teller som to poeng,  så det er greit =)

biermann     07.04.09 21:46

Boccherini: En slik fandango teller som to poeng,  så det er greit =)

Ja, og du får kanskje royalties også, hver gang den spilles?

Coach     07.04.09 21:46

1769: Mehmed II (ble jeg nettopp spilt ball til?)

Forsøk på å enten spille ball til deg, eller å gjøre ting svært pinlig for deg.  En noe uvant framstilling av Konstantinopels erobrer, uten sitt karakteristiske hodeplagg.  At Nappe umiddelbart tippet på venetianeren som var ennå mindre hyggelig mot byen (og kanskje virket mer sannsynlig ut fra klesdrakt), viser jo for øvrig tydelig at han tolket "hintsetningen" min riktig...  ;-)

1769     07.04.09 21:50

Boccherini     07.04.09 21:51

biermann: Ja, og du får kanskje royalties også, hver gang den spilles?

Joda - dog går alle royalties direkte til SLØT (Støtteforeningen for løsaktige tøser) =)

(Innlegget ble redigert 07.04.09 21:52)

Canucks     07.04.09 21:52

Vitruvius

Coach     07.04.09 21:52

Kalle73: DETTE er kanskje noe for Treneren?

All populærkultur med respekt for seg selv har sine alter-egoer i pornoindustrien, det skulle bare mangle (og originalen passer jo faktisk til beskrivelsen selv også)...  ;-)

Ellers var det altså ikke Vlad jeg hadde slengt ut, men snarere en av dem han kjempet mot i sin mer menneskelige karriere...

Insane2     07.04.09 21:53

Arkimedes?

(Innlegget ble redigert 07.04.09 21:59)

1769     07.04.09 21:55

Insane2: Glem det...

Eh.. Arkimedes var riktig.

Poeng til galningen.

(Innlegget ble redigert 07.04.09 21:56)

Canucks     07.04.09 21:56

Sånn går det når man drikker, og ser på kamp.

Ble lurt av denne fila. Hvor det står vitruvius bath, men også Arkimedes selvsagt

Coach     07.04.09 21:56

1769: Eh.. Arkimedes var riktig.

Fint du så det før han redigerte, da...  rediger tilbake, Insane!  :-P

Lett å bli satt ut av svar uten spørsmålstegn (altså Canucks sitt)...

Canucks     07.04.09 21:57

Coach: Fint du så det før han redigerte, da...  rediger tilbake, Insane!  :-P Lett å bli satt ut av svar uten spørsmålstegn (altså Canucks sitt)...

Kanutters skal ikke stoles på nå, tilbake til kampen igen

biermann     07.04.09 21:57

1769: Arkimedes var riktig.

Aha, jeg trodde det måtte være en konge. Men de bader sjølsagt med krona på hodet. Brukte han krona til å foreta beregninger om gullets oppdrift og denslags?

Insane2     07.04.09 21:58

1769: Eh.. Arkimedes var riktig. Poeng til galningen.

OK? Samme bilde kommer opp på denne Vitruvius....

1769     07.04.09 21:59

Et artig bilde i grunnen, ettersom han jo er i ferd med å nedsenke sitt eget legeme i vann...

Coach     07.04.09 21:59

Boccherini: Joda - dog går alle royalties direkte til SLØT (Støtteforeningen for løsaktige tøser) =)

Genialt, Boc...  Hvordan blir man støttemedlem?  ;-P

Coach     07.04.09 22:02

Insane2: Arkimedes?

Og der var det redigert tilbake! 

Hadde det ikke vært for Nappes sitering, kunne du latet som ingenting...  ;-)

Boccherini     07.04.09 22:04

Coach: Genialt, Boc...  Hvordan blir man støttemedlem?  ;-P

Aner ikke..selv lever jeg i sølibat. Jeg har dog en viss mistanke om hva som må til..

1769     07.04.09 22:07

Stillingen

10:
9:
8: Boccherini
7: Coach, Canucks, biermann
6: Kalle73, 1769
5:
4: malvolio
3: Blitzabella, Mohansa, Insane2
2:
1: rocket147, x26x, ziogan

Boccherini     07.04.09 22:08

Huff, nattens riddere kommer til å ta meg..

Coach     07.04.09 22:09

Boccherini: Aner ikke..selv lever jeg i sølibat. Jeg har dog en viss mistanke om hva som må til..

Men sa du ikke nettopp at alle royaltiene dine gikk rett dit, da?  Da er du vel å regne som et støttemedlem i VIP-klassen, som får syvende sans i posten fra SLØT hvert år?  ;-p

Hvis ingen har nedsenket for mye øl i sitt legeme, eller av annen årsak gjort feil i beregningene, skal stillingen nå være denne:

10:
9:
8: Boccherini
7: Coach, Canucks, biermann
6: Kalle73,1769
5:
4: malvolio
3: Blitzabella, Mohansa, Insane2
2:
1: rocket147, x26x, ziogan

1769     07.04.09 22:09

Boccherini: Huff, nattens riddere kommer til å ta meg..

Slik er det å være munk....

Boccherini     07.04.09 22:12

Coach: Men sa du ikke nettopp at alle royaltiene dine gikk rett dit, da?  Da er du vel å regne som et støttemedlem i VIP-klassen, som får syvende sans i posten fra SLØT hvert år?  ;-p

Autotrekk à konto - ingen frynsegoder..

Insane2     07.04.09 22:12

Hvem har tatt på seg jobben med å skifte hjul?                                                                                                                                                                                                      

(Innlegget ble redigert 07.04.09 22:19)

Coach     07.04.09 22:13

Elisabeth II?

1769     07.04.09 22:13

Tar en råsjans på Hemmingway...

Litt vanskelig å se ansiktet ja.... :-)

(Innlegget ble redigert 07.04.09 22:14)

Boccherini     07.04.09 22:13

Elisabeth II ?

Coach     07.04.09 22:14

Coach: Hvis ingen har nedsenket for mye øl i sitt legeme, eller av annen årsak gjort feil i beregningene, skal stillingen nå være denne: 10:
9:
8: Boccherini
7: Coach, Canucks, biermann
6: Kalle73,1769
5:
4: malvolio
3: Blitzabella, Mohansa, Insane2
2:
1: rocket147, x26x, ziogan

I det minste var to av oss enige...  :-)

Coach     07.04.09 22:16

Insane2: Hvem har tatt på seg jubben med å skifte hjul?

Antat i det minste at kun var jubben hennes, og ikke jobben?  Og hvorfor er det så mange ordmellomrom etter setningen din (det legges først merke til når man merker for sitering)?

1769     07.04.09 22:17

Coach: Elisabeth II?

Insane2     07.04.09 22:18

Coach: Elisabeth II?

Jada... Det er vel tvilsomt om hun gjør slikt nå om dagen ;-)

 

Jeg forstår ikke hvem det er som driver å bytter om på tastene på tastaturet.... ;-)

(Innlegget ble redigert 07.04.09 22:20)

Insane2     07.04.09 22:23

Coach: Og hvorfor er det så mange ordmellomrom etter setningen din (det legges først merke til når man merker for sitering)?

Antakelig fordi jeg har problemer med "space" tasten. Jeg plukket den av for å se om det var noe som blokkerte den, og når jeg satte den på igjen ble det mange mellomrom.....

1769     07.04.09 22:24

For øvrig har jeg nettopp fått min første sint-pm av en deltaker i [../../../../../samfunn/historie/tema/1468177/tittel/aarets-paaskekrim-hvem-drepte-jfk en annen tråd] på historieforumet. Noe om at jeg var useriøs. Vel, det var han som begynte...

(Innlegget ble redigert 07.04.09 22:25)

Coach     07.04.09 22:26

1769: Ser riktig ut det.

Nevenyttig dame, ja...  det var vel ganske poppis for medlemmer av kongefamilier å drive med slikt under Krigen, som ledende eksempler for folket.

Men denne lurvete bohemen her, da?  Kan han tenkes å ha gjort et ærlig stykke arbeid i sitt liv?

Canucks     07.04.09 22:27

Bill Clinton

Canucks     07.04.09 22:29

1769: For øvrig har jeg nettopp fått min første sint-pm av en deltaker i [../../../../../samfunn/historie/tema/1468177/tittel/aarets-paaskekrim-hvem-drepte-jfk en annen tråd] på historieforumet. Noe om at jeg var useriøs. Vel, det var han som begynte...

Søren :-)

Nå jeg sulle poste denne.

Hvem er den skyldige i sint-pm? De mistenkte.

1. Kanutten, for de levende fjesene

2. Coach, vampyrenens hevn

3. active

4. JFK

5. Andre?

:-)

Canucks     07.04.09 22:30

Orginalbildet av Billiary. :-)

Coach     07.04.09 22:32

Canucks: Bill Clinton

Og om svaret på spørsmålet mitt er "ja" eller "nei" er vel dermed fortsatt ganske åpent...  ;-)

Vi hadde jo hatt med Hillary allerede, og det får da være likestilling i familien?  Og de var da søte sammen en gang i tiden...?  :-)

 

(Innlegget ble redigert 07.04.09 22:35)

Canucks     07.04.09 22:34

Vi skal for ordens skyld ha fyren i stripete lue. :-)

Coach     07.04.09 22:35

Thomas Alsgaard?  Eller eldre kollega?

Canucks     07.04.09 22:36

Coach: Thomas Alsgaard?  Eller eldre kollega?

Hverken Alsgaard eller en eldre kolega :-)

Coach     07.04.09 22:37

Canucks: Hverken Alsgaard eller en eldre kolega :-)

Norge likevel?  Men ikke langrenn eller annen idrett?  Politiker?

1769     07.04.09 22:38

Nordmann? Politiker?

Da tipper jeg på svensk kulturpersonlighet... :-)

(Innlegget ble redigert 07.04.09 22:38)

Canucks     07.04.09 22:38

Annen idrett, ikke norsk.

Coach     07.04.09 22:39

Canucks: Annen idrett, ikke norsk.

Vinteridrett?  Europa, av nordlig og/eller vestlig type?

Canucks     07.04.09 22:39

1769: svensk

Stemmer.

Canucks     07.04.09 22:40

Coach: Vinteridrett?

Ja.

1769     07.04.09 22:40

Fotball? Svenske?

Canucks     07.04.09 22:40

1769: Fotball?

Nei.

1769     07.04.09 22:40

Ingmar Stenmark?

Canucks     07.04.09 22:41

1769: Ingmar Stenmark?

Nei.

Coach     07.04.09 22:42

Jan Boklöv?

Canucks     07.04.09 22:42

Coach: Jan Boklöv?

Nej.

1769     07.04.09 22:43

Tomas Gustavson?

bjoro     07.04.09 22:44

Wassberg

Canucks     07.04.09 22:44

Ikke Wassberg, ikke Gustavson.

Coach     07.04.09 22:45

Peter Forsberg?

Canucks     07.04.09 22:46

Coach: Peter Forsberg?

Ja, det erFoppa. Om man scroller langt nedover :-)

1769     07.04.09 22:49

Canucks: Ja, det erFoppa. Om man scroller langt nedover :-)

Vel, noens A-kjendis (i dette tilfellet er vel noen "de fleste") er andres F-kjendis (andre er her nerder litt for sterk interesse i døde bysantinere). :-)

Coach     07.04.09 22:49

Canucks: Ja, det erFoppa. Om man scroller langt nedover :-)

Vi skulle til NHL ja, ikke helt overraskende... ;-)

Ser for øvrig ut som en lite trivelig side for katter...

Canucks     07.04.09 22:51

1769: Vel, noens A-kjendis (i dette tilfellet er vel noen "de fleste") er andres F-kjendis (andre er her nerder litt for sterk interesse i døde bysantinere). :-)

Det er jeg ikke direkte uenig i, noe jeg vel også sa tideligere. At det er litt forskjell hvem som er A-kjendiser, men jeg tror for de fleste at Foppa er et kjent ansikt.

1769     07.04.09 22:52

Nattens riddere mener alvor.

10:
9: Coach
8: Boccherini, Canucks
7: biermann
6: Kalle73, 1769
5:
4: malvolio
3: Blitzabella, Mohansa, Insane2
2:
1: rocket147, x26x, ziogan

(Innlegget ble redigert 07.04.09 23:02)

Canucks     07.04.09 22:52

Coach: Vi skulle til NHL ja, ikke helt overraskende... ;-) Ser for øvrig ut som en lite trivelig side for katter...

Tross alt, jeg har ikke servert noen hockeyfjes av disse kjendisene, så en måtte jeg jo servere, tenkte på å servere StevieY, eller Gretzky, men valgte heller Foppa.

Canucks     07.04.09 22:53

1769: Nattens riddere mener alvor.

Nattens riddere må tross alt forsvare den tronen vi har tatt :-) men nå er det jo snakk om en av de jevneste rundene på lang tid, og en av de rundene med mest poengfangst siden tråd nr. 100.

Coach     07.04.09 22:53

1769: Vel, noens A-kjendis (i dette tilfellet er vel noen "de fleste") er andres F-kjendis (andre er her nerder litt for sterk interesse i døde bysantinere). :-)

Han er nok muligens Sveriges største idrettsprofil, blant de fortsatt aktive, ja.

Kan noen oppdatere stillingen (jeg har en viss mistanke om noe...) mens jeg graver etter flere kjentfolk?

Edit:  Og der var den oppdatert, ja, med meget generøs poengutdeling til undertegnede!  ;-)

 

(Innlegget ble redigert 07.04.09 23:00)

Canucks     07.04.09 22:55

Coach: Han er nok muligens Sveriges største idrettsprofil, blant de fortsatt aktive, ja.

Ja, så oppgaven burde ikke bli sett på som en på kanten i så måte, men helt klart vanskelig med slikt, samme med disse bysanterne, og enkelte av nazzene som tydeligvis er mer kjent for enkelte :)

1769     07.04.09 22:57

Canucks: Ja, så oppgaven burde ikke bli sett på som en på kanten i så måte

Neida, så absolutt ikke. :-)

Coach     07.04.09 22:58

1769: 10:
9: Coach
8: Boccherini, Canucks
7: Coach, biermann
6: Kalle73, 1769
5:
4: malvolio
3: Blitzabella, Mohansa, Insane2
2:
1: rocket147, x26x, ziogan

Wow!  16 poeng!  :-D

Canucks     07.04.09 22:59

Coach: Wow!  16 poeng!  :-D

Du har gode muligheter til å avgjøre det uansett etterpå :-) med mindre jeg eller Nappe setter kjepper i hjulene dine :-)

1769     07.04.09 23:00

Coach: 16 poeng!

Eh... Forklar de uinnvidde?

Canucks     07.04.09 23:01

1769: Eh... Forklar de uinnvidde?

Både 7 og 9 poeng står han på :-) Altså 16.

1769     07.04.09 23:02

Aha.... :-)

Slik.

(Innlegget ble redigert 07.04.09 23:02)

Coach     07.04.09 23:09

Jeg får vel nøye meg med 9 poeng så langt, og si at dette blir siste oppgave fra meg i denne runden.  :-)

Canucks     07.04.09 23:10

Kultur, eller kultur i utvidet forstant(bildekunsten:-)) USA? N-Amerika?

Canucks     07.04.09 23:12

Ørene er jo litt Prince Charles, men det kan da aldri være han?

Coach     07.04.09 23:14

Canucks: Kultur, eller kultur i utvidet forstant(bildekunsten:-)) USA? N-Amerika?

Det er nok ikke så mye kultur inne i bildet her, men USA stemmer.  :-)

1769     07.04.09 23:14

JFK?

Coach     07.04.09 23:14

Canucks: Ørene er jo litt Prince Charles, men det kan da aldri være han?

Det er ikke Prins Charles, nei...

Canucks     07.04.09 23:15

Coach: Det er nok ikke så mye kultur inne i bildet her, men USA stemmer.  :-)

Nok en politiker? som etterkommern til Clintern? altså Busken George W.? uten at jeg syntes det lignet.

Coach     07.04.09 23:15

1769: JFK?

Nope.

Insane2     07.04.09 23:16

Det kunne ligne litt på en ung Johnny Cash...

Canucks     07.04.09 23:16

Hva med RFK da?

Coach     07.04.09 23:16

Canucks: Nok en politiker? som etterkommern til Clintern? altså Busken George W.? uten at jeg syntes det lignet.

Ikke noen politiker, nei.

Canucks     07.04.09 23:17

Insane2: Det kunne ligne litt på en ung Johnny Cash...

Som strengt tatt er kultur.

Canucks     07.04.09 23:17

Idrettens verden da? som f.eks Eric Hayden?

(Innlegget ble redigert 07.04.09 23:18)

Coach     07.04.09 23:18

Ikke Johny Cash eller Bobby Kennedy, og som sagt verken kulturperson eller politiker.

Coach     07.04.09 23:18

Canucks: Idrettens verden da? som f.eks Eric Hayden?

Nei, ikke idrett heller.

mohansa     07.04.09 23:18

Coach: Ikke Johny Cash eller Bobby Kennedy, og som sagt verken kulturperson eller politiker.

Siden det ikke var kultur for vi forsøke ukultur? På feil side av loven?

Canucks     07.04.09 23:19

Bill Gates? eller en annen businessmann?

Coach     07.04.09 23:20

Canucks: Bill Gates? eller en annen businessmann?

Nei.

biermann     07.04.09 23:20

Bildet tatt på begynnelsen av 60-tallet? Vitenskap?

Canucks     07.04.09 23:20

Enkelthendelse som ga denne fyren sin fame? eller militært?

Coach     07.04.09 23:21

mohansa: Siden det ikke var kultur for vi forsøke ukultur? På feil side av loven?

Der snakker vi, ja!

For øvrig en liten rettelse:  Han drev med litt kulturelle sysler også, men dere finner ham neppe lettest den veien...

Insane2     07.04.09 23:21

REligion? Billy Graham f eks?

1769     07.04.09 23:22

Kan det være John Forbes Nash, Jr.?

Ikke det nei...

(Innlegget ble redigert 07.04.09 23:22)

Coach     07.04.09 23:22

Bildet er eldre enn fra 60-tallet.  Flere enkelthendelser kan vi si er sentrale.  Ikke militært eller vitenskaplig.

biermann     07.04.09 23:22

Ted Bundy?

1769     07.04.09 23:23

Han som ser så snill ut...

Er vi på Ted Bundy-nivå eller snillere?

mohansa     07.04.09 23:23

En ung John Gotti?

Coach     07.04.09 23:23

Insane2: REligion? Billy Graham f eks?

Nei, men en viss "sans" for religion har han...

Coach     07.04.09 23:24

Ingen riktige til nå, men Ted Bundy er nærmest...

1769     07.04.09 23:24

Charles Manson?

mohansa     07.04.09 23:24

Jeffrey Dahmer?

mito     07.04.09 23:25

Lee Harvey Oswald?

(Innlegget ble redigert 07.04.09 23:25)

Coach     07.04.09 23:26

1769: Charles Manson?

Ja!  En fyr man nok hadde forventet at var født med både skjegg og hakekors i pannen...  ;-)

1769     07.04.09 23:30

Han som så så snill ut på bildet.

Matchball...

10:
9: Coach
8: Boccherini, Canucks
7: biermann, 1769
6: Kalle73
5:
4: malvolio
3: Blitzabella, Mohansa, Insane2
2:
1: rocket147, x26x, ziogan

.... så snart min yngste datter sovner... igjen...

mito     07.04.09 23:30

Da så. God påske alle sammen. Mito, mita og småmitene logger seg av for resten av høytiden.

Canucks     07.04.09 23:31

1769: Matchball...

Hvordan blir det med A-kjendismatchball egentlig? :-)

Canucks     07.04.09 23:31

mito: Da så. God påske alle sammen. Mito, mita og småmitene logger seg av for resten av høytiden.

God påske ja :-) 

Blitzabella     07.04.09 23:32

God påske, mito m.fam. !

Insane2     07.04.09 23:33

mito: Da så. God påske alle sammen. Mito, mita og småmitene logger seg av for resten av høytiden.

God påske! Ikke gjør noe jeg ville gjort... ;-)

Coach     07.04.09 23:35

Coach: Ja!  En fyr man nok hadde forventet at var født med både skjegg og hakekors i pannen...  ;-)

Bildet av Manson som 14-åring i 1949 står for øvrig som fjerde øverste bilde i høyre "kolonne" på denne siden.  Rett under er det et mer gjenkjennelig bilde av ham.

Tenkte det var på tide med litt krim i påskekrimtråden igjen, og én av de pårørende for den nå avslørte gjerningsmannens ofre (altså Roman Polanski) la jeg jo faktisk inn tidlig i tråden, uten å egentlig ha tenkt på noen videre oppfølging...  ;-)

Nå får vi se hva man får ut av en matchball i en A-kjendistråd, da...

1769     07.04.09 23:45

Canucks     07.04.09 23:46

1769: Matchball!

En fyr som var kjent mye tideligere enn nevnte bildet? Europeer? og leder? Mer kjent med skjegg?

(Innlegget ble redigert 07.04.09 23:47)

1769     07.04.09 23:47

Canucks: En fyr som var kjent mye tideligere enn nevnte bildet? Europeer? og leder?

Europeer er det eneste riktige her.

Absolutt mer kjent med skjegg.

(Innlegget ble redigert 07.04.09 23:47)

Canucks     07.04.09 23:48

1769: Europeer er det eneste riktige her. Absolutt mer kjent med skjegg.

Karl Marx?

Canucks     07.04.09 23:48

Eller skal vi til en forfatter, type nord og vest? kanskje til og med Norge?

Det er jo visse likheter til Peter Chr. Asbjørnsen da 

(Innlegget ble redigert 07.04.09 23:49)

1769     07.04.09 23:48

Canucks: Karl Marx?

Nei.

1769     07.04.09 23:49

Canucks: Eller skal vi til en forfatter, type nord og vest? kanskje til og med Norge?

Ikke Norge, resten er riktig.

Coach     07.04.09 23:50

Charles Darwin?

Canucks     07.04.09 23:51

1769: Ikke Norge, resten er riktig.

Hadde ikke Vest også blitt bekreftet skulle jeg sagt Leo Tolstoy :-)

1769     07.04.09 23:53

Canucks: Hadde ikke Vest også blitt bekreftet skulle jeg sagt Leo Tolstoy :-)

Vel, dette er jo en A-kjendisrunde, så vi er på samme nivå som Tolstoy vil jeg si. Han er jo også definitivt mest kjent med skjegg...

1769     07.04.09 23:54

Coach: Charles Darwin?

Han var vel skallet?

Canucks     07.04.09 23:54

Charles Dickens?

1769     07.04.09 23:55

Canucks: Charles Dickens?


Nei.

Canucks     07.04.09 23:56

Samme land som Dickens?

Coach     07.04.09 23:56

1769: Han var vel skallet?

Han her gjør jo tilsynelatende sitt for å skjule det håret han har, han også...

Engelskspråklig?  Norden?

1769     07.04.09 23:57

Coach: Engelskspråklig?  Norden?

Interessant kombinasjon....

Nei.

Blitzabella     07.04.09 23:59

vICTOR hUGO

Coach     07.04.09 23:59

1769: Interessant kombinasjon....

Dog fullt mulig...  ;-)

Ingen av delene, altså?  Franskspråklig fastlandseuropeer?

1769     08.04.09 00:00

Blitzabella: vICTOR hUGO

Interessant versjon, men helt riktig.

Coach     08.04.09 00:00

Blitzabella: vICTOR hUGO

Ikke redigér, nå, caps-tull er morsomt!  ;-)

Coach     08.04.09 00:01

Blitzabella: vICTOR hUGO

Her ble det dobbelt, gitt...  Hva er det VGD driver med?

 

(Innlegget ble redigert 08.04.09 00:01)

Coach     08.04.09 00:06

Bella har det fortsatt med å snappe matchballer, til tross for liten deltagelse ellers for tiden.  Mon tro hvor sjanseløse vi andre hadde vært om hun hadde satset på en trådseier...  ;-)

Nå får vi se hva slags miserabel pukkelryggoppgave hun klarer å trylle fram, da...

Canucks     08.04.09 00:25

Coach: Nå får vi se hva slags miserabel pukkelryggoppgave hun klarer å trylle fram, da...

Blir trolig uten meg, eller jeg vil se, slenge inn skudd i blinde, så stikker jeg om vådeskuddet bommer :-) så får andre gi deg kamp til døren.

Blitzabella     08.04.09 00:25

Beklager at det tar tid, men jeg har et generelt teknisk problem med bildenedlasting for tida, dvs. at bildene jeg nå laster ned fra nettet kun unntaksvis åpner seg i ett av bildeprogrammene jeg bruker.

Coach     08.04.09 00:26

Coach: Nå får vi se hva slags miserabel pukkelryggoppgave hun klarer å trylle fram, da...

Og "miserabel pukkelrygg" passer kanskje heller som beskrivelse av VGDs server.  Noen ganger har den rett og slett bruk for en pause...

Hva sier dere?  Skal vi utsette, eller er det matchball-oppmøte her fortsatt?

Canucks     08.04.09 00:27

Coach: Hva sier dere?  Skal vi utsette, eller er det matchball-oppmøte her fortsatt?

Det er oppmøte til et forsøk på vådeskudd herfra, men må da ligge noen andre i horisonten? 

mohansa     08.04.09 00:27

Coach: Hva sier dere?  Skal vi utsette, eller er det matchball-oppmøte her fortsatt?

Jeg er i nabolaget, men det gjenstår et par Quizmaniaoppgaver før jeg kan trå til for fullt her.

biermann     08.04.09 00:28

Samme her....

Coach     08.04.09 00:30

biermann: Samme her....

Og her (plutselig)!  OK, Mania først...

Blitzabella     08.04.09 00:39

Nå bestrebet jeg meg av hensyn til keiseren på å finne en avdød person, men nå ble det så sent at han antagelig allerede har tatt køyen, så kunne jo like godt lagt ut en moderne, men nå får dere dette likevel.

Det er lillegutt vi skal fram til. 

Canucks     08.04.09 00:41

JFK? mitt eneste vådeskudd, hvis ikke så forsvinner jeg ut av tråden fort som svint, og gjør andre saker.

mohansa     08.04.09 00:41

Blitzabella: Det er lillegutt vi skal fram til.

Er han like skotsk som han ser ut, eller har han bare skotske aner og hører selv til et annet sted? USA for eksempel? Skal vi til kultur?

Blitzabella     08.04.09 00:42

Det er nok ikke JFK.

biermann     08.04.09 00:44

Kan det lønne seg å lese seg opp på tartanmønstre? Dvs. en Mc-etellerannet?

Blitzabella     08.04.09 00:44

mohansa: Er han like skotsk som han ser ut, eller har han bare skotske aner og hører selv til et annet sted? USA for eksempel? Skal vi til kultur?

Ikke skotsk, og ikke utpreget skotske aner heller. USA og kultur er også feil.

Blitzabella     08.04.09 00:45

Ingen Mac dette her, og tviler på du finner ham gjennom tartan-mønsteret.

(Innlegget ble redigert 08.04.09 00:45)

Coach     08.04.09 00:45

Engelskspråklig vest-europeer?  Kongelig?

Insane2     08.04.09 00:45

Wilhelm II?

mohansa     08.04.09 00:46

Blitzabella: Ikke skotsk, og ikke utpreget skotske aner heller. USA og kultur er også feil.

Så kilten er bare et utslag av undertrykte transvestittendenser?

Skal vi til de britiske øyer? Politikk?

Blitzabella     08.04.09 00:47

Kongelig er riktig. Ikke Vest-Europa og ikke engelsk som hovedspråk ihvertfall.

mohansa     08.04.09 00:48

Insane2: Wilhelm II?

Det var det sannelig, og bildet ligger til og med på wikisiden hans.

Blitzabella     08.04.09 00:48

Insane2: Wilhelm II?

Og det var korrekt.

En viss tilknytning til Skottland var det vel gjennom mora, men noen utpreget skotske aner er det vel ikke i den britiske kongefamilien.

Coach     08.04.09 00:51

Insane2: Wilhelm II?

Feil hodepryd, ja...  ;-p

Insane2     08.04.09 00:51

JEg hadde bildet på PCen, men husket ikke om det var far eller sønn jeg hadde navnet på.....

Nytt fjes så snart jeg får gravd opp et brukandes....

mohansa     08.04.09 00:52

Coach: Feil hodepryd, ja...  ;-p

Mer vant til dette imaget kanskje?

Coach     08.04.09 00:56

mohansa: Mer vant til dette imaget kanskje?

Hvordan er egentlig forholdet mellom én fugl på hodet og ti på taket?  ;-)

Der kaizerlische Ställung:

10:
9: Coach
8: Boccherini, Canucks
7: biermann, 1769
6: Kalle73
5:
4: malvolio, Blitzabella, Insane2
3: Mohansa
2:
1: rocket147, x26x, ziogan

mohansa     08.04.09 00:58

Coach: Der kaizerlische Ställung: 10:
9: Coach

Nå må du se å få prikket den matchballen din så jeg kan legge ut Q-kjendiser igjen. Jeg har jo en hel føljetong planlagt. :-)

Insane2     08.04.09 01:07

Fant ikke det jeg hadde tenkt å bruke, så det blir dette i stedet.

Insane2     08.04.09 01:09

Coach: Hvordan er egentlig forholdet mellom én fugl på hodet og ti på taket?

Det er bedre med ingen fugler på hodet enn ti på taket; spesiellt hvis det er snakk om kråker...

mohansa     08.04.09 01:09

Insane2: Fant ikke det jeg hadde tenkt å bruke, så det blir dette i stedet.

Det var ikke godt å bli klok på sånn helt uten videre...Europa? Kultur? Er vedkommende død?

Coach     08.04.09 01:10

Insane2: Fant ikke det jeg hadde tenkt å bruke, så det blir dette i stedet.

En fyr i marinen?  Som senere gjorde stor karriere innen musikk, eller annen kultur?  Johnny Cash var vel i flyvåpenet, så han er det vel neppe...

Insane2     08.04.09 01:10

mohansa: Det var ikke godt å bli klok på sånn helt uten videre...Europa? Kultur? Er vedkommende død?

Ikke Europa. En link til kultur er det. Has er død.

mohansa     08.04.09 01:11

Insane2: Ikke Europa. En link til kultur er det. Has er død.

USA? Link til kultur, men altså ikke det som har gjort ham til A-kjendis? Politikk eller næringsliv da?

Insane2     08.04.09 01:11

Coach: En fyr i marinen?  Som senere gjorde stor karriere innen musikk, eller annen kultur?  Johnny Cash var vel i flyvåpenet, så han er det vel neppe...

En fyr i marinen er riktig. Ingen karriere inn musikk, selv om det er en lik til musikk. Ikke Johnny Cash

Insane2     08.04.09 01:12

mohansa: USA? Link til kultur, men altså ikke det som har gjort ham til A-kjendis? Politikk eller næringsliv da?

USA og politikk er riktig. Ikke kulturen som har gjort han kjent.

Coach     08.04.09 01:12

Insane2: selv om det er en lik til musikk

Death metal?  ;-P

mohansa     08.04.09 01:14

John McCain?

Canucks     08.04.09 01:14

JFK

x26x     08.04.09 01:14

John F. Kennedy

Coach     08.04.09 01:14

Insane2: Det er bedre med ingen fugler på hodet enn ti på taket; spesiellt hvis det er snakk om kråker...

Snakker du av egen erfaring, her?  ;-)

Og er det JFK denne gangen, eller en annen demokrat?

Insane2     08.04.09 01:14

Coach: Death metal?  ;-P

Sikkert det også..... Men ikke det jeg tenkte på ;-)

HVEM er det som rapper tastene??

Coach     08.04.09 01:15

mohansa: John McCain?

Han er riktignok gammel, men det får da være måte på...  ;-p

Insane2     08.04.09 01:15

Canucks: JFK

Jada. Godtar vel det som svar.

Coach     08.04.09 01:17

Du Welt!!!

10:
9: Coach, Canucks
8: Boccherini
7: biermann, 1769
6: Kalle73
5:
4: malvolio, Blitzabella, Insane2
3: Mohansa
2:
1: rocket147, x26x, ziogan

mohansa     08.04.09 01:17

Coach: Han er riktignok gammel, men det får da være måte på...  ;-p

Tja...syns faktisk dette bildet var vrient å tidfeste med særlig nøyaktighet.

Canucks     08.04.09 01:18

Insane2: Jada. Godtar vel det som svar.

Det blir vel litt strengt å kreve John Fitzgerald Kennedy :-) men jeg må bare finne en passende oppgave for Drammen nå, som er A-kjendis. Er på 9 selv nå, men jeg spiller nå ikke noe som appelerer mot andre, så her blir det hva jeg finner som passende når jeg roter.

Blitzabella     08.04.09 01:18

Og det bildet hadde jeg på min data eller ihvertfall i hodet, men så oppgaven for sent.

Coach     08.04.09 01:20

mohansa: Tja...syns faktisk dette bildet var vrient å tidfeste med særlig nøyaktighet.

Pssst:  Det var bekreftet at han var død...

Canucks     08.04.09 01:21

Blitzabella: Og det bildet hadde jeg på min data eller ihvertfall i hodet, men så oppgaven for sent.

Jeg ramlet selv rett innom, og mitt forslag på JFK måtte gå inn før eller siden :-)

mohansa     08.04.09 01:21

Coach: Pssst:  Det var bekreftet at han var død...

Ja, det hadde jeg selvsagt glemt. Inn det ene øret og ut det andre. :-)

Canucks     08.04.09 01:30

Coach     08.04.09 01:33

Canucks: Coachball?

Tja, si det?  Idrett, eller annen kultur?  Død?  Engelskspråklig?  Europa?

mohansa     08.04.09 01:33

Canucks: Coachball?

Idrett altså? Til og med fotball? Britiske øyer?

Canucks     08.04.09 01:34

Hehe, annen kultur er eneste som stemmer her :-) Altså ikke nødvendigvis en Coachball :-)

Coach     08.04.09 01:37

Canucks: annen kultur er eneste som stemmer her

Levende, franskspråklig nord-amerikaner, da?  Musikk?

Canucks     08.04.09 01:38

Coach: Levende, franskspråklig nord-amerikaner, da?  Musikk?

Levende stemmer.

mohansa     08.04.09 01:39

Canucks: Levende stemmer.

Oceania og skuespilleri? Utovertiss forresten?

(Innlegget ble redigert 08.04.09 01:39)

Coach     08.04.09 01:40

Canucks: Levende stemmer.

Så ikke engelskspråklig, ikke franskspråklig, og ikke Europa eller Nord-Amerika...  Hmmm...  Sør-Amerika?  Skuespiller?  Bilde fra 1960 eller senere?

Canucks     08.04.09 01:41

Beklager, Europa stemmer, jeg så ikke at det stod på tampen på forrige side, vi skal selvsagt til Europa, skuespiller, bildet fra før 1960.

Canucks     08.04.09 01:41

mohansa: Utovertiss forresten?

Nei.

biermann     08.04.09 01:42

Født i koloni som barn av koloniherrer eller misjonærer? Og flytta etterhvert til Europa, kanskje?

OK, glem det over. Vest-Europa?

(Innlegget ble redigert 08.04.09 01:43)

Insane2     08.04.09 01:42

Liv Ullmann?

Coach     08.04.09 01:42

Isabella Rossellini?  Eller eldre?  Nord-Europa?

Canucks     08.04.09 01:43

biermann: Født i koloni som barn av koloniherrer eller misjonærer? Og flytta etterhvert til Europa, kanskje?

Født og oppvokst i Europa, så ikke at Coach skrev Europa også når han spurte på forrige siden, men ikke Liv Ullman.

Canucks     08.04.09 01:44

Coach: Isabella Rossellini?  Eller eldre?  Nord-Europa?

Eldre, nord og vest-Europa stemmer.

biermann     08.04.09 01:45

Julie Ege? Norden ihvertfall?

Nei, hun var jo i live.....

(Innlegget ble redigert 08.04.09 01:46)

Coach     08.04.09 01:45

Norden?  Greta Garbo, eller yngre?

Canucks     08.04.09 01:46

Norden stemmer,Greta Garbo er død, det er ikke vår dame, som er yngre, og ikke Julie Ege som også er død.

(Innlegget ble redigert 08.04.09 01:46)

Coach     08.04.09 01:46

Coach: Isabella Rossellini

Hva med modern?  Ingrid Bergman?

Edit:  Levende, ja...  ;-p

(Innlegget ble redigert 08.04.09 01:47)

mohansa     08.04.09 01:47

Wenche Foss?

biermann     08.04.09 01:47

Wenche Foss?

Canucks     08.04.09 01:47

mohansa: Wenche Foss?

Bingo.

"..folk man rett og slett ikke kan tenke seg å ha vært unge en gang..Lee må vel være en slik en :-) Wenche Foss en annen.."

Sitat fra Bocc. i pausetråden :-)

Ser at både ølmannen og Monrad tenkte likt her.

(Innlegget ble redigert 08.04.09 01:48)

biermann     08.04.09 01:48

Coach: Ingrid Bergman?

Ja kan du ikke vekke henne til live?

Canucks     08.04.09 01:49

Bildet finner man her. Dukker opp på andre siden uten fnutter, og side 4 med fnutter, i alle fall i Western-Canada.

biermann     08.04.09 01:49

mohansa: Wenche Foss?

Her var du kjappest....

Ikke 5 poeng, men æren av å legge ut matchball er vel mer verdt enn det?

(Innlegget ble redigert 08.04.09 01:52)

mohansa     08.04.09 01:53

Canucks: Bingo. "..folk man rett og slett ikke kan tenke seg å ha vært unge en gang..Lee må vel være en slik en :-) Wenche Foss en annen.." Sitat fra Bocc. i pausetråden :-) Ser at både ølmannen og Monrad tenkte likt her.

Herlig å ta en på målstreken etter et par stang(sic.) ut tidligere.

Neste oppgave! Jeg iler til og medgir glatt at jeg beveger meg på kanten hva angår A-kjendisstatus, i hvert fall her på berget. Han er dog som A-kjendis å regne andre steder i verden, så med nød og neppe har jeg bestemt meg for at jeg syns han akkurat kommer over lista, men avvikende oppfatninger her har jeg all mulig forståelse for.

Canucks     08.04.09 01:55

Er han på listen over greatest ett eller annet for sitt land? N-Amerika? kultur?

Altså på en av disse her?

(Innlegget ble redigert 08.04.09 01:56)

mohansa     08.04.09 01:56

Canucks: Er han på listen over greatest ett eller annet for sitt land? N-Amerika? kultur?

Du vil neppe finne ham på noen slik liste nei. Ikke Nord-Amerika og ikke primært kultur.

Coach     08.04.09 01:57

biermann: Ja kan du ikke vekke henne til live?

Jeg kan prøve, men du bør nok heller oppsøke fagfolk...

Canucks     08.04.09 01:57

mohansa: Du vil neppe finne ham på noen slik liste nei. Ikke Nord-Amerika og ikke primært kultur.

ikke primært? idrett da? eller politikk? 

og Europa?

mohansa     08.04.09 01:58

Canucks: ikke primært? idrett da? eller politikk?  og Europa?

Ikke primært som i at han har gjort noen kulturelle greier og, men er mest kjent for andre ting.

Politikk og Europa stemmer godt, men ikke idrett.

Coach     08.04.09 01:59

Nord og/eller vest?  Engelskspråklig?

Canucks     08.04.09 01:59

mohansa: Ikke primært som i at han har gjort noen kulturelle greier og, men er mest kjent for andre ting. Politikk og Europa stemmer godt, men ikke idrett.

President? leder for noe? Vest og Nord? Irland? eller Nederland?

biermann     08.04.09 02:00

Så ganske matlei ut, født med sølvskje i munnen?

Europa, vest sådan? Kjent først som voksen, er bildet tatt rundt 1975?

Canucks     08.04.09 02:00

Mitt første forslag out of the blue blir da på Lukasjenka i Hviterussland? :-)

mohansa     08.04.09 02:00

Coach: Nord og/eller vest?  Engelskspråklig?

Både Nord-, Vest- og engelskspråklig.

Canucks     08.04.09 02:01

David Cameron?

mohansa     08.04.09 02:01

Canucks: President? leder for noe? Vest og Nord? Irland? eller Nederland?

Ingen president nei, men leder for noe kan vi godt si. Ingen av de nevnte landene.

Canucks     08.04.09 02:02

England vi skal holde oss til i alle fall?

Coach     08.04.09 02:02

Levende?  Statsminister noen gang?

Canucks     08.04.09 02:03

Boris Johnson?

mohansa     08.04.09 02:03

biermann: Så ganske matlei ut, født med sølvskje i munnen? Europa, vest sådan? Kjent først som voksen, er bildet tatt rundt 1975?

Tror ikke han hadde mer sølvskje enn mange andre i hvert fall, selv om han nok ikke akkurat vokste opp i fattigdom heller.

Kjent først som voksen og bildet kan nok være fra rundt den tiden ja.

Canucks     08.04.09 02:03

Det stemte med Boris Johnson ja, ordfører i London :)

(Innlegget ble redigert 08.04.09 02:04)

mohansa     08.04.09 02:04

Canucks: Boris Johnson?

And we have a winner!

Borgermesteren i London er helt korrekt, og han har vel i grunnen ikke forandret seg så voldsomt heller.

biermann     08.04.09 02:04

Canucks: Boris Johnson?

Høres ut som et bra forslag, vi får se.....

Vi fikk se.

(Innlegget ble redigert 08.04.09 02:05)

Canucks     08.04.09 02:05

mohansa: And we have a winner! Borgermesteren i London er helt korrekt, og han har vel i grunnen ikke forandret seg så voldsomt heller.

Det var det jeg kom på etterhvert, slengte først ut Cameron i blinde, men så kom jeg på Boris Johnson :-)

Canucks     08.04.09 02:05

Skal vi fortsette påsken med Tema-tråder? eller er stemningen for å gå tilbake til det gamle nå? :-)

Coach     08.04.09 02:05

mohansa: Borgermesteren i London er helt korrekt, og han har vel i grunnen ikke forandret seg så voldsomt heller.

Ja, ja, tenkte jeg var for sent med Cameron, jeg, men så var det Kanuttens andre tips som gikk inn.  Plutselig omlegging til mer "vanlig" fjesletermodus funket visst ikke helt for meg her...  ;-)

 

(Innlegget ble redigert 08.04.09 02:12)

mohansa     08.04.09 02:06

Canucks: Skal vi fortsette påsken med Tema-tråder? eller er stemningen for å gå tilbake til det gamle nå? :-)

Jeg for min del tar gjerne en standardtråd, men det er mest fordi jeg sitter med et lite lager av oppgaver som jeg sikler etter å få lagt ut. :-)

Coach     08.04.09 02:07

Canucks: Skal vi fortsette påsken med Tema-tråder? eller er stemningen for å gå tilbake til det gamle nå? :-)

Prøver du noe tema nå, tror jeg Monrad grisebanker deg...  ;-)

Jeg har imidlertid et forslag til tittel, i forhold den annonserte følgjetongen hans:  Påskeegg fra vesterled...  ;-)

Canucks     08.04.09 02:07

mohansa: Jeg for min del tar gjerne en standardtråd, men det er mest fordi jeg sitter med et lite lager av oppgaver som jeg sikler etter å få lagt ut. :-)

Skal få ut en tråd så fort som mulig :) Blir nok ikke så lang tekst denne gangen med et langt åpningsinnlegg, må bare finne på en passende tråtittel, tar gjerne i mot forslag.

Canucks     08.04.09 02:08

Coach: Påskeegg fra vesterled...  ;-)

Den er roger :-) 

mohansa     08.04.09 02:11

Coach: Prøver du noe tema nå, tror jeg Monrad grisebanker deg...  ;-)

Nå byr det vel på en del praktiske vanskeligheter å grisebanke personer i Vancouver fra min posisjon i Nord-Norge.

 

Kom forresten (som en fullstendig digresjon) akkurat i tanker om en Simpsonsepisode jeg så her om dagen der noen sier til Mo (som har antydet at vedkommende er homofil):

- Hey! I'll have you know I have a girlfriend in Vancouver.

Hvorpå Mo svarer:

- Made up girlfriend, made up city!

:-)

Blitzabella     08.04.09 02:11

Gratulerer Canucks ! Du håver inn seiere inn for tida. Samme for meg om det blir et spesielt tema eller ikke (men syntes det var bra med denne varianten i denne runda).

Hvis du ville fortsette krimstemningen i tittelen, så kunne du kanskje velge noe sånt som "Skulle det dukke opp flere lik..."

Og føler litt med deg, coach som var så nære...

 

(Innlegget ble redigert 08.04.09 02:13)

mohansa     08.04.09 02:13

Blitzabella: Gratulerer Canucks !

Ja, der sier du noe. I farta glemte jeg nesten å gratulere Kanutten med seieren...Grattis Kanutten!

Coach     08.04.09 02:14

Og gratulerer, forresten, det fikk jeg vel ikke med...  ;-P

Canucks     08.04.09 02:15

Blitzabella: Gratulerer Canucks ! Du håver inn seiere inn for tida. Samme for meg om det blir et spesielt tema eller ikke (men syntes det var bra med denne varianten i denne runda).

Kjører vanlig runde nå, så Monrad skal få ut oppgavene sine nå. Syntes det var artig med en annen vri igjen nå, og det kommer jo muligheter for tema som WW2 osv. senere. Likte uansett denne varianten, som fikk inn en rekke nye fjesletere også :-)

Ellers var det et ordentlig rotte-race denne runden også, og ja, Coach får min sympati her, for han lå jo fint til, og ledet, men er noe med han og matchballer :-) han har vel vunnet en gang i slike situasjoner med 9-9, og det var når jeg måtte kaste inn handklet, mulig han hadde tatt den uansett :-) men han har tydeligvis tottenham-genet i seg.

biermann     08.04.09 02:16

mohansa: Nå byr det vel på en del praktiske vanskeligheter å grisebanke personer i Vancouver fra min posisjon i Nord-Norge.

Men Internett er alt mulig!

Grattis forresten, Kanutt!

Coach     08.04.09 02:16

Blitzabella: Og føler litt med deg, coach som var så nære...

Egentlig svært behagelig å ikke skulle lage ny tråd nå, så det er i så fall en meget komfortabel følelse du deler med meg...  ;-)

Canucks     08.04.09 02:18

Coach: Egentlig svært behagelig å ikke skulle lage ny tråd nå, så det er i så fall en meget komfortabel følelse du deler med meg...  ;-)

Jeg kjører jo en ganske grei mal nå, som jeg bruker, bortsett fra noen ganger, hvor jeg gjør litt endringer :-) 

mohansa     08.04.09 02:18

Canucks: Kjører vanlig runde nå, så Monrad skal få ut oppgavene sine nå. Syntes det var artig med en annen vri igjen nå, og det kommer jo muligheter for tema som WW2 osv. senere. Likte uansett denne varianten, som fikk inn en rekke nye fjesletere også :-)

Ja, denne slags tråder er nok en fin rekrutteringsmåte, så det kan være greit å slenge dem inn her og der, men vi må jo få utløp for nerdingen vår og fra tid til annen. :-)

Så får vi bare håpe at jeg i hvert fall greier nok poeng i denne tråden til å bli ferdig med "Hvor har Mohansa vært"-føljetongen. :-)

biermann     08.04.09 02:19

Canucks: men han har tydeligvis tottenham-genet i seg.

En engelsk slektning av denne karen?

Canucks     08.04.09 02:20

mohansa: Ja, denne slags tråder er nok en fin rekrutteringsmåte, så det kan være greit å slenge dem inn her og der, men vi må jo få utløp for nerdingen vår og fra tid til annen. :-) Så får vi bare håpe at jeg i hvert fall greier nok poeng i denne tråden til å bli ferdig med "Hvor har Mohansa vært"-føljetongen. :-)

Selvsagt, men er lenge siden sist tema-tråd nå, for hovedkonken, for newbie hadde vi jo en del. Både Første og Andre verdenskrig ga jo grei rekrutering, derimot Nappes korsfarere, ga mindre hell :-)

mohansa     08.04.09 02:20

En kjapp opptelling leder meg til å tro at sluttstillingen her ble:

10: Canucks
9: Coach
8: Boccherini
7: biermann, 1769
6: Kalle73
5:
4: malvolio, Blitzabella, Insane2, Mohansa
3:
2:
1: rocket147, x26x, ziogan

Insane2     08.04.09 02:21

Ja, her er det bare å gratulere Canucks med nok en seier!

Coach     08.04.09 02:27

Canucks: derimot Nappes korsfarere, ga mindre hell :-)

Det var jo faktisk Monrads korsfarere, vi lagde jo trådene selv helt fra Kanutten tok den Réunionske vaniljepollinereren på Commons, vi...  ;-)

Coach     08.04.09 02:28

biermann: En engelsk slektning av denne karen?

Faktisk så tørr at det tok litt tid før jeg skjønte poenget... 

Imponerende!  Tommel på vei!  :-)

Canucks     08.04.09 02:29

Coach: Det var jo faktisk Monrads korsfarere, vi lagde jo trådene selv helt fra Kanutten tok den Réunionske vaniljepollinereren på Commons, vi...  ;-)

Joda, men det er Nappe sitt fagfelt, tenkte for tema for hovedkonken :) og Commons ja, det var slik jeg omtrent løste alt da. Det var tider, da jeg ikke visste hvordan man skulle bildesøke kategorier i wikimedia.org, og gikk inn på side for side :-) var jeg den eneste som gjorde det? samt at jeg brukte Commons?

mohansa     08.04.09 02:43

Canucks: Det var tider, da jeg ikke visste hvordan man skulle bildesøke kategorier i wikimedia.org, og gikk inn på side for side :-) var jeg den eneste som gjorde det?

Nei, vi var nok alle litt våte bak ørene den gangen, og det tok tid og trening før jeg landet på en del teknikker for litt kjappere søking. Det var i alle fall mye nyttig erfaring som vi nok har fått god nytte av etter hvert som vi tok steget opp i "eliteserien".

Canucks     08.04.09 02:45

mohansa: Nei, vi var nok alle litt våte bak ørene den gangen, og det tok tid og trening før jeg landet på en del teknikker for litt kjappere søking. Det var i alle fall mye nyttig erfaring som vi nok har fått god nytte av etter hvert som vi tok steget opp i "eliteserien".

Godt at jeg ikke var den eneste :-) men ja, det var nyttig, og det var jo bra at vi var tre personer som alle var noviser, samt også biermann. Sånn at vi fikk muligheten til etterhvert å hanke inn titler i hovedkonken :)

Coach     08.04.09 05:11

Canucks: Godt at jeg ikke var den eneste :-)

Var en del kategorijukking på ekstremt tungvint måte, ja.  Jeg var vel knapt klar over at det lot seg gjøre å søke sidespesifisert etter bilder, engang...  ;-)

Canucks     08.04.09 07:06

Coach: Var en del kategorijukking på ekstremt tungvint måte, ja.  Jeg var vel knapt klar over at det lot seg gjøre å søke sidespesifisert etter bilder, engang...  ;-)

Da er vi to :-) men vi har nå lært det med med tiden, selv om det helt sikkert er triks vi enda kan lære.